Mühendislikler hakkında

timurhanaksoy

MB Üyesi
Kayıt
19 Haziran 2018
Mesajlar
2
Tepkiler
1
Yaş
23
Herkese merhaba.
2019 yılında üniversite sınavına gireceğim. Bilkent, BOUN yada Koç üniversitesinde mühendislik okumak istiyorum, ancak sizlere birkaç sorum olacak.
a) Ben uçaklara yazılım, radar sistemi, uydu sistemi, telefonlara bilgisayarlara vs. program tasarlamak, robotik şeylerle uğraşmak istiyorum. Bunun için hangi dalı seçmeliyim?
b) Elektrik elektronik mühendisliği okursam bilgisayar yada yazılım mühendisliğiyle çift anadal yapabilir miyim?
c) Yukarıda saydığım disiplinler birbiriyle iç içe midir, yoksa tamamen bağımsız dallar mıdır? Örneğin bir elektrik elektronikçinin yazılım bilmesi, yada bir bilgisayarcının elektronik bilmesi şart mıdır?
d) Yurtdışı eğitimi ve yurtdışında iş imkanı için hangisi daha iyidir?

Bilgisini paylaşacak kişilere çok teşekkür ediyorum. İyi günler.
 

Emir Kalyoncuoğlu

Özel Üye
Kayıt
11 Şubat 2018
Mesajlar
331
Tepkiler
129
Yaş
29
Meslek
Makine Mühendisi
Üniv
Yıldız Teknik Üniversitesi
Ben tüm sorularına cevap verecek kadar saydığın bölümleri bilmiyorum fakat;

Çift anadal soruna cevabım evet yapabilirsin. Bunun için tek yapman gereken ortalamanı yüksek tutmak olacaktır.
Bölümler iç içe denilebilir, zaten günümüzde bilgisayar çağında yaşıyoruz yazılım her yerde karşına çıkabilir. Ancak girdiğin firmalarda zaten senin eksik tarafını tamamlayacak insanlar olacaktır.
Saydığın üniversitelerin 3ününde yurt dışı eğitimi ve yurt dışı iş imkanı var :)
 

murataydogan12

MB Üyesi
Kayıt
7 Temmuz 2017
Mesajlar
45
Tepkiler
14
Yaş
25
EEM okumakdan ziyade yazılımı öneririm çünkü o tür yazılımları yazılım veya bilgisayar mühendisi yapar elektronik mühendisliğinin asıl işi elektronik kartları programlamasıdır
Başarılar...
 

FmT

MB Üyesi
Kayıt
2 Mart 2016
Mesajlar
6
Tepkiler
0
Meslek
Öğrenci
Üniv
Yıldız Teknik Üniversitesi
Program tasarlamaktan kastın uygulama oyun vs geliştirmek mi yoksa çalışmasını sağlayan programı yazmak mı? İkincisi ise elektrik-elektronik veya elektronik ve haberleşme mühendislikleri daha mantıklı. Ayrıca devrelerin iç yapısını da öğrendiğin için yazacağın kodlar daha sağlıklı olacaktır. Bir elektronik mühendisinin yazılım bilmesi şarttır diye bir şey söylenemeyebilir ancak bilmen kesinlikle ve kesinlikle öne çıkaracaktır.

Çift anadal konusunda ise tabi ki yapabilirsin ancak alacağın derslerin çok farklı olacağını göreceksin. Özellikle 3. ve 4. sınıfa geçince bölümlerin kendi içerisinde mesleki dersleri artacağı için dönem başına 8-10 ders alman gerecek çoğu zaman.

İyi günler.
 
Yukarı Alt