Enerji Mühendisliği İş İmkanları

notgonnagetus

MB Üyesi
Kayıt
29 Temmuz 2016
Mesajlar
1
Tepkiler
0
Yaş
25
Üniv
:D
Merhaba tercih dönemindeyim bu mesleği düşünmekteyim lakin iş imkanı var mı? 45 üniversite mezun veriyor, makinenin alt dalı olması dezavantaj mı? imza yetkisi hakkında da bilgilendirir misiniz? teşekkür ederim.
 

Deduska

MB Üyesi
Kayıt
29 Temmuz 2016
Mesajlar
187
Tepkiler
124
Meslek
Developer
Merhaba, dezavantajları konusunda galiba sadece Türkiye için pek uygun bir meslek değil. Tabi bu konuda detaylı bir arkadaş yazarsa daha uygun olacaktır. Türkiye'de ki iş imkanları konusunda araştırma yapmanı tavsiye ederim. Bölüme gelecek olursak, şunu bilmeliyiz ki dünyanın hiçbir zaman bitmeyecek ihtiyacı olan Enerjidir. Buda iyi bir bölüm olduğu anlamına geliyor. Yalnız şunu söylemek isterim kardeşim. Hedefin dünya çapında projeler olursa bölümden memnun kalırsın. Makinenin alt dalı olması dezavantaj mı? Bunu o bölümde okuyan arkadaşlar yorumlarsa daha hoş olur. Ben sana biraz daha fikir versin diye. Şu videoyu paylaşmak istiyorum. Enerji Sistemlerinin bir parçası olan barajlar. Mühendisliğin tadını çıkarman dileğiyle :) Erasmus kesin yap.

Referans Video
 

Kemal Okur

Yetkili Kişi
Yönetici
Kayıt
7 Şubat 2015
Mesajlar
353
Tepkiler
210
Yaş
29
Meslek
Mekatronik Mühendisi
Üniv
Fırat Üniversitesi
Enerji sistemleri mühendisliği okuyan yöneticimiz size yardımcı olacaktır. @Oğuzhan Mallı ellerinden öper :)
 

teknikadam

Enerji Sistemleri mühendisliği
MB Üyesi
Kayıt
5 Şubat 2017
Mesajlar
13
Tepkiler
4
Yaş
39
Meslek
mühendis
Üniv
batman üniversitesi
Selamlar ben de Enerji Sist. Mühendisliği okuyorum. Alt dal sözünü kabul etmiyorum. Biz makine mühendisliği okumuyoruz. Enerji Sistemleri mühendisliği okuyoruz. Bunun içinde makine bölümünün hemen hemen tüm dersleri var. Elektrik mühendisliğinin de baba konuları var. Ayrıca tesisat güneş enerjisi nükleer enerji ve bildiğimiz sıradan müh. dersleri var.
İmza Yetkisi

İmza yetkisi vardır. Makine Mühendisleri odasına kayıt olabilirsiniz. Sıhhi tesisattan başlayıp elektrik santrallerine kadar her türlü enerji kapsamındaki alanlarda çok rahat iş bulunabilir. Devlette iş biraz zor olabilir ancak özel sektörlerin kapıları sizin büyülü uygulama beceriniz karşısında sonuna kadar açıktır.

Bizim en büyük avantajımız son yılda ilk dönemde tümüyle uygulama stajı yapmaktır. Zaten derslerin teoriğini ve pratiğini birlikte alıyoruz. Mühendislik alanı ne olursa olsun sınırsız bir çalışma gerektiriyor. Araştırmaların sonu yok. Bir uzay boşluğunda ilerlemek gibidir. Bu nedenle fizik matematik sevmiyorsanız asla bulaşmayın derim. Çünkü 4 saat fizik dersinden çıkıp 4 saat statik dersine girersiniz. Ertesi gün dinamik dersini alabilirsiniz. Hepsi de fiziğin alanına giriyor. Termodinamik akışkanlar mekaniği ısı transferi mukavemet gibi dersler baba derslerdir. Elektrik derslerine gelince... Elektriğin A dan Z ye her şeyini görürsünüz. üretim iletim dağıtımına kadar tüm detayları öğrenirsiniz. AutoCAD bilgisayar programlama teknik çizim ve tabi diferansiyel denklemler de dikkat edilmesi gereken derslerdir.

Eğer;
ingilizce dilini su gibi konuşurum, hatta yanına Fransızca ve/veya Almanca dillerini de eklerim,
AutoCAD çizimde bir numarayım,
okul bitene kadar en az 20 projede yer alabilirim
İş stajını doğru yerde ve hakkıyla yapabilirim
Enerji alanındaki yenilikleri dedektif gibi takip ederim
Seminerlere programlara katılırım
Derslerimde en az %70 başarılı olabilirim ve yüksek lisans doktora için gerekli maddi gücüm ve hevesim var

diyorsanız önünüz açık. Bizim sınıfta Afrika Arabistan ve hatta Fransa dan gelen öğrenciler bile var. Tabi onlar 1 yıl Türkçe dilini öğrendikten sonra başlıyorlar.
 

Hüseyin55

Enerji Sistemleri Mühendisliği
MB Üyesi
Kayıt
30 Kasım 2017
Mesajlar
10
Tepkiler
1
Yaş
27
Meslek
Öğrenci
Üniv
Fırat Üniversitesi
bende bu bölümü okuyorum çabalarsan iş imkanı cok fazla ben boşluklarımda güneş enerji ve rüzgar santrallerinde çalısıyorum ELAZIĞDA mevcut bunlar hem para alıp hem işi öğrenip bizzat görmekte güzel kendini geliştirmekte bütün olay
 

energy

MB Üyesi
Kayıt
5 Kasım 2018
Mesajlar
11
Tepkiler
3
Yaş
29
@teknikadam Yıl 2017' de yorum yapmışsınız yıl 2019 enerji sistemleri mühendisi ya da enerji mühendisi başlıklı ilan açarken bile elektrik elektronik mühendisliği bölümü mezunu olmak gibi şartlar yazılıyor. Hâlâ hiçbir yerde enerji sistemleri mühendisliği mezunu iş ilanı görmüyorum.
 
Yukarı Alt