ODTÜ makine mi İTÜ makine mi?

Beklentilerime göre sizce hangisini seçmeliyim?

  • ODTÜ

    Oylar: 1 100,0%
  • İTÜ

    Oylar: 0 0,0%

  • Seçmen sayısı
    1

guvenoner

MB Üyesi
Kayıt
17 Temmuz 2017
Mesajlar
1
Tepkiler
0
Yaş
24
İyi günler,

Bu yıl üniversite sınavlarına girdim. Makine mühendisliği bölümünü istiyordum ve şu an sıralamama göre ODTÜ ve İTÜ'ye girebiliyorum. Ve şu an bu iki üniversite arasında kalmış bulunmaktayım.

Öncelikle şunu söylemeliyim ki özel sektörde hele de savunma sanayinde çalışmak istemiyorum. Akademisyen olmak istiyorum. Tabi yurt dışında hatırı sayılır bir üniversite olursa tadından yenmez. Daha sonra robotik veya nanoteknoloji üzerine gitmek istiyorum. Otomotiv umurumda değil.

Bu kriterler üzerinden biraz araştırma yapınca genel olarak İTÜ'nün pratik eğitiminin, ODTÜ'nün ise teorik eğitiminin övüldüğünü gördüm. Pratik eğitimin daha önemli olduğunu düşünüyorum ancak akademisyenlik için (yanılmıyorsam) teorik bilgi daha çok şey ifade ediyor. Ancak teorik/pratik eğitim ayrımı gerçekten de önemli bir parametre mi, bilmiyorum. Sizce önemli mi?

Birkaç yerde Robotik alanı için İTÜ'nün daha iyi olduğu üzerine söylemler gördüm. Doğru mudur?

Araştırırken İTÜ'nün Rover ve ROV takımlarına rastladım ve hatırı sayılır başarılara imza attıklarını gördüm. Ancak ODTÜ'nün herhangi bir takımını göremedim. ODTÜ'nün bu tür takımları var mı? Varsa başarılı takımlar mı? Eğer yoksa bu benim kendimi geliştirmem açısından bir sorun yaratır mı?

Yurt dışı yüksek lisans, doktora programlarında ODTÜ'nün İTÜ'ye göre herhangi bir artısı var mı?

ODTÜ'nün İngilizce eğitimi çok övülüyor. "ODTÜ'ye giden sular seller gibi İngilizce konuşuyor." gibi bir mit var. Bu doğru mudur? İTÜ'ye gitsem dahi (ki İngilizce eğitiminin iyi olmadığını çok yakından biliyorum.) İngilizce'yi çabalayarak, gerekirse kursa giderek öğrenemez miyim?

İstanbul ve Ankara arasında kendimi geliştirmem açısından çok fark var mı?

Herkese güzel günler dilerim. :)
 
Yukarı Alt