Sinyal İşleme

TalhaYazılım

MB Üyesi
Kayıt
6 Haziran 2017
Mesajlar
6
Tepkiler
2
Yaş
34
Arkadaşlar Sinyal işleme diye bir dal varmış internette Türkçe kaynak bulamadım bu dal nedir bana açıklarmısınız mesela uydudan gelen gizli sinyalleri bunla çözebilirmiyiz
 

Veysel Gökdemir

MB Üyesi
Kayıt
3 Nisan 2017
Mesajlar
11
Tepkiler
5
Meslek
Elektrik Elektronik Mühendisi
Üniv
KTÜ , SÜ
Sinyal işleme, genel olarak bir sinyalin analog ortamdan dijital ortama veya digital ortamdan analog ortama çevrilip ihtiyaca göre uygun devrelerde ve sistemlerde kullanılmasıdır. Sinyal işlemenin uygulandığı dallar farklılık gösterebilir. Örneğin; medikal sektör, biyoloji, uydu ve radar sistemleri...Gelen sinyal, yeterli düzeyde işlenip (decoding) kullanılabilir hale getirilirse, üzerindeki şifrelemeler kırılabilirse, gizli sinyaller de çözülebilir.
 
Konu sahibi
Konu sahibi
T

TalhaYazılım

MB Üyesi
Kayıt
6 Haziran 2017
Mesajlar
6
Tepkiler
2
Yaş
34
Mesela şimdi biz bi hesap şifremizi yazdık bağlan tıkladık bu uyduya gitmiyormu eğer gidiyorsa nasıl çözebiliriz
 

Mücahit Arslan

Yetkili Kişi
Yönetici
Kayıt
13 Ekim 2016
Mesajlar
244
Tepkiler
99
Meslek
Yüksek Teknoloji Ar-Ge Mühendisi
Üniv
Staffordshire University
Hesap şifresinden kasıt nedir? Çevrimiçi işlev gören sistemlerden (bankalar, para transfer şirketleri, sosyal medya hesapları vb.) mi bahsediliyor yoksa merkezi işletim sistemi olan cihazlardan mı bahsediliyor? (Cep telefonu, laptop vs.)

Eğer çevrimiçi işlem gören sistemlerden bahsediliyorsa; bizler şifremizi DEC (decimal) formatında gireriz. Bu şifre daha sonra HEX formatına ve oradan da binary formatına dönüştürülür. Daha sonra binary formata ulaşan bu şifreler ASK (Amplitude Shift Keying), FSK (Frequency Shift Keying), PSK (Phase Shift Keying) vb. modülasyon tekniklerinden uygun olanı ile modüle edilirler ve temel yapıları değiştirilir. Daha sonra modüle edilmiş şifreler ilgili şifre çözücü birime gönderilir (decoding unit). Şifre burada filtrelenir ve kullanıcıya girilen şifrenin doğru olup olmadığı hakkında feedback verilir. Bu shifting işlemi sayesinde şifreye ulaşmak isteyen hackerların müdahale alanı kısıtlanmış olur. İşin tabