Otomotiv Mühendisi Kendini Nasıl Geliştirir

Azer Azad

MB Üyesi
Kayıt
10 Ağustos 2018
Mesajlar
1
Tepkiler
0
Yaş
24
Üniv
Nakchıvan Devlet Üniversitesi
Ben otomotiv muhendisligi okuyorum.. Kendimi gelistirmek icin hangi yönde hazirlanmaliyim? Neler okumaliyim, neler öyrenmeliyim , hangi kitablari kullanmaliyim ? Bilir kişilerden yön bekliyorum
 

Mücahit Arslan

Yetkili Kişi
Yönetici
Kayıt
13 Ekim 2016
Mesajlar
244
Tepkiler
99
Meslek
Yüksek Teknoloji Ar-Ge Mühendisi
Üniv
Staffordshire University
Öncelikle mekanik bilgi birikiminin yanında araç içerisinde kullanılan yazılım tabanlarını incele. Otomotiv dünyası her geçen gün modernleşiyor ve takip etmesi güçleniyor. Bu modernleşmenin başında da yazılım geliyor. Bu konuya mutlaka eğil. Bunun yanı sıra, kendine spesifik bir alan seç ve o alanda mümkün mertebe kendini geliştirmeye çalış. Örneğin, tır mekaniği, modern araç tasarımları, yol bilgisayar algoritmaları, elektrikli araçlar vb. Üniversitede öğrendiğin ile sınırlı kalma. Yakındalarında araç/ araç yedek parça üretim fabrikaları varsa müsaade iste ve arasıra ziyaret et. Yani kitaba çok fazla bağlı kalmadan kendini uygulamalarla geliştirmeye çalış.
 

sefa yetiskin

MB Üyesi
Kayıt
21 Şubat 2019
Mesajlar
1
Tepkiler
0
Yaş
25
Meslek
Otomotiv Mühendisi
Üniv
Çukurova Üniversitesi
Ben Çukurova üniversitesinde otomotiv mühendisliği 2.sınıf öğrencisiyim fakat stajımı 4.sınıfta Kocaeli, Gebze, Bursa taraflarında yapmak istiyorum bunu nasıl gerçekleştirebilirim bu konu hakkında bilgi verebilir misiniz.
 
Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Yukarı Alt