inşaat, makine, elektrik sizce hangisi

Sizce Hangi Mühendislik


  • Seçmen sayısı
    21

ofsaytta

MB Üyesi
Kayıt
23 Haziran 2016
Mesajlar
4
Tepkiler
0
Yaş
25
Cümleten Selamın Aleyküm.2 gün sonra lys fen sınavına giricek lise son öğrencisiyim.Muhtemelen 310-330 puan aralıgında bir mf-4 puanım gelicek.İstanbul dışında daha küçük şehirlerde mühendislik okumak için yeterli bir puan.Ama seçicegim mühendislik dalı hakkında cok kararsızım.İşte kardeşim bir idealin olmalı hangisi sana uygun falan filan gibi tavsiyelere girmeden bu 3 mühendislik alanındaki görüşlerinizi yazarsanız sevinirim.Anadoluda muhtemelen çokta iyi olmayan bir üniversitede okuyacağım ve açıkçası devlet memuruda olmak istemediğimi düşünürseniz,hangisi benim için daha hayırlıdır? İlgi alaka olarak sorarsanız küçük yaştan beri mühendis olacağımı söylerdim ama net olarak karar veremedim hiç.
 

Kemal Okur

Yetkili Kişi
Yönetici
Kayıt
7 Şubat 2015
Mesajlar
353
Tepkiler
210
Yaş
29
Meslek
Mekatronik Mühendisi
Üniv
Fırat Üniversitesi
Devlet memuru olmak istemiyor ve matematiğine güveniyorsan inşaat mühendisliğine gitmeni öneririm. Derslerinin çok fazla bir ağırlığı yok ama kolay olduğunu da söyleyemem tüm dersler neredeyse birbiri ile bağlantılı yani birini çok iyi kavrarsanız diğeri de çorap söküğü gibi takip eder. Biliyorsunuz Marmara bölgesi tamamen bir inşaat alanı yani kendinizi belli oranda geliştirirseniz iş bulmakta da zorlanacağınızı sanmıyorum.

Elektrik ve elektronik mühendisliği merakınız yoksa hiç yazmayın teori kadar uygulamanızında iyi olması ve çok fazla program bilmenizi gerektiren bir bölüm. Merakınız yoksa isteyerek okumayacaksanız sizin için çok zorlu bir süreç olabilir.

Makine Mühendisliği hakkında çok fikrim yok maalesef @Furkan Gümüş arkadaşım bu konu hakkında sana daha detaylı bilgi verebilir.
 
Konu sahibi
Konu sahibi
O

ofsaytta

MB Üyesi
Kayıt
23 Haziran 2016
Mesajlar
4
Tepkiler
0
Yaş
25
Kemal Bey dışında fikrini beyan etmek istiyen yok mu.mühendis kaynıyo olması lazım buranın.Tercih dönemi yaklaşıyor ve hala kararsızım.18 yaşında çocuk kalına biliyomuş demek ki hala Bilgisayar oyunlarına bağımlı karı kız peşinde koşan daha çok koşturan :) Bir gencim.Ama oturup düşününce inşaatı antipatik bulduğuma karar verdim.Bizim alt katı 3+1 nispeten ufak bir daire 460 bine satmış dayım.Alan beyfendide kiraya vericek geleceğe yatırımmış.Madem bu kadar paran var bi şeyler üret üretim anlamında yatırım yap inşaat inşaat nereye kadar.Kısacası Elektrik veya makine seçsem inşaat seçmedim diye pişman olur muyum Balıkesir Üni. Düşünüyorum burdan mezun bir makineci veya elektrikçi ne kadar kolay iş bulabilir.Makine nispeten öldü diyolar en azından iyi bir üni bitirmediğin sürece,bu doğru mu ? Uzun uzun anlattım dertlerimi zamanınızı ayırıp yorumlarınızla bana yardımcı olursanız çok sevinirim
 

