Elektrik Tesisatı Hakkında bir sorum var.

Yürekli95

MB Üyesi
Kayıt
27 Ağustos 2016
Mesajlar
1
Tepkiler
0
Yaş
28
Üniv
Süleyman Demirel Üniversitesi
Bir elektrik tesisatı projesi yaklaşık kaç gün sürer ? Örneğin 5 Katlı bir adet zemin katı ve çatı katı olan her katta 2 daire olan bir yer misal olarak ..
 

Kemal Okur

Yetkili Kişi
Yönetici
Kayıt
7 Şubat 2015
Mesajlar
353
Tepkiler
210
Yaş
29
Meslek
Mekatronik Mühendisi
Üniv
Fırat Üniversitesi
Bu işin ustası değilim elbette ama lise yıllarımda elektrikçide kalfa olarak çalışmıştım öncelikle eve sıva yapılmadan önce duvar boruları çekilir. Ardından sıvacılar duvar borularını da kapatmak suretiyle sıva işlemini yaparlar. Ondan sonra evin ve sayaçlara gidecek kabloların sürülmesi yapılır. Yine elektrikçiler beklemeye alınır ve evin duvarları boyanır yerler laminentlenir dolaplar, kapılar camlar takılır ve elektrikçiler tekrardan piyasaya çıkar priz, lamba, anahtar, sigorta, sayaç bağlantılarını yapar. Yani süre tamamen ev içerisinde çalışacak sıvacı, boyacı, camcı, kapıcının çalışma süresi ile değişkenlik gösterebilir.

Tabi herşey hazırsa tesisat değişecekse yani kablolar sökülüp yenisi takılacaksa 1 - 2 hafta arası sürmesi muhtemeldir. Diğer türlü yukarıda bahsettiğim şartlar varsa bu koşul evin yapılma süresiyle neredeyse eştir. Çünkü evin her katında beton borusu atılmakta ve bunu da elektrikçiler projeye bağlı olarak boğhatların neyreye gelmesi gerekiyorsa ona göre monte ediyorlar bu montaj işi bittikten sonra zaten hazır beton atılıyor

Tüm bu adımların yapılması dediğim gibi bir evin yapılış süresi ile aynı anda bitmekte demem sanırım yanlış olmaz.
 
Yukarı Alt