Sevdiğin iş mi? İyi iş mi?

aserifkuzu

MB Üyesi
Kayıt
4 Nisan 2017
Mesajlar
1
Tepkiler
0
Yaş
33
Üniv
Karabük üniversitesi
Merhaba dostlar, kafam karışık düşüncelerinizi öğrenmek istiyorum.
Endüstri mühendisiyim 1 yıllık tecrübem var. Şimdi iki iş var biri x mühendislik diğeri, y firması...

X Mühendislik havalandırma ısıtma vs sistemleri yapıyor fabrika bazlı çalışıyor. Sahibi osb başkanı ve Türkiye genelinde osb lerde söz sahibi bir adam. Adamla tanıştık beni sevdi gel başla dedi. Orda görev olarak bütün işlerle ilgilenmemi istedi planlamalarına hepsini sen yap dedi. Müşteriler ile görüş kapasite ayarla iş al iş bitirme dedi. Kısaca sen benim vekilim ol dedi. Şantiyeler arasında bağlantı kur şehir şehir müşterileri gez vs. Kendi sistemini kendin kur dedi. Maaşın başta 2000 artı benzin paran dedi daha sonra sen ne kadar iyi olursa o kadar artar dedi 3bin olur 5bin olur dedi. Net söyleyim maaşında gecikme olabilir dedi müşterilerden alabildiğimiz paraya göre 3 5 gün sekteye uğrayabilir dedi. Sanırım bu ara parayla ilgili sıkıntısı olabilir.

Y firması (şuan çalışmaya yeni başladığım yer) bir alman şirketi otomotiv sektörü. Yeni kurluldu türkiye de 5-6 aylık daha. Burda sistemi vs yeni kuruyorlar üretim şuan çok az. SAP ye yeni giriyorlar herşey çok karışık durumda düzeltmeye çalışıyorlar. Beni satın alma süreçleri ve lojistik takibi için istediler. Maaşı 2200 başlattılar 2 ay sonra 2500 olur dediler. SAP bilmiyorum onu öğrenirsin dediler. İngilizce orta seviyede konuşup anlayabiliyorum ama çok akıcı değil. Şirket komple almanca ve İngilizce yürütüyor işlerini. Sanırım İngilizce mi ilerletir ve almanca da katabilir bana biraz.

X Mühendislik bana sanki özgür çalışma kendi sistemini kurabilme, fikirlerimi rahat hayata sokabilme, çevre edinme ve tutturursam ileride iyi para kazanabilme imkanım olan bir yer gibi geliyor.

X Mühendislik te korkum yarın bir gün bu adamın işleri patlarsa diye (ama tanıdığım kadarıyla iyi adam)

Y firmasında Sevmediğim şey sabit ofiste önümde bilgisayar akşama kadar aynı işi yapacak olmak.

X Mühendislikdeki iş sevdiğim iş yapmak istediğim belki şuan parası az ama ilerde iyi kazanırım çevre edinirim diye düşündüğüm yer. Bide c.tesi çalılıyor olmasa daha iyi

Y Firması ise köklü alman bişe olmaz SAP öğrenirim dili geliştiririm. Maaşım sekmez 6-7 sene sonra bölüm müdürü olurum vs. ama sevmiyorum bi odada akşama kadar pc başında hareketli olmalıyım.

Ek bilgi eşimde çalışıyor memur 2500 de onun maaşı bi de bebek yolda :)

Durum bu dostlar, düşünceniz nedir siz hangi yolu izlerdiniz
 

Hoodie

MB Üyesi
Kayıt
2 Ocak 2017
Mesajlar
8
Tepkiler
2
Yaş
27
Üniv
Uludağ üniversitesi
sevdiğiniz işi yapmanızı tavsiye ederim, keyif almazsan yaptıgın işten nefret edersen bunalırsan maaşını doktorlara harcamak zorunda kalırsın yıllar sonra.

sevmediği derse calısmayan biri olarak soyluyorum bunu, basarılar dilerim kariyerinizde
 

Kepchup

Özel Üye
Kayıt
22 Kasım 2015
Mesajlar
80
Tepkiler
31
Üniv
Marmara üniversitesi
Başlığa bakılınca cevap kesinlikle sevdiğin iş der geçilir ancak açıklamada özel durum var. Öncelikle + ve - ler belirlenmiş zaten sadece iki tarafında karlı veyahut zararlı çıkabilme ihtimali kararsız kılmış. Her şey bir yana sevilen işin yapılması ve serbest olunması, aynı zamanda bir bebeğin aileye gelmesi ile oluşacak sıcak ortamla beraber kişinin daha mutlu olacağı karinesi oluşuyor. Y firmasının devlet memurluğu gibi garantili olması elbette önemli bir etken ancak kişinin ve ailesinin gelişimi için sosyal statüsünü yükseltmesi gerekir. Y firmasında bu pek mümkün görünmüyor... Ancak X firmasında elde edilen network, çalışma düzeni, yönetim ve liderlik gibi etkenler kişiyi zamanla kendi işini kurmaya iter ve neticesinde başarı elde edildiği takdirde sosyal statü artar. X firması her ne kadar çetrefilli gözükse de denenmeye değer bir düzen. Ancak şunu belirtelim ki bu bahsedilenler hemen olacak işler değil... Bu bir süreç ister ve azmetmenin sonucunda elde edilir. Umarım Hayırlı ve isabetli kararlar verirsin...
 

Veysel Gökdemir

MB Üyesi
Kayıt
3 Nisan 2017
Mesajlar
11
Tepkiler
5
Meslek
Elektrik Elektronik Mühendisi
Üniv
KTÜ , SÜ
İşten ziyade hangi alanda çalışacağını belirlemelisin, yani neyi seviyorsun. Sevdiğin işte mutlu ve başarılı olursun. Ailevi durumlar zaten olması gereken, gayet doğal durumlar, bir şekilde rayına oturur herşey. İş hayatına ailevi, duygusal şeyler girdiği zaman yanlış alana kayman artacaktır. Hayat bir şekilde devam edecek ve aile olsun diğer şeyler olsun hep bir şeyler çıkar insanın karşısına. Biri biter diğeri...hal böyle olunca her duruma göre iş hayatını veya alanını gözden geçirirsen karman çorman zevk almadığın bir iş hayatı olur. Benim fikrim neyi seviyorsan, hangi alanda başarılı olacağını hissediyorsan ordan başlamak en iyisi, gerisi gelir.
 
Yukarı Alt