Erasmusa gitmek

mikail ışık

MB Üyesi
Kayıt
27 Şubat 2015
Mesajlar
1
Tepkiler
0
Yaş
29
merhaba arkadaşlar benim sormak isteğim bir sorum var bu sene erasmus yapmayı düşünüyorum üniversitem bana yapabilmem için iki tane üniversite sunuyor bunlardan biri italyada olanUn Degli Studi Del Sannio üniversitesi digeri fransada olan Universite du Maine sizce hangisinde yapmalıyım veya bu üniversitelere bakaraktan yapma mı dersiniz cevaplarsanız sorumu sevinirim :D
 

Kemal Okur

Yetkili Kişi
Yönetici
Kayıt
7 Şubat 2015
Mesajlar
353
Tepkiler
210
Yaş
29
Meslek
Mekatronik Mühendisi
Üniv
Fırat Üniversitesi
Okuduğunuz bölüme bağlı icra edeceğiniz mesleğe hangi üniversite daha yatkınsa ona gitmenizi tavsiye ederim. Gerçi erasmus yapan öğrenciler okudukları bölümle alakalı hiç ders görmüyorlar bu yüzden teknik eğitim bakımından 1 dönem eksik kalıyorlar. Açıkçası size tavsiyem gitmememiz yönünde olur ama gitmek istiyorsanız da bölümünüz ile alakalı yere gidin. :)
 

Serkan Yazak

Yetkili Kişi
Yönetici
Kayıt
3 Mart 2015
Mesajlar
70
Tepkiler
63
Meslek
Makine Mühendisligi
Önce fikrimi soyleyeyim Erasmus`a mutlaka gel.Kendini yapacagin meslek adina gelistiremeyecegin baskalarindan gordugum kadariyla soylenebilir. Cünkü neredeyse bir kisi ortalama 10 farkli ülke geziyor yani gezmekten calismaya vakit bulamiyor dolayisiyla bizim insanimiz meseleyi eglenceye dönüstürmeyi burada da basarmis :D Birkac arkadasim var buraya erasmusa gelen ben 3-4 yildir burada oldugum halde görmedigim bir ton yer gördü. Gezmek guzel sey ama kendine birseyler katmak daha guzel sey. Bak sunu net bir sekilde soyleyebilirim. Dil ve pratik konusunda kendilerini gelistirdiler az veya cok. Yani gunumuzde dilin onemini bilirsin o sebeple avantaj olur senin icin. Universitelere gelince de ikisini de bilmiyorum bence de hangisi bolumunde daha iyiyse ona göre tercih yapmanda fayda olur. Italyaya hic gitmedim ama Fransa`ya gittim. Acikcasi sunu soyleyeyim Avrupa`da ingilizceyi her yerde konusabileceginiz en iyi ülke Hollanda`dir. %95 i ingilizce bilir Hollandalilarin. Almanya`da yaslilar hic bilmez genclerle konusabilirsiniz. Fransa`da da cok konusabilecek kimse bulamamistik gittigimizde veya konusmak istemiyorlar. Italya`nin ingilizce konusunda nasil oldugunu bilmiyorum. Bence erasmusa gelmelisin cunku her seyden once iyi bir tecrube olur senin icin. Senin yerinde olsam Fransa ve Italya`da Erasmus yapanlarla irtibat kurup oyle karar verirdim. Basarilar.
 
Son düzenleme:

Oğuzhan Mallı

Yetkili Kişi
Genel Yönetici
Kayıt
6 Şubat 2015
Mesajlar
549
Tepkiler
435
Meslek
Nükleer ve Atom Mühendisi
Üniv
MEPhI, KTÜ
Merhabalar, erasmusa gitmek kaçırılmayacak bir fırsattır. Hayatında daha sonra elde edemeyeceğin bir fırsat. Dil geliştirmek, tecrübe kazanabilmek, farklı yaşamları görebilmek, farklı kişiler ile tanışabilmek için büyük bir fırsattır.

Erasmus programı ile gideceğin üniversitede seni çok farklı şeyler bekleyecek. Çoğu sistem farklı. İnsanların yaşayış biçimleri, hayat şartları, bilgi birikimi, eğitim vs çoğu şey farklı. Bu farklılıklar size yeni şeyler katacaktır. Kısaca bence erasmus ufkunuzu geliştirecektir. Olaylara ve problemlere daha geniş pencerelerden bakabilirsiniz kazanızdığınız tecrübeler ile.

Ben olsam Fransa seçerdim. Orada diğer ülkelere de geçebilirsin. Şimdiden uyarım kendini gece hayatına fazla kaptırma her şeyi tadında yap :) Şimdiden iyi yolculuklar.
 
Yukarı Alt