Gemi inşaatı ve Gemi makineleri Mühendisi Çalısma Alanları nedir?

E8m9r8

MB Üyesi
Kayıt
14 Şubat 2015
Mesajlar
12
Tepkiler
3
Meslek
Öğrenci
Bir gemi muh. Neler yapar? En kalifiyelisi ne isle mesgul olur? En iyisi olabilmek için hangi yan alanlardan takviye alabiliriz? Oncesinde Makine Muh. okuyan kisi Gemi muh. okurken daha rahat olur mu?
 

Furkan Gümüş

Makine Yüksek Mühendisi
Yetkili Kişi
Yönetici
Kayıt
8 Şubat 2015
Mesajlar
146
Tepkiler
213
Meslek
Makine Yüksek Mühendisi
Üniv
KTÜ, Marmara Üniversitesi
Gemi mühendisliği çalışma alanı için çok bir bilgim yok ancak derslerin hemen hemen benzer olduklarını biliyorum. Makina müh. bölümünden bazı hocaların gemi müh. gidip ders verdiğini gördüm. Makina bölümünde otomotiv dizel - benzin motorları anlatılırken, gemi müh bölümünde büyük dizel motorları ağırlıklı anlatılıyor. Bunun için Gemi motorları hakkında yazılmış kaynaklar bile mevcut. Ne kadar farklı olabileceğini buna göre kıyaslayabilirsiniz. Ancak çoğu ders benzer mukavemet, makina elemanları, termodinamik gibi yalnızca gemi için bu dersler özelleşebiliyor. Makina müh'de okumanın avantajı gemi müh yan veya anadal yaparken derslerin çoğunu daha kolay saydıra bilmenizdir. Bunun dışında çok fazla avantaj getireceğini düşünmüyorum. Aksine sizi daha fazla yorabilir. Avantaj olarak görülebilecek yanı, ileride gemi müh alanında çalışmak istemezseniz veya iş bulamamışsanız Makina müh unvanı ile iş bulmanız mümkündür. Size sadece alternatif sağlamış olur. Makina müh okuyan gördüğüm kişiler gemi müh yerine gemi işletmesini daha çok tercih ediyor. Sadece gemi müh üzerinde gitmek istiyorsanız yatay geçiş yapmanız bence daha mantıklı. Diğer türlü çok fazla gereksiz yere yorulacaksınız. Makina okudum, gemi makinalarını daha iyi yaparım diye de bir beklentiniz olmasın, burada genellikle otomotiv, sanayi makinalarına dönük anlatılıyor.

Kendinizi geliştirmek için yüksek lisansı tercih edebilirsiniz, ayrıca yüksek lisansı makina müh alanında da yapmak mümkündür. Dilerseniz Harp okulunda bile master yapmanız mümkündür.
 
Son düzenleme:
Yukarı Alt