eem nasil , zor mu?

Kemal Okur

Yetkili Kişi
Yönetici
Kayıt
7 Şubat 2015
Mesajlar
353
Tepkiler
210
Yaş
29
Meslek
Mekatronik Mühendisi
Üniv
Fırat Üniversitesi
Evet!

Matematiğinizin çok iyi olması olmasa bile matematiği iyi kavramanız gerekmekte alacağınız pek çok derste matematikle karşılaşacaksınız.

Bunun yanında elektrik - elektronik branşına merakınız olması önemli eğer yoksa hiç düşünmeyin başka alanlara yönelin çünkü sevmediğiniz bölümü okumak hayatınızın 4 5 senesini hiç edecektir.

Tabi ki mühendis olmak istiyorsanız sadece okumakla olmuyor kendinizi geliştirmeniz ve kesinlikle dil öğrenmeniz gerekecek.

Şimdi ben burada bu kadar zorluk saydım diye hayallerinizden vazgeçmeyin ancak zorluklarını bilerek gelin sonra hayal kırıklığına uğramayın :)
 

candaroğlu

Semih K.
MB Üyesi
Kayıt
1 Aralık 2016
Mesajlar
1
Tepkiler
0
Meslek
Elektrik Elektronik Mühendisliği
Üniv
Trakya Üniversitesi
Eğer istediğin, merak duyduğun bir alansa elektrik ve elektronik gidebilirsin. Karşına Matematik ve Fizik ağırlıklı dersler çıkacak bu derslere de ilgin olmalı. Bende elektrik elektronik mühendisliği okuyorum fakat hiç düşündüğüm ve ilgi duyduğum bir alan değildi ve şuan çok zorlanıyorum açıkçası.
 

Deduska

MB Üyesi
Kayıt
29 Temmuz 2016
Mesajlar
187
Tepkiler
124
Meslek
Developer
@Kemal Okur Zorluklarında bahsetmiş :) Evet dediği gibi çokta saymış, haklı yalnız. Ama şöyle bir ayrıntıyı kaçırmayalım. @candaroğlu arkadaşımızın dediği gibi, eğer sevdiğin bir alansa merak etme çerez gibi yersin. Sadece biraz matematik teorilerine hakim olman gerekiyor. Zorlarsa o zorlar ama zamanla alışırsın zaten. Bol bol içinde bulundukça dediğim gibi çerez gibi geliyor olacak.

Başarılar.
 

Crow

Bilişim Kargası
MB Üyesi
Kayıt
2 Aralık 2016
Mesajlar
12
Tepkiler
5
Yaş
31
Meslek
Öğrenci - Bilgisayar Mühendisliği
Üniv
Erciyes
Bence hiç bir mühendislik dalı sen onu sevene kadar kolay değildir.
 
Yukarı Alt