Merhaba. Ben iyi bir lisede okuyorum ve ODTÜ İTÜ veya Boğaziçi gibi universitelere girebilecek kapasitedeyim. Elektrik elektronik mi inşaat mi tavsiye edersiniz ? Maaşları ve çalışma olanakları nasıl ? Gelecek kaygısı var midir ? Dışarıdaki “mühendisler iyi iş bulamaz dusuk maaşa çalışır” algısı bu yüksek düzey üniversiteler için geçerli değildir diye düşünüyorum.Öyle mi gerçekten ? Yani kısacası mühendislikle ilgili bilgiye ihtiyacım var yardımcı olursanız sevinirim. Özellikle kulaktan dolma degil de bilgi sahibi kisilerden bilgi almak isterim.
Öncelikle zaten insanların söylediklerine inanan bir topluluk olmak yerine fikir yürütelim , iş siz olmak veya az para kazanmak senin donanımına bağlı değil mi eğer kaliteli bir mühendis sen. biraz iş verenlerle empati yapalım ( patronuna para kazandırıyor san ) ilk okul mezunu bile olabilirsin patron sana parayı verirken ona bakacak
A veya B üniversitesi diye düşünme , para kazandırdığın kadar maaş alacaksın.
Ülkemizdeki teknik eğitim Üst düzey değil teknoloji üreten bir ülke değiliz , inşaat yapan bi ülkeyiz.
ama yakın zamanda da inşaat duracak , analiz yaptıktan sonramı bu 2 branş da karar getirdin ,
kendini şartlandırma böyle sevmedeğin iş için , parası iyimiş olanağı rahatmış diye ömrünün 5 yılını heba edip , para kazanıp da hoşnutsuz olmak var .
Senin için en doğrusunu sen bilirsin , Hayırlısı Allah zihin açıklığı versin kardeşim.