Kendimi nasıl geliştirebilirim ?

Grgz2339

MB Üyesi
Kayıt
20 Temmuz 2017
Mesajlar
5
Tepkiler
1
Yaş
27
Arkadaşlar merhaba ben eem mühendisliği okumaktayim ve bu sene 3.sinifa geçtim.Kendimi geliştirmek istiyorum fakat nereden,nasıl başlayacağımı bilemiyorum.Bu konuda neler yapabilirim? Şimdiden değerli görüşleriniz için teşekkür ederim..
 

RTorun

MB Üyesi
Kayıt
6 Temmuz 2017
Mesajlar
7
Tepkiler
14
Meslek
Mekatronik Mühendisi
Üniv
Kocaeli Üniversitesi
Bana göre öncelikle eğitim süresince gördüğün bilgisayar çizim, yazılım programları vb. konuda kendini yüksek dereceye gelene kadar eğit. Çünkü en azından bilgin olan bir konu ve ilerleme kaydetmen daha kolay olur. Daha sonrasında ilk işin İngilizceni geliştirmek olmalı. Kurslardır filmlerdir oyunlardır seyahattir ne bulursan kaçırma derim. Çünkü ne olursan ol İngilizcenin önemi herkes için çok fazla. Daha sonra eğer bir üniversite sosyal kulübüne üye değilsen bir an önce ol derim. Network yapma şansın artar ve karşına ekstra bilmediğin bilgiler,öğrenilecek seçenekler çıkar. Aynı zamanda sorumluluk alırsın ki bu konu çalışma hayatında insanı bir adım ileri götürüyor. PLC sen ben gibi içerisinde elektrik ve yazılım barındıran bölümler için kaçınılmaz bir şey. Bir an önce öğrenmeye bakmalıyız. Ek olarak da eğer ilgin varsa robotik alanına yönelebilirsin.
 
Konu sahibi
Konu sahibi
G

Grgz2339

MB Üyesi
Kayıt
20 Temmuz 2017
Mesajlar
5
Tepkiler
1
Yaş
27
Değerli görüşleriniz için çok teşekkür ederim.Ingilizce konusunun öneminin farkındayım açıkçası dil konusunda biraz da yatkinliğımin oldugunu düşünüyorum üniversitenin erasmus hizmetinden de faydalanmak istiyorum.Plc konusunda nasıl çalisabilirim youtube daki dersler yeterli olur mu ya da bana önerebileceğiniz başka bi yol method yada kaynak var mıdır ? Aynı şekilde ingilizce için de başka neler yapabilirim ? Şimdiden teşekkür ederim
 

RTorun

MB Üyesi
Kayıt
6 Temmuz 2017
Mesajlar
7
Tepkiler
14
Meslek
Mekatronik Mühendisi
Üniv
Kocaeli Üniversitesi
PLC için videolardan ziyade direkt eğitim almak gerekiyor benim fikrime göre. Ben de henüz başlamadım. Fakat şansıma benim şehrimde ücretsiz olarak kurs veren kuruluşlar var. Onlardan yararlanacağım ben şahsen. Direkt olarak mesleki eğitim veriliyor. Eğer senin bulunduğun şehirde de böyle bir eğitim var ise ilk olarak oradan alman bence daha sağlıklı olur. Eğer yoksa kitaplar ve internet bizlerin yardımına koşuyor.

İngilizce için ise yatkınlığın olduğunu düşünüyorsan zaten ilk adımı atmışsın bence. Korkmuyorsan dil öğrenmekten o iş bitmiş sayarım ben. Filmdir dizidir vs bunlar kulak aşinalığı,alışmak için gerekli diye düşünüyorum. Lakin ekstra ücretli ya da ücretsiz bir eğitim şart gibi. En azından ALES YDS gibi sınavlar için. Ben de hala okumakta olduğum için şuan yaptıklarım ve yapma planı içerisinde olduğum şeyleri sana aktarıyorum. Bence bu şekilde kendimizi bir tık da olsa geliştirebiliriz.
 
Konu sahibi
Konu sahibi
G

Grgz2339

MB Üyesi
Kayıt
20 Temmuz 2017
Mesajlar
5
Tepkiler
1
Yaş
27
Güzel görüşleriniz için teşekkür ederim hocam sağolun kolay gelsin...
 
Yukarı Alt