Gazi Üniversitesi - Enerji Sistemleri Mühendisliği Hakkında Yorumlar

curry37

MB Üyesi
Kayıt
5 Temmuz 2015
Mesajlar
11
Tepkiler
1
Yaş
27
Merhabalar sizden bi konuda yardım isticem biliyosun üniversite tercihleri yapılıcak benim mf-4 te sıralamam 160bin meslek lisesi mezunuyum.Düzce,afyon,kütahya,karabük,amasya buralarda elektrik-elektronik müh.ne puanım yetiyo ama ben ankarada kalmak istediğim için gazi üniversitesi enerji sistemleri müh. yazmayı düşünüyorum çok kararsızım bana yardımcı olun lütfen ilerde iş bulabilirmiyim enerji sistemleri müh. gitsem bi yol gösterin
 

Kemal Okur

Yetkili Kişi
Yönetici
Kayıt
7 Şubat 2015
Mesajlar
353
Tepkiler
210
Yaş
29
Meslek
Mekatronik Mühendisi
Üniv
Fırat Üniversitesi
Enerji sistemleri mühendisliğinin pek çok alanda önü açık aslında. Termik santraller, nükleer santraller, yenilenebilir enerji kaynakları ( güneş, rüzgar ) vb. gibi pek çok işletmede iş imkanları mevcut. Türkiye de de bu sektör yeni yeni baş göstermeye başlıyor Akkuyu nükleer santral tesisi gibi ülkenin bazı bölgelerinde güneş tarlaları ve rüzgar enerji sistemleri kurulmaya devam ediyor. Benim inancım yenilenebilir enerji kaynaklarında Türkiye ilerleyen zamanlarda daha büyük adımlar atacağı yönünde.
 

İbrahim Güzelkaya

Yetkili Kişi
MB Üyesi
Kayıt
9 Şubat 2015
Mesajlar
29
Tepkiler
36
Yaş
28
Türkiye enerji sektöründe daha emekleme döneminde desek yanlış olmaz herhalde kendi enerjimizi üretebilmemizin ekonomimize katkısını yeni fark ettik. Dahası dünya genelinde de enerji sektöründe büyük değişimler baş göstermeye başladı. Alternatif enerjiler önemini gün geçtikçe artırıyor. Haliyle geleceği olan bir yer bence de nerede olursanız olun. Zaten şu anda her şey enerji bu da bu işin önünün açık olduğunu gösterir. Her zaman söylenildiği gibi gelecekteki başarının çoğu kişinin kendisine bağlıdır. Tabi bundan 4-5 sene sonra şartlar ne gösterir o da bilinmez. Aradığınız fırsatları burada da bulamayabilirsiniz.
 

eemfatima

MB Üyesi
Kayıt
16 Temmuz 2017
Mesajlar
2
Tepkiler
0
Yaş
29
Üniv
Gazi Üniversitesi
Gazi Üniversitesi teknoloji fakültesi gerçekten iyi bir fakülte pişman olmazsın.
 
Yukarı Alt