Gelecek Tarımda

TCP-IP

Özel Üye
Kayıt
7 Kasım 2018
Mesajlar
92
Tepkiler
27
Yaş
44
Meslek
Sistem Destek Uzmanı
Üniv
Anadolu Üniversitesi
Merhabalar , bu foruma yeni üye oldum ve birşeyler katma ve yararlanmak isteyen gerek firma gerek bireysel sizlere katma değer sağlayacak şeyler sunmak yararlı olacak. Fakat gördüm ve üzüldüm ki forumda açılan konular 2 yıl önce ve sonrası yok... Merakım şu ki bu bölüme ilgi mi yok yoksa gençler süper modern ofislerde çayını kahvesini yudumlayıp bol bol internette instagramda facebook ta ne yiyip içtiğini mi göstermekte?

Arkadaşlar ,sevgili büyüklerim ve kardeşlerim 2019-2025 arası TARIM ve ENERJİ üzerine kim çalışma yaparsa emin olun ki kazanacak.

Hemen aklınıza şu soru geldi ve kulaklarım çınlıyor " vay bir iyilik meleği gelmiş kendini akıllı bizleri akılsız sanıp tereciye tere satıyor , madem biliyorsun sen yapıyor musun ? " , inan ki soruyu soran dostum ekilir biçilir bir arazim olsa ya da bana güvenip büyük bir arazisini benimle paylaşsa ( bedava değil ama uçuk rakamlarda değil ) gel gör izle beni neler yapılabiliyor.

Varsa kendine güvenen ben buralardayım benimle irtibat kurun. Evet bu ülkede ekip biçmek satmak pazarlamak malın alıcınsına kalitesini anlatmak deveye hendek atlatmak kadar zor ama İMKANSIZ DEĞİL , bize verilen askeri eğitimlerde hep şu klişe denirdi DOĞRU , ZOR OYUNU BOZAR ve ZORU BAŞARMAK KOLAY İMKANSIZ BİRAZ ZAMAN ALIR..

Ben buralardayım bunu da unutmayın...
 
Kayıt
22 Haziran 2019
Mesajlar
1
Tepkiler
1
Yaş
73
Meslek
E.Ü.İTBF
Üniv
EGE ÜNİVERSİTESİ
30 yılı aşkın zamandır bakımsız kalmış, eskiden yağlık zeytin ağaçlarının bulunduğu sulak olmayan tepeli araziyi satın aldım. Etraftaki ağıllarda keçi de yetiştiriliyordu. Dikmek istediğim yeni fidan ve delicelere alçak aşı yapacağım için etrafını tel örgüyle çevirmem şart olmuştu. Araziye dozer sokup, var olan zeytin ağaçlarını boğmuş orman ağaçlarını kökletip, ürünü taşımak için traktör yolları açtırdım. En üst noktaya damlama için 100 tonluk ilk havuzu yaptırdım. Yine kepceyle kazdırdığım ana boru ve damlama hortumlarını kendim döşedim. İlk yıl havuz suyunu maalesef romorkla doldurdum. Ertesi yıl ve takip eden yıllarda arazinin bir tarafının sınırını belirleyen dereye döşediğim 800 mt termal hortumla havuz dolduğu gibi haziran başlarına dek hortumdan su akıyor. Ziraat kitaplarında yazan bordo bulamacını yılda 2 kez ağaç gövdelerine ve yapraklara sırtımla tulumbayla verdim. Gövde kabukları yaşlanmış ağaçların gövde kabukları 2 yıl içinde gençleşti. Bu yazıyı sitenizde yazar Elf Yaldız'ın yazdığı "Ağaçların altı neden boyanır" yazısına istinaden yazdım. Gerçi sayın Yaldız'ın dediği gibi boyamadım ama yılda 2 kez gövdelerine atılan bordo bulamacıyla boyanmış gibi gözüküyordu. Köylünün zeytin ağaçlarına asla bakmadıklarını düşünürsek benim çalışmalarım örnek olmuştu. Harap olmuş ağaçların gençleşmesini görmüşlerdi. Ağaç kabukları önceleri çatlak elin görüntüsünü andırırken, sonra neredeyse bir fidanın pürüzsüz gövdesine kavuşmuşlardı. Eskiden bir dikili ağacım yokken şimdi artık diktiğim fidanlar 700 ü buldu. En güzeli de köylüye örnek oluşum.
 
Yukarı Alt