Kanser Hastasına Titanyum Göğüs Kafesi Nakledildi

Kemal Okur

Yetkili Kişi
Yönetici
Kayıt
7 Şubat 2015
Mesajlar
353
Tepkiler
210
Yaş
29
Meslek
Mekatronik Mühendisi
Üniv
Fırat Üniversitesi
İspanyol bir hastayı hayata döndüren dünyanın ilk 3D yazıcıdan çıkan titanyum göğüs kafesi bir tıp mucizesi olarak değerlendiriliyor.

Kansere yakalandıktan sonra göğüs kemiğinin ve göğüs kafesinin bir kısmını kaybeden 54 yaşındaki İspanyol bir adam, dünyanın ilk 3D yazıcıdan elde edilen titanyum protez göğüsüyle hayata döndü.
Tıp alanında, titanyum implantlar daha önce de yapılmış olsa da, göğüs kafesinin son derece büyük bir kısmını oluştran böylesi bir yerleştirme son derece riskli bir operasyon. Genellikle çeşitli plaka bileşenleri kullanılarak üretilen titanyum protezler zaman içerisinde gevşeyerek farklı sorunlar çıkarabiliyor.
Linki görmek için izniniz yoktur Giriş yap veya kayıt ol.
’daki Salamanca Üniversitesi Hastanesi’nin bünyesindeki cerrahlar da bunu göz önünde bulundurarak özel olarak tasarlanmış, hastanın göğüs kafesinin yerine geçebilecek ve uzun dönemde güvenli olacak bir titanyum protez geliştirmeye karar verdiler.

3d yazıcı ile göğüs kafesi.jpg


Hastanın göğsüne ait yüksek çözünürlüklü 3D taramalar yapan cerrahlar bu protezin hangi bölgeye yerleştirilmesi gerektiğini tespit ettikten sonra Melbourne, Avustralya merkezli Anatomics adlı bir şirketten buna uygun olarak bir göğüs kemiği ve göğüs kafesi tasarlayıp üretmelerini istediler.

Titanyum göğüs kafesi.jpg


Arcam marka, etkileyici bir teknik altyapıya sahip 1,3 milyon dolar değerinde bir 3D yazıcı kullanılarak elde edilen ve bir tür tıp mucizesi olarak nitelendirebileceğimiz bu protez nihayetinde hastaya başarıyla nakledildi. Dünyada bir ilk olan söz konusu protez, böylece 21. yüzyılın en önemli teknolojileriden biri olan 3D yazıcıların yeteneklerini bir adım daha ileriye taşıdı.

Alıntı: onedio.com/haber/kanser-hastasina-titanyum-gogus-kafesi-nakledildi-585442
 

Hasan Basri Karakaya

Yetkili Kişi
Moderatör
Kayıt
7 Şubat 2015
Mesajlar
79
Tepkiler
92
Meslek
Elektrik-Elektronik Yüksek Mühendisi
Üniv
K.S.Ü.
3D printer lar sağlık alanına girdiğine göre, çok yakında çözümsüz hastalıkların çözümüne şahit olacağımız kesinleşti :)
 

Muhendis adayi

MB Üyesi
Kayıt
5 Ekim 2015
Mesajlar
9
Tepkiler
0
Yaş
28
Üniv
Kirikkale universitesi
Insanoglunun omrunu uzatmak icin cok guzel gelismeler gercektende.. ileriki zamanlarda etkileyici ve bi o kadarda yararli donemler bizleri bekliyor :)
 
Yukarı Alt