Hatice

MB Üyesi
Kayıt
29 Haziran 2016
Mesajlar
4
Tepkiler
0
Yaş
30
İnşaat mühendisliği benimde tercihim olacak, bana göre inşaat ve elektrik makineden daha iyi, gönlünüzde ne varsa ona gidin, mutlu olacağınız bölümü tercih edin.
Bu arada bende aranıza yeni katıldım, bir çok sorum var, bende inşaat mühendisliği istiyorum, İnşallah birbirimize yardımcı oluruz.
Herkese Merhaba
 
Kayıt
5 Mayıs 2016
Mesajlar
14
Tepkiler
3
Yaş
28
Meslek
Elektrik Elektronik Mühendisliği
Üniv
Adıyaman Üniversitesi
@Kemal Okur arkadasımız sana inşaat ve elektrik elektronik kısmını anlatmış tamamıyla katılıyorum. Bir elektrik elektronik mühendisliği öğrencisi olarak önerim, elektriğe elektroniğe merakın yoksa kesinlikle gelme çok zorlayabilir canından bezdirebilir hatta okulu bırakmak bile isteyebilirsin. Bunu yaşayan arkadaşlarım var.

Şimdi gelelim senin sorularına..

Bir kere İnşaat Mühendisliği sana antipatik geliyor diye onu yazman doğru olmaz çoğu sitelerde dersleri hakkında neler göreceğin hakkında bilgiler var hatta üniversitelerin sitelerinde bile. İlk yapman gereken bir liste oluşturmak olsun mesela 1. inşşat 2. elektronik 3.makine bunların derslerini araştır çalışma alanlarını araştır ve senin en çok hangisi içine sinecekse gelecek yaşamında çalışırken hangi alanda, hangi meslekte çalışmaktan mutluluk duyacaksan onu yazmalısın. Yok inşşatın parası şu kadar iyi para kazandırır yok makine ölü gözüyle kesinlikle bakma.... İnşaat sektöründe para olabilir ama sen o mesleği sevmessen dersleri sevmessen 4-5 yıl sana zindan gibi gelebilir.
Yatırım konusuna gelince üretim alanında yatırım yapmak o kadar kolay değildir, en kolay yatırım yolu ev, arsa, inşaat, türevleridir. Üretim alanında yatırım risk işidir çevren olması lazım ne üreteceğini şuan ki piyasaya ve geleceğe ne yararlı olacak vs vs.. O yüzden insanlar en kolay yatırım olan ev alıp kiralamak, alıp satmak gibi girişimlere giriyorlar. Buda şu anlama gelmiyor maleseef inşaat mühendisi olunca binalar yapıp hepsini satıp köşeyi döneceğin. Belki bi firmaya mühendis olarak girip 3000 lira maaşla çalışacaksın. Yani demem o ki sen sadece araştır dersleri üniversiteleri bölümleri hangisini seveceksen hangisinde severek yapacaksan işini onu yaz, eğer severek okursan kendini geliştirirsen zaten arkadaslarından bi adım önce başlamış olursun.

Bak kardeşim Balıkesir Üni. gibi birçok anadolu üniversitesi aynı katagoride sayılır hangisi daha kolay iş bulur kısmı TAMAMEN SANA BAĞLIDIR. Sen hangi meslekte olursan ol, anadolu üniversitelerinin hangisinde okursan oku kendini ne kadar çok geliştirirsen o kadar kolay iş bulursun.

Pişmanlık meselesine gelince pişman olmaman için yukarda dediğim araştırmayı yapman lazım severek gidersen bi bölüme kesinlikle pişman olmazsın.

Makine öldü hikyesi gün geçtikçe çoğalıyor ama şuan bizde büyük bi sanayi sitesinde üretim yapan bi fabrika olarak makineci her zaman lazım olur. Çevremizde ki bütün fabrikalar makine mühendisi çalıştırıyor 5-6 tane ama elektrik 1 tane çalıştırıyorlar veya dışardan elektirikçi tutuyorlar. Bu demek olmuyor elektrikciler iş bulması zor ben sadece sanayi sektöründe bi anektot paylaştım. İş bulamayacağımı bilsem bende gitmezdim Elektirk Elektonik mühendisliğine.



Kusura bakmayın bi hatam veyahut yanlış bi bilgi verdiysem düzeltin. İşler yoğun gece vardiyasındayım yeni geldim uykulu uykulu ne kadar cevap verebildiysem...
 
