Meslek Okulundan Mühendislik Bölümüne Geçiş

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNE MESLEK OKULUNDAN GEÇMENİN FAYDALARI vs ZARARLARI??


  • Seçmen sayısı
    4
  • Poll closed .
Kayıt
11 Temmuz 2017
Mesajlar
5
Tepkiler
0
Yaş
25
Yanlış tercih yapmam zorunluluğunda yüksek meslek okuluna kayıt hakkı kazandım, makine mühendisliği okumak isterken makine bölümüne... Sorum şu ki önümde iki seçenek var ya mezuna kalacağım ya da hak kazandığım okulda okuyup tekrar sınavlara girip tercih veyahut bitirip dikey geçiş hakkım olacak sizden ricam düşüncelerinizi,deneyimlerinizi veya bilgilerinizi paylaşmanız şimdiden teşekkürler.
 

aksidam5

MB Üyesi
Kayıt
10 Temmuz 2017
Mesajlar
13
Tepkiler
1
Yaş
35
Üniv
gazi ünversitesi
dgs ile mühendisliğe geçiş için sınırlı sayıda kontenjan verildiği düşünülürse lys ile mühendislik kazanacak puan alıyorsan 1 sene bekle derim. bir de myo'da geçireceğin 2 sene kalite bakımından mühendislik fakültesiyle eş değer olmayacak zaten.
 
Konu sahibi
Konu sahibi
S
Kayıt
11 Temmuz 2017
Mesajlar
5
Tepkiler
0
Yaş
25
Anlıyorum fakat şöyle duyumlarda kulağıma fena gelmedi; myo'da geçireceğim 2 yıl sonunda işin pratiğini öğrenebileceğim daha sonraki 2 yılım ise mühendislik alanında olacağı için orada da teorik kısmı öğreneceğim, bu yönden mantıklı geldi.Bu yüzden böyle bir kararsızlık aşamasındayım.
Yorumun için teşekkürler.
 

Ömer parti

MB Üyesi
Kayıt
6 Ağustos 2017
Mesajlar
3
Tepkiler
0
Meslek
İnşaat Mühendisi
Üniv
Bilecik Şeyh Edebali
Kesinlikle mevzuna kal dgs eskisi gibi değil zorluk seviyesi baya üstlere çıkmış 2 tane arkadaşım bu sene hüsrana uğradı dgs de
 

Deduska

MB Üyesi
Kayıt
29 Temmuz 2016
Mesajlar
187
Tepkiler
124
Meslek
Developer
Bazı arkadaşlar zor demiş DGS için ama konu kısa ve net. Çalışmadığını sürece sınavlardan geçmem mümkün değil. Çalışırsan yaparsın.

Ben meslek lisesinden, bilgisayar programcılığı okudum. Sonra DGS ye girdim ve kazandım. İki hafta içinde mezuniyetimi alıyorum.

Çalışırsan yaparsın, sadece inanman lazım. Başarılar ;)
 

extreme008

MB Üyesi
Kayıt
11 Aralık 2016
Mesajlar
28
Tepkiler
16
Yaş
26
Üniv
Süleyman Demirel Otomotiv Müh.
Bana kalırsa DGS ile geçmek yerine mezuna kalıp sıfırdan mühendislik eğitimine başlamak daha mantıklı. Mezun olduğum yıl normalde ben de 2 yıllık yazıp DGS ile geçmeyi düşündüm ama sonrasında sınava çalışıp eğitime garanti başlamak istedim. DGS'ye bırakırsan ne olur? 2 yılı bitirince para kazanabileceğin gerçeğini görüp sıcak paranın cazibesiyle mühendisliği 2. plana bırakabilirsin. Bir ikinci olay bu yıl DGS ile gelen arkadaşlar seçmeliler dışında tüm 1.sınıf derslerini aldı. Bir diğer olay DGS Mat-1(Ygs Matematiği) ağırlıklı çıkıyor. Mühendislik fakültesinde sana türev integral anlatacaklar hiç bir temel olmadan başarılı olmak daha zor olacaktır. Anca LYS çalışarak geldiğin zaman sınavda soruları yapabilmek için hem Matematik temelin yerinde olacak hem de Fen temelin yerinde olacak. Ama ben yapabiliyorum diyorsan sana kalmış. Bir ekleme daha sınıfta tek meslek lisesi mezunuyum ve meslek dersleri dışındaki derslerde en çok zorlanana kişi benim. İnce ele sık doku karar senin. Sağlıcakla :)
 
Yukarı Alt