Güven Çelik Boru - Boyuna Tozaltı Kaynaklı Borular

Durum
Daha fazla cevap için açık değil.

drpseo

MB Üyesi
Kayıt
12 Haziran 2018
Mesajlar
4
Tepkiler
0
Yaş
33
UOE, büyük çapa sahip boyuna kaynaklı boruların üretiminde kullanılan bir yöntemdir. Çelik levhaların uzun kenarları önce karbid bıçaklı freze ekipmanları yardımı ile kullanılarak frezelenir. Kaynak ağzı açılan levhalar U-pres yardımı ile U şekline ve ardından O-presle O şekline çevrilir. Punta kaynağı ile birleştirilip O şekli almış levhalar bu işlemlerin ardından iç ve dış kaynak işlemlerine tabi tutulur.

Boyuna tozaltı kaynak yöntemi kullanılarak üretimi yapılan borular, iç gerilmelerin olmaması, hassas ve mükemmel boyut toleransını elde etmek adına genleşme testine dahil edilirler. Borular genleştirme sonrasında hidrostatik test, ultrasonik ve X-ışını uygulamalarından geçirilip, proje, müşteri taleplerine uygunluğu test edilmek üzere son kontrol işlemlerine tabi tutulur. Hammadde girdi kontrolünden son kontrol aşamasına dek tüm üretim süreci bilgisayarla takip edilir ve desteklenir. Tüm üretim hatları boyunca izlenebilirlik ve giriş kontrolleri barkodlar yardımı ile yapılır.

Uygulama Alanları

Boyuna kaynaklı çelik borular ciddi konumlarda yüksek dayanıklılık, hassas boyutlar gerektiren petrol ve gaz boru hatlarında kullanılmaktadır. SAWL borular ayrıca yanıcı ve yanmaz akışkanları taşımakta ve inşaat projelerinde yapı elemanı olarak kullanılmaktadır.

Boru Boyutları

Genelde 12.2 metreye kadar üretilirler. Güven Çelik Boru UOE borularını standart (12 metre) boyutunda üretme ve tedarik etme kapasitesine sahiptir.
 

firzen

MB Üyesi
Kayıt
19 Aralık 2018
Mesajlar
71
Tepkiler
4
Yaş
33
Meslek
Bİlgisayar mühendisi
Üniv
namık kemal üniversitesi
bilgilendirme için teşekkürler.
 

Denizcn

MB Üyesi
Kayıt
27 Haziran 2019
Mesajlar
43
Tepkiler
2
Yaş
31
Meslek
Çevre Mühendisi
Üniv
İstanbul Üniversitesi
teşekkürler.
 
Durum
Daha fazla cevap için açık değil.
Yukarı Alt