Sağlık mı Mühendislik mi?

WhoAmI

MB Üyesi
Kayıt
12 Temmuz 2017
Mesajlar
2
Tepkiler
0
Yaş
24
Arkadaşlar Merhaba,
Dün sınav sonuçları açıklandı ve 53K sıralamam geldi.. Bilgisayar olsun elektronik olsun bu tür şeyleri çok seviyorum ve bu yüzden Elektrik Elektronik Mühendisliği okumak istiyordum fakat hem ailem hem çevremdekiler benim Mühendis olmamı istemiyor.. Her sene bir sürü mühendisin mezun olduğunu ve çoğunun iş garantisi olmadığını dile getiriyorlar, gözümde korkmuyor değil.. Beni sağlık alanına yönlendirmeye çalışıyorlar Mesela beslenme ve diyetetik.. Bana yardım edin şu içimdeki korkular gitsin ve ailemi ikna edeyim.. Ayrıca 60-40K arası önerebileceğiniz üni var mı? Cevaplarınızı dört gözle bekliyorum..
 

beratsenel

MB Üyesi
Kayıt
10 Temmuz 2017
Mesajlar
2
Tepkiler
0
Meslek
ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜH.
Üniv
GAZİ ÜNİVERSİTESİ
Merhaba,
Arkadaşım sana tavsiyem tercih döneminde kulaklarını biraz kapalı tutman ve herkesin her dediğine kulak asmaman çünkü bilen bilmeyen, okuyan okumayan istisnasız herkes sana doğru yanlış bir şeyler söyleyecektir.İleride ne olmak istiyorsan kafan neye basıyorsa hangi mesleği zevkle yapacağını düşünüyorsan o mesleği seç ve oku.Türkiye'de hiçbir meslek şuan garanti değil.Sağlık alanınında beslenme ve diyetetiğin garanti olduğunu söyleyenler neye dayanarak böyle konuşuyor?En son devlet kaç tane beslenme ve diyetetik uzmanı almış ? Atananlar kaç ile atanmış haberi var mı bunlardan? Araştırmadan kimsenin lafıyla iş yapma.Hayatının en önemli kararlarından birini veriyorsun ince ele sık doku.
 

nowgameover

MB Üyesi
Kayıt
14 Eylül 2016
Mesajlar
6
Tepkiler
0
Yaş
26
Üniv
yok
Millet herşeyi bildiğini zanneder kulaktan dolma bilgilerle konya gıda ve tarım üni var hem ing hem is garantisi var
 

Kemal Okur

Yetkili Kişi
Yönetici
Kayıt
7 Şubat 2015
Mesajlar
353
Tepkiler
210
Yaş
29
Meslek
Mekatronik Mühendisi
Üniv
Fırat Üniversitesi
Merhabalar,

Öncelikle mühendislik konularındaki endişeleriniz haklı endişeler ancak bunları aşmak yine bizlerin elinde öncelikle;

1. engel ingilizce dil olmadan maalesef bir çok firma tarafından red yiyebilirsiniz. Ki bende halen ingilizcemi geliştirmeye çalışıyorum yurtdışına çıkma hedefim var bunun için maliyet hesabını yapmak lazım tabi :)

2. engel kendinizi geliştirme sorunu okulu sadece dersleri geçmek için okursanız boş ama yüksek ortalama ile çıkarsınız ve bu inanın akademizyen olmak istemiyorsanız bir işe yaramaz. Ancak okul yıllarınızda kendinizi geliştirir ve en azından bir alanda uzmanlık olmadasa alt sınıflarda bir hakimiyete erişirseniz ozaman bir şeyler olabilir birde şunu unutmayın bir insan herşeyi yapamaz mühendislik alanı bir deryadır siz bir alan seçin ve o alanda uzmanlık yapın benim size önerim NESNELERİN İNTERNETİ (Endüstri 4.0) yani bu şu demek tüm sistemlerin internet üzerinden kontrol ve denetiminin tam anlamıyla sağlanması.

3. engel tabi ki de kendinizsiniz bölümü sevmiyor zorla okuyorsanız başında bırakın gerçekten zorla çekilecek çile değildir mühendislik okumak severek yaparsanız bu işi yaparsınız lanet ederek yaparsanız ne sizin kendinize nede yaptığınız şeyin vatana hayrı olur. Birde neyi istediğinize çok dikkat edin mühendisliği maaşı güzel, işi rahat ( emin ol hiç değil ), kariyer imkanı çok fazla gibi düşünüyorsan zor biraz gerçekten emek isteyen bir meslek.

Diyeceklerim bu kadar umarım yardımı olur.

Saygılarımla.
 

Rojhatt

MB Üyesi
Kayıt
2 Temmuz 2017
Mesajlar
24
Tepkiler
5
Yaş
25
Yanlış anlamayın ama iki bölüm arasında 180 derece fark var.Cok klasik bir cevap olacak ancak hangisine ilgi duyuyorsanız, hangisi ile ömrümüzü geçirebilirsiniz.Öncelikle kendinize bu soruları sormalisiniz.Bence maddiyat kısmına da takılmayın mühendis çok kazanır şu az kazanır cinsinden,siz kendinizi geliştirdiğiniz takdirde her alanda iyi paralar kazanabilirsiniz.
 

Mushab Bedirhan Andız

Tübitak
Yetkili Kişi
MB Yazarı
Kayıt
12 Temmuz 2017
Mesajlar
11
Tepkiler
5
Üniv
CambridgeÜniv, RizeÜniv
Ben de nacizane bir tavsiye vereyim. Şahsi fikrim o mesleği kendine giydir ve düşün. Hangisinde daha huzurlusun hangisinde daha mutlusun. İşte mutlu ve huzurlu olduğun mesleği seç emin ol pişman olmazsın. Aynı şeyi kendim yaptım ve dünyadaki hemen hemen en mutlu insanlardan biriyim:)
 
Yukarı Alt