Elektrik Elektronik Mühendisliği Hakkında Yorumlar

tugay

MB Üyesi
Kayıt
24 Haziran 2015
Mesajlar
7
Tepkiler
1
Yaş
27
merhabalar. ben bu sene Allah izin verirse elektrik elektronik mühendisliği okuyacağım ve bunla ilgili yazınızı okudum ve gördüğüm kadarıyla bazı şeyler gerektiğini gördüm misal gömülü sistem yazıda da var zaten programcılık vb. ben bunları in ternette araştırdım bi çok bilgi edindim ama bu şeyleri nasıl uygularım erkenden bi bilgi sahibi olup ilerde daha fazlasını yapabilmek için veya da biraz daha bekleyip üniversteye başladığımda bunların detaylı bi şekilde eğitimini alırmıyım um arım sıkıntımı anlatabilmişimdir. Cevaplarsanız çok iyi olur. bu konu hakkında çok istekliyim küçüklükten beri merakımdır bu tarz şeyler ama imkan olmayınca kısıtlanıyorsun mecburen
 

Oğuzhan Akış

İnsanın kaderi insandır . . .
MB Üyesi
Kayıt
25 Haziran 2015
Mesajlar
9
Tepkiler
4
Meslek
Makine Mühendisliği
Üniv
Selçuk Üniversitesi
Öncelikle programlamaya çok basit düzeyden başlıyorsunuz.Komutları falan giriyorsunuz basit sistemler kuruyorsunuz ilerleyen zamanlarda aşamalı olarak zorlaşacaktır.İkincisi işinize yarıyacak şeyleri öğrenmek istediğiniz sürece üstesinden kolaylıkla gelirsiniz.Zaten hiç bilgi sahibi olmadığınız konularda en temel düzeyde boyutlandırılacaktır.Yani siz sadece bilgiye ulaşmak isteyin gerisi gelir.
 
Son düzenleme:

Kemal Okur

Yetkili Kişi
Yönetici
Kayıt
7 Şubat 2015
Mesajlar
353
Tepkiler
210
Yaş
29
Meslek
Mekatronik Mühendisi
Üniv
Fırat Üniversitesi
Okuyacağınız lisans programında eğitimler size başlangıç düzeyinde verilmeye başlanacaktır. Sizin üniversiteye gitmeden önce öğreneceğiniz yazılım yada elektronik bilgisi size katkı sağlayacaktır ancak öğrenmemeniz sizi geride bırakmaz oğuzhan beyin dediği gibi öğrenme isteğiniz olursa sıkıntı yaşamadan öğrenebilir ve aktif şekilde kullanabilirsiniz.
Kısacası korkmanıza gerek yok eğitim hayatınızda size gerekli olan her bilgi aktarılacaktır. :)
 

Hasan Basri Karakaya

Yetkili Kişi
Moderatör
Kayıt
7 Şubat 2015
Mesajlar
79
Tepkiler
92
Meslek
Elektrik-Elektronik Yüksek Mühendisi
Üniv
K.S.Ü.
Tercih dönemi ve Elektrik-Elektronik mühendisliği kapsamında çok yakında bir yazı yazmayı planlıyorum. Son zamanlarda gözlemlediğim "Aman açıkta kalmayalım da, sonuçta mühendislik iyi olur gidip okuyalım" mantığı var ise bu işlerden uzak durun. Elektrik-Elektronik adına da başka mühendislikler adına da. Ben bu işi seviyorum, severek yaparım. Parasınada çok bakmam derseniz buyurun gelin. Ancak ülkemizde gün günü yükselmesi gereken mühendislik kavramının değeri gün günü azalıyor. 4 yıl sonrayı iyi bir gözlem ile değerlendirmek gerekiyor. Baştada belirttiğim gibi, bu hususta çok yakında bir yazıyla daha net sayısal verilerle açıklamalarda bulunup, gelecek telaşı bürümüş olan öğrenci kardeşlerimi biraz rahatlatmak istiyorum.
 

Batuhan Erbil

MB Üyesi
Kayıt
19 Mayıs 2016
Mesajlar
56
Tepkiler
3
Yaş
28
Üniv
karabük üniversitesi
öncelikle merhaba,ben liseyi bitirip mezun olarak bir sene daha hazırlanmak ve dokuz eylül elektrik elektronik mühendisliği bölümüne girmek istiyorum bana bu konu ile ilgili bu bölümü veya bu üniversiteyi bitirmiş birisi yardımcı olabilirmi?bölümün %100 ingilizce olması,derslerinin zorluğu,dokuz eylül üniversitesindeki öğretim üyeleri ile ilgili sorularım var da.
 

Atakan Akbulut

Yetkili Kişi
Moderatör
Kayıt
28 Nisan 2016
Mesajlar
143
Tepkiler
43
Meslek
R&D Embedded Systems Software Engineer
Dersler zor . İngilizce artık mühendislik için değil hayatın kendisi olmuş. Mühendislikte en büyük mesle Matematik ve Fizik konularıdır. Onun dışında mesleki hayat olarak birçok çalışma alanı var. Haberleşme yüksek gerilim elektronik yazılım saglık birçok konuda çalışma alanı var.
 

