Mühendis adayları için tavsiyeler

şirketinize başvuruda bulunan bir mühendis adayında hangisinin olması sizin için daha önemlidir?

  • güzel bir ortalama+bilgisayar programları

  • genel bir ortalama+yabancı dil

  • yabancı dil+yurt içi/dışı tecrübe


Sonuçlar ancak oy kullandıktan sonra görülebilir.

ferhatpeltek_

MB Üyesi
Kayıt
16 Şubat 2018
Mesajlar
1
Tepkiler
0
Meslek
inşaat mühendisi
Üniv
Gazi üniversitesi
arkadaşlar merhaba, aramızda mezun olmuş iş sahibi olan veya olmayan mühendisler kendilerinden sonraki adaylara ne gibi tavsiyede bulunabilirler örneğin iş başvurusu yaparken iş veren tarafından dikkat edilen önemli hususlar,başvuranın bilmesinde ve yapmasında kendisini bir adım dahi olsa öne çıkarabilecek noktalar nelerdir vs. konularda yardımcı olunabilir mi?
 

Emir Kalyoncuoğlu

Özel Üye
Kayıt
11 Şubat 2018
Mesajlar
331
Tepkiler
129
Yaş
29
Meslek
Makine Mühendisi
Üniv
Yıldız Teknik Üniversitesi
Ocak 2018 de mezun oldum şuanda Ar-Ge departmanında çalışıyorum. Benim okuyan arkadaşlara tavsiyem şu an belki farkında değilsiniz ama geleceğinizi inşa ediyorsunuz, bunun için okulun etinden sütünden yararlanın. Okuduğunuz bölümle ilgili çalışmalar yapmaya çalışın okulun laboratuvarlarını kullanmaya çalışın. Emin olun siz biraz hevesli olsanız ve zorlasanız hocalarınız da size yardımcı olacaklardır. Öğrenci kulüplerinden çok aktif ve güzel işler yapanları mevcut, o projelerde bulunmak emin olun size çok şey katar. Erasmus hem eğlenceli bir dönem hemde kendinizi geliştirebileceğiniz bir seçenek. Bu arada dil sorununu okul bitmeden mutlaka halledin. Uzun lafın kısası okulunuz bittiğinde öz geçmişiniz sayesinde kendinize güvenebilin, eğer bunu başarabilirseniz istediğiniz her yere girebilirsiniz.
 

Y. Hocaoğlu

İnstagram: yavuz_hocaoglu_
Yetkili Kişi
Yönetici
Kayıt
3 Ocak 2017
Mesajlar
170
Tepkiler
388
Meslek
Üretim Müdürü
Üniv
Yalın Üretim Uzmanı
Mühendislik önce insan yönetimi ile başlamalıdır.Bişeyi icat etmek veya daha iyisini herkes yapabilir önemli olan bu süreci yönetmektir.
Tavsiyem bir mühendis kesinlikle yalın üretimi iyi bilmeli ve tüm adımlarına hakim olmalıdır.
Örnek: Kaizen-5S-TPM-Yamazumi-Muda-Muri-Mura-Poka Yoke vs gibi yoksa unutmayın yaptığımız bir makinanın başarılı olması için kesinlikle insan yönetimine ihtiyaç vardır.
Bu güne kadar 1000 üzerinde mühendis gurupları ile çalıştım hepsi bir hevesle başlıyor ve daha sonra insan yönetimi kısmında kariyerlerine başlamadan kaybolup gidiyorlar.
 
Yukarı Alt