Mekatronik Mühendisi Nasıl Olunur

Lider Tayfa

MB Üyesi
Kayıt
28 Haziran 2018
Mesajlar
1
Tepkiler
0
Yaş
22
Abiler veya ablalar şuan 11.sınıfım ve yani oldum şuan geometri bitirmeye çalışıyorum.Mekatronik müh.hayalim var ne yapabilirim şuan bu meslek için kitap veya ne bileyim dergi seviyeme uygun.Mat ve fizik yapabiliyorum ama fiziğe o kadar ilgili değilim belki de olurum bilmiyorum.Tavsiye bekliyorum yani nasıl kazanırım iyir bir yeri
 

Kemal Okur

Yetkili Kişi
Yönetici
Kayıt
7 Şubat 2015
Mesajlar
353
Tepkiler
210
Yaş
29
Meslek
Mekatronik Mühendisi
Üniv
Fırat Üniversitesi
Merhaba @Lider Tayfa

Ben geçtiğimiz yıl mekatronik mühendisliğinden mezun oldum. Sana şunları diyebilirim üniversiteyi kazanması kolay okuması zordur şimdi sana önündeki sınav engeline baktığında bu söylediğim çok saçma geliyor olabilir ama beni kazanıp vize ve finallere çalışmaya başladığında daha iyi anlayacaksın.

Şimdilik yapman gereken en iyi şey önünde seni bekleyen sınava hazırlanmak ve yapabileceğin en iyi derece ile bitirmek. Okula başladığında öncesinde hazırlık varsa hazırlık göreceksin yoksa çok ufak mekatronik ile alakalı derler göreceksin. Sonrasında zaten asıl dersleriniz yani mesleğe yönelik dersler gelecek tabi bunların yanında mühendislik matematiği mekanik fizik konuları da gelecek o yüzden fiziğe ön yargılı olmazsan iyi edersin. Şuan için dergi ve kitap okumak senin sadece genel kültürünü geliştirmeye ve mekatronik alandaki gelişmeleri öğrenmene yardımcı olacaktır. Tabi ki okuma demiyorum aslında bakarsan okuman çok iyi ancak bu okuduklarının okulda çok işe yarayacağını sanmıyorum.
 
Yukarı Alt