İnşaat mühendisliğinden sonra ne okumalıyım

Berciyan

MB Üyesi
Kayıt
27 Aralık 2016
Mesajlar
3
Tepkiler
2
Yaş
30
Üniv
Munzur üniversitesi
Insaat müh son sinifim. Bitirdikten sonra 1 yıl arayla tekrar mühendislik okumak gibi bir hedefim var. Mekatronik ilgi alanıma cok giriyor. Yalniz pekte değeri öngürülemiyor ne yazık ki. Aynı şey enerji mühendisliği icinde gercerli. Mekatronik mi enerji mühendisliğimi ve neden?
Yardimci olursanız sevinirim..
 

Deduska

MB Üyesi
Kayıt
29 Temmuz 2016
Mesajlar
187
Tepkiler
124
Meslek
Developer
İlk olarak şunu söylemek istiyorum. Tekrar baştan okumak yerine, her hangi bir mühendisliğe yüksek lisans yapmanız daha doğru olur sanırsam. Yalnız burada şu devreye giriyor. Gerçekten baştan okumanıza ihtiyaç mı var yoksa yüksek yapmak yeterli mi? bu soruların cevabı seni yönlendirecektir.

Sonrasında ise terciğim EEM, peki neden? EEM bu işlerin temelini temsil eder. Çok öyle mekatronik veya enerji direk ilgimi çekmemekte. EEM okur ve o bölümlere yüksek doktara yapar uzman alanlarım oralar olurdu ama temelini atmış olurdum.

Başarılar.
 

Kemal Okur

Yetkili Kişi
Yönetici
Kayıt
7 Şubat 2015
Mesajlar
353
Tepkiler
210
Yaş
29
Meslek
Mekatronik Mühendisi
Üniv
Fırat Üniversitesi
Merhaba @Berciyan,

2. üniversite yerine yüksek lisans yapma fikri konusunda bende beye katılıyorum.
Ben mekatronik mühendisliği okuyorum şunu söyleyebilirim inşaatla kesişen tek noktası asansör başka yok yani bir biri içine girmiş bölüm okursanız sizin daha yararınıza olur. mekatronik yüksek lisans yapmaya kalkarsanız elektronik bilgi ve yetkinliğinizi bilmiyorum eğer yoksa denizden çıkmış balığa dönersiniz.

Amacınız üniversite hayatım bitmesin ise inşaat yada elektrik elektronik alanınsa yüksek lisans yapabilirsiniz

İyi Forumlar.
 
Konu sahibi
Konu sahibi
Berciyan

Berciyan

MB Üyesi
Kayıt
27 Aralık 2016
Mesajlar
3
Tepkiler
2
Yaş
30
Üniv
Munzur üniversitesi
@Kemal Okur
Teşekkürler arkadaşlar. Aklımda yüksek lisans vardı. Ama biraz degisik alanlarda da okumak istedigim icin. Ki muhendislik olmak şartiyla.
 
Yukarı Alt