İnşaat mühendisliği vs mekatronik mühendisliği

sumokoza

MB Üyesi
Kayıt
6 Temmuz 2017
Mesajlar
3
Tepkiler
0
Yaş
24
Üniv
yok
SEVGİLİ FORUM ÜYELERİ YAKLAŞIK 2 YILDIR KAFAMDA BİR DÜŞÜNCE VAR ODA BELLİ Bİ SERMAYE İLE KENDİ İŞİMİ KURMA FİKRİM. YALNIZ BEN SADECE SEÇECEĞİM MÜHENDİSLİKLERLE ALAKALI Bİ İŞ KURUCAM. DÜŞÜNDÜĞÜM MÜHENDİSLİKLER 1. Sİ İNŞAAT MÜH. 2. Sİ İSE MEKATRONİK MÜHENDİSLİĞİDİR SİZCE HANGİ MESLEK KENDİ İŞİNİ YAPMADA DAHA AVANTAJLIDIR. BU MESLEKLERİN + - YÖNLERİ. VARSA İŞ FİKRİ SUNABİLİRSİNİZ . KISACASI BUNLARLA İLGİLİ BİLGİSİ OLAN HERKES LÜTFEN YORUM YAPSIN. ÜNİVERSİTE OLARAK DA KALİTELİ Bİ ÜNİYE GİTMEYECEĞİM.
 

Gökhan Ak

Yetkili Kişi
Kulüp Başkanı
Kayıt
3 Temmuz 2017
Mesajlar
31
Tepkiler
13
Meslek
Bilgisayar Mühendisi
Üniv
Kocaeli Üniversitesi
Açık konuşmak gerekirse inşaat ve kısa yoldan para denilince hep aklıma müteahhit geliyor. Fakat bunun dışında da bir çok yoldan inşaat alanında para kazanabilirsin. Bir bilgisayar müh. olarak konuşuyorum onu da belirtmek isterim. Kocaeli mezunu bir inşaat mühendisi abimiz ısı ile alakalı ölçümlerin yapıldığı bir firma açtı(tam olarak ısı hesabı yapıyorlar binaların fakat adını tam hatırlamıyorum) ve 4 yılda şirketi milyonluk oldu. Bu tarz bir şeylere tutunabilirsin belki.

Mekatronik ile ilgili yakın 2 arkadaşım bu bölümü okuyorlar ve kendi şirket fikirleri yok ama konu hakkında bir fikirleri varsa yönlendiriyor olacağım :)
 
Konu sahibi
Konu sahibi
S

sumokoza

MB Üyesi
Kayıt
6 Temmuz 2017
Mesajlar
3
Tepkiler
0
Yaş
24
Üniv
yok
teşekkür ederim yorumunuz için yalnız kendi işim dememdeki kastım milyonluk olmak değil sadece iş almak, riske girmek vs. seviyorum ama para kazanmakta önemli :). mekatronik bölümündeki arkadaşlarınıza sorup geri dönüş yaparsanız çok sevinirim
 

RTorun

MB Üyesi
Kayıt
6 Temmuz 2017
Mesajlar
7
Tepkiler
14
Meslek
Mekatronik Mühendisi
Üniv
Kocaeli Üniversitesi
Öncelikle merhaba. İnşaat mühendisliği hakkında şuan pek fazla konuşabilecek kadar bir yeterliliğim yok. Şuan için sadece mekatronik mühendisliği konusunda konuşabilirim. Açıkçası şöyle bir durum var. Önce biraz genel konuşalım.Mühendislikte senin başarın aldığın eğitim kadar üstüne ne koyarsın onunla orantılı. Genel olarak ne okursan oku aldığın eğitim hiçbir zaman yeterli olmuyor. Nasıl teknoloji gelişiyorsa senin de bir yandan gelişmen gerekiyor. Bu nedenle inşaat olsun mekatronik olsun ya da farklı bir bölüm olsun sen bu işte ne kadar geliştirebilirsin kendini ona bakman gerekiyor. İşin sonunda ne kadar eğlenebilirsin buna bakman gerekiyor. Çünkü şirket kurma gibi bir düşüncen var ve sonuçta bir şirket kurucusu ne kadar biliyorsa,ufku ne kadar geniş ise o kadar ilerleyebiliyor. Avantaj konusu sana bağlı yani anlayacağın. Hangi bölümde olursan ol işini yapamazsan bölümün farkı olmaksızın geride kalıyorsun,başarısız oluyorsun. Önce kendine sorman gereken sorular başka.

Konu inşaat mı mekatronik mi konusuna gelince mekatronik baya geniş kapsamlı bi bölüm ve endüstri. Yani önceden de bahsettiğim konularda bana göre güzel bir bölüm. Çünkü örneğin bi bilgisayar mühendisinin gün geliyor ki elektrik bilgisine de sahip olması gerekiyor. Mekatronik de bu konuda bana göre oldukça avantajlı bir konumda. Araştırırsan göreceksin ki ana başlıkları ile de olsa çoğu bölümün belirli derslerini alıyorsun. Fakat tabiki de ayrı bir sektör olarak mekatronik Türkiye'de henüz yeni gelişmekte olan bir sektör. Otomatikleşme,otomasyon hem uğraşması zor hem de Türkiye bünyesinde çok fazla örneği olmayan bir sektör.Bölüm olarak direkt önerebileceğim bir bölüm kendi bölümüm. Para diyorsan eğer işini iyi yaparsan çok iyi paralar kazanabileceğin çok iyi başarılar elde edebileceğin bir bölüm. Fakat eksisine gelirsek diğer bölümlere göre oldukça zor. Çünkü belli bölümlerin belirli zorluktaki derslerini alıyorsun. Önceden forumlarda gördüğüm bi terim vardı mekatronik mühendisliği için. "mühendisliğin tıpı" deniyordu. Zorluk olarak bana göre zor bölümlerden bir tanesi çünkü derslerden ziyade konu,içerik bazen insanların kafasını karıştırıyor. Biliyorsun ki mekatronik bölümü içerisinde elektronik,mekanik,bilgisayar,otomasyon... gibi çeşitli konulara sahip.Fakat bir süre sonra alışıyorsun :D

Bu tür bilgilendirmeler normalde daha uzun olması gerekli.Kendi bölümümü bu kadar kısa sürede tabiiki de anlatamam. Ek olarak sormak istediklerin olursa mesaj atabilirsin.Genel anlamda anlatabileceklerim bu kadar. Normalden uzun oldu genel konular hakkında da düşündüklerimi söyledim fakat bölüm seçeceksen veya böyle arkadaşlar varsa yardımcı olsun diye ek olarak kendi fikirlerimi de ekledim.
Dediğim gibi ekstra sorusu olan arkadaşlar olursa çekinmesinler. :)
 
Yukarı Alt