Batuhan Erbil

MB Üyesi
Kayıt
19 Mayıs 2016
Mesajlar
56
Tepkiler
3
Yaş
28
Üniv
karabük üniversitesi
Çok teşekkür ederim son kez bir sorum daha var elektronik mühendisliği ile aralarında fark ne kadar ? Gebze de elektrik elektronik yok sadece elektronik var bende Gebze istiyorum çalişma yelpazesi aynimi?
 

Atakan Akbulut

Yetkili Kişi
Moderatör
Kayıt
28 Nisan 2016
Mesajlar
143
Tepkiler
43
Meslek
R&D Embedded Systems Software Engineer
Fark Elektrik Elektronik mühendisliğinde Elektrik deslerini alabiliyor olman. Elekrik deslerini alman Yüksek gerilim konusunda imza yetkisine sahip oluyorsun.Elektronik mühendisligi sadece elektronik üzerine çalışıyor. Dersler bakımından ikiside aynı konular. Elektronik mühendisi daha ayrıntılı ögrenebilir.
 

sansar2564

MB Üyesi
Kayıt
22 Mayıs 2016
Mesajlar
59
Tepkiler
20
Meslek
Elektrik Elektronik Mühendisi
Üniv
Konya Teknik Üniversitesi
Merhaba arkadaşlar.Ben 12. sınıf öğrencisiyim. İlk başlarda Gazi eem istiyordum. Ancak puanım büyük ihtimalle yetmeyecek. Mf-4 sıralamam büyük ihtimalle 40-50 bin arasında gelecek. Bu sıralama ile normal bir üniversiteye gitsem (eem bölümü) mezun olunca iş sıkıntısı yaşar mıyım?
Bir de hangi üniversite önerirsiniz?
(iç bölgelerden)
 

Veysel Gökdemir

MB Üyesi
Kayıt
3 Nisan 2017
Mesajlar
11
Tepkiler
5
Meslek
Elektrik Elektronik Mühendisi
Üniv
KTÜ , SÜ
Merhaba,
EEM istiyorsan ve merakın varsa elektrik elektroniğe, bence üniversite fark etmez. Puan yetmiyor diye farklı bölüm seçmek veya istenen üniversite gelmiyor diye bir sonraki yıl tekrar denemek zaman kaybettirir. Merak, tutkun varsa ve üniversite yıllarında kendini geliştirirsen mesleğinde başarılı olursun ve başarılı olduktan sonra da iş bulma sıkıntısı olmaz. EEM bölümü çok geniş bir iş alanına sahiptir.
 

Deduska

MB Üyesi
Kayıt
29 Temmuz 2016
Mesajlar
187
Tepkiler
124
Meslek
Developer
@sansar2564 Merhaba,
öncelik ile şunu net bilmeliyiz, iş bulma durumu yüzdeye vuracak olursak, senin %(okuduğun üniversite) değil, %(bilgin) dir. Üniversite bilgi edinmen için sana yol gösterecek ve destekleyecek ortamdır. Dolayısıyla, devlet ve bazı ama çok azı olan özel üniversiteler sana bunu yeterince sağlayacaktır. Burada önemli olan üniversitelerin bence projelere ne kadar destek verdiği. Girişimciliğe ne kadar destek verdiği. Bunlar önemli aslında.

Hangi üniversitede okumanın pek bir önemi yok senin yapacaklarının yanında ama ek olarak azminin, hırsının ve bildiklerinin yanına bir de güzel isim yapmış üniversite koyarsan ne ala. Tabi yine vurguluyorum, yaptıklarının yanında hiç bir önemi yok. Sen iyi bir mühendis ol kapılar açılır sana merak etme. Kafan iş konularına gitmesin şimdiden. Eğitimine ve kendini geliştirmeye odaklan. Girişimci, yaratıcı ol gerisi ip söküğü gibi merak etme.

Üniversite tavsiyesi konusunda, tavsiyede bulunmayı sevmem. Bu senin kararın, araştırıp sen kararını ver. Yukarıda yazdım az çok üniversite hakkında kriterleri. Dahası var tabi, üniversitenin gideceğin bölümde hoca kadrosu, ders içerikleri, gideceğin şehrin halkı, çevresi, yaşam tarzı, iklimi gibi gibi her konularını araştır sana uygun olanı seç.


Not olarak, kararını kendin verirsin, ben hayatına yön vermek istemem. Sadece fikirlerimi ve tecrübelerimi aktarıyorum. Gideceğin yol senin kararındır.
Şimdiden başarılar ;)
 

sansar2564

MB Üyesi
Kayıt
22 Mayıs 2016
Mesajlar
59
Tepkiler
20
Meslek
Elektrik Elektronik Mühendisi
Üniv
Konya Teknik Üniversitesi
Herkese Teşekkürler.
 
Yukarı Alt