Konu sahibi
Konu sahibi
O

ofsaytta

MB Üyesi
Kayıt
23 Haziran 2016
Mesajlar
4
Tepkiler
0
Yaş
25
@Mustafa Yaşar Keçeci yorumların için çok teşekkürler.Derslere baktım hiç fikir sahibi olabileceğim dersler değil ben kendime güveniyorum ne olursa olsun çabuk öğrenen biriyim.Akışkanlar Mekaniği,Elektropnomatik ve Elektrohidrolik Sistemler çok havalı ders isimleri var bence :) Kendinizi geliştirmek demişssiniz,tabiki.Memur olmak için çalışmayı düşünmüyorum elimden geldiği kadar geliştircem kendimi. Ama farz edelim geliştiremedim kendimi,olmadı.Elimde sadece Müh. Diplomam var.Burda hangi diploma ağır gelir.
 

Kemal Okur

Yetkili Kişi
Yönetici
Kayıt
7 Şubat 2015
Mesajlar
353
Tepkiler
210
Yaş
29
Meslek
Mekatronik Mühendisi
Üniv
Fırat Üniversitesi
@ofsaytta Kardeşim elektrik elektronik mühendisliğine daha yatkın gibisin anladığım kadarıyla eğer gerçekten istiyorsan ismi havalı olan dersler daha zordur bunu unutma çünkü ismini anlamadığın dersin içeriği de anlamakta zorlanacağın terimlerle dolu olacaktır. :D

Geleyim inşaat mühendisliğine elektrik elektronik yada makine mühendisliği okurken yanında inşaat mühendisliği ile yazşıyor yada yakın bir arkadaşınsa pişman olursun çünkü inşaat mühendisinin bahsettiği paralar astronomik paralar olacak. :D Biraz sinirlenebilirsin bu duruma har birde ders ortalamaları herzaman iyi olur onların yani demem o ki pişman olmak istemiyorsan inşaattan arkadaş bulma kendine :D :D
(2 inşaat mühendisi ile aynı evde yaşıyorum :D :D )

Şaka bir yana inşaat mühendisleri ciddi paralara çalışan insanlar tabi bununda kriterleri var yani o parayı haketmek lazım ancak elektrik elektronik mühendisinin o parayı haketmesi inşaat mühendisliği mezunu birisinden daha fazla zaman alabilir.
 
Kayıt
5 Mayıs 2016
Mesajlar
14
Tepkiler
3
Yaş
28
Meslek
Elektrik Elektronik Mühendisliği
Üniv
Adıyaman Üniversitesi
@ofsaytta sadece diplomaya bakacak olursak inşaatı fazla bilmiyorum yardımcı olacak arkadaşlar olabilir ama elektrik elektronik veya makineden makineyi seçmeni tercih ederim. Bunu başka bi konuda da söyledim. Elektrik veya elektronikte kendini geliştirmen gerekli ama makinede geliştirmesende bi iş bulabilirsin.
Mesela sana bizim burda 5 makine muhendisi olduğunu söyledim hepsi tam olarak makine mühendisliği yapmıyor birisi personel lideri diğeri depo lideri, kalite lideri gibi yerlerde çalışıyorlar ama bir elektrikciyi öyle yerlerde çalıştırmazlar. Eğer sadece diploma olarak bakıyorsan elektrik elektroniği seçmemeni tercih ederim. Ha çevreniz çok geniştir ben bi yere girerim işim hazır orda da yavas yavas kendimi geliştiririm diyorsan o ayrı..
 
Konu sahibi
Konu sahibi
O

ofsaytta

MB Üyesi
Kayıt
23 Haziran 2016
Mesajlar
4
Tepkiler
0
Yaş
25
@Kemal Okur @Mustafa Yaşar Keçeci Anladım bu aralar kime sorsam inşaat diyor modaya bende uyucam galiba, ama alt taraflarada makine yazmayı düşünüyorum.Ankette Elektrik en çok oyu almış gerçi :) Kemal Bey şehir dışında öğrenci evinde kaldınız heralde bunla alakalıda bi kaç şey sormak istiyorum.İstanbulda kalmam için ailem özelde 75 burslu filan okutmak istiyo.Ben kararımı verdim tabi asla özelde okumam parayla okuyo olmak sinirimi bozar.Şehir dışnda daha fazla harcarım belki :) ilk zamanlar özellikle çok eğlenceli olur diye düşünüyorum.Üni yakınlarında ufak bir ev tutmayı düşünüyorum Aileme yük olucağını zannetmiyorum.Zaten bu aralar Nasip olursa Mühendis olucağım için çok mutlular.Her şey benim düşündüğüm gibi güllük gülistanlık mı ne gibi zorlukları oluyor.Evede tek başıma çıkmayı düşünüyorum.Hoş çay demlemeyi bile bilmem :) ama dediğim gibi çabuk öğrenirim.
 
Kayıt
5 Mayıs 2016
Mesajlar
14
Tepkiler
3
Yaş
28
Meslek
Elektrik Elektronik Mühendisliği
Üniv
Adıyaman Üniversitesi
Bence ev konusuna bu kadar çabuk girme ilk önce bi arkadaslarını tanı ortamı yanı başka sehirde okuyacaksan şehiri bulunduğun bi ortamı tanı. Direk eve çıkarsan bi takım sıkıntılar yaşayabilirsin. Ama apart evler tek kişi için ideal olabilir herşey içinde sadece mutfak masrafını sen karsılıyorsun. Dediğim gibi acele etme 2. Dönem çıkarsın.
 

Kemal Okur

Yetkili Kişi
Yönetici
Kayıt
7 Şubat 2015
Mesajlar
353
Tepkiler
210
Yaş
29
Meslek
Mekatronik Mühendisi
Üniv
Fırat Üniversitesi
Herşey ginlük gülüstanlık değil onu sana söyliyeyim en baştan. Sana tavsiyem çıkabilirsen üniversite yakındalarında yada semtin sessiz sakin bir mekanında 1+1 yada studio daire tutarak tek başına rahat bir şekilde kalabilirsin. Ancak tek başına olmanında elbet zorluklarıda var kirasi faturaları falan baya zorlu olacak. En az 3 kişi en fazla 4 kişi olmak şartıyla arkadaşlarınızla evede çıkabilirsiniz ( ben bu şekilde yaptım ) masraflarınız büyük oranda düşecektir ancak bunu yaparken herkesinde dediği gibi arkadaşlarınızı iyi seçmelisiniz. Tabi bu tanıma süresi 1 günde olmuyor o yüzden birlikte en az 1 yıl geçirdiğin insanlara güvenebiliyorsun. Herkesin yaptığı gibi ilk sene öğrenci yurdunda kalabilir sonrasında eve çıkabilirsiniz yada dediğim gibi 1+1 eve çıkarak uzunca bir süre rahat olup sonradan evinize 1 arkadaş daha alarak masraflarınızı düşürebilirsiniz.

Benim yapmak istediğim ama yapamadım 1+1 eve çıkmak bir süre masraflar yüklü oluyor ama yurtta neredeyse aynı parayı istiyor iyi düzeyde bir yurtta kalmak istiyorsan 400 500 lirayı gözden çıkartman gerekecek 1+1 bir evde tek başına kaldığında da kira ve faturalar da bu paraya denk paralar olacaktır.
 

ibaloglu23

MB Üyesi
Kayıt
11 Temmuz 2015
Mesajlar
20
Tepkiler
0
Meslek
Adli Bilişim Mühendisi
Üniv
Fırat Üniversitesi
eline sağlık güzel paylaşım
 

balekoglu

MB Üyesi
Kayıt
3 Temmuz 2016
Mesajlar
1
Tepkiler
0
Yaş
30
Üniv
Düzce Üniversitesi
kardeşim bende il dışında okuyorum inş müh. ilk sene eve cıkmamanı önerırım yurda yazılaçaksan yeni kyk lar mükemmel mutlaka kyk ya git özel yurda gideceksen de cok dıkkatli ol sadece parayı düşünürler..
 
Yukarı Alt