NASA da kim? Biz onlardan iyiyiz!

Andromeda

Uzaylı...
MB Üyesi
Kayıt
10 Şubat 2015
Mesajlar
63
Tepkiler
52
Yaş
110
Meslek
Bilgisayar Mühendisi
Üniv
ODTU
Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye de dahil Doğu Akdeniz ülkelerindeki 900 yılın kuraklığına dikkat çeken Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi’ne ‘sert’ çıktı: “NASA da kim? Biz onlardan iyiyiz!”
NASA, geçtiğimiz günlerde içerisinde Türkiye’nin de bulunduğu Doğu Akdeniz ülkelerinin son 900 yılın en kurak zamanlarını yaşadığını belirtmişti. TBMM’de gazetecilerle sohbet ettiği sırada bir gazetecinin bu durumla ilgili sorduğu soruya cevap veren Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, NASA’nın çalışmalarının yetersiz olduğunu belirterek şunları söyledi:

NASA’nın meteorolojik hava tahminleri, bizim gerimizde, geçen yıl yaptıkları tahminleri tutmadı mesela. Bizim teknolojimiz onlardan ileri. NASA da kim oluyor? Onlar global ve kuşbakışı bakıyor iklim verilerine. Biz noktasal ve bölgesel tahminler yapıyoruz. Sadece Türkiye’ye değil, çevre ülkelere de bu hizmeti veriyoruz. Denizlerde kurduğumuz istasyonlarla bölgemizdeki en etkin tahminleri yapıyoruz. Onların uyduları varsa, bizim de Göktürk’ümüz var.

Ülkemizdeki meteorolojik faaliyetlerin 1450 sistemle takip edildiğini belirten Eroğlu, bunların 1237 tanesini otomatik meteoroloji gözlem istasyonunun, 78 tanesini deniz otomatik meteoroloji gözlem istasyonunun, 10 tanesini yüksek atmosfer gözlem sisteminin, 35 tanesini yıldırım tespit ve takip sisteminin, 16 tanesini meteoroloji radarının ve 2 tanesini deniz radarının oluşturduğunu açıkladı.
 

Bilgisayarcı

MB Üyesi
Kayıt
1 Ocak 2016
Mesajlar
6
Tepkiler
4
Yaş
26
Üniv
Karadeniz Teknik Üniversitesi
Malum çevreler bu açıklamayı cımbızlayarak algı yaratmaya çalışıyor her zaman cımbızlamaya karşı bütün açıklamalarını dinlemişimdir.Tabii ki bakanımızın yeterli bilgi seviyesinde olmadığı anlaşılıyor ama bu kadar üstüne gidilecek bir olay da değil
 
Yukarı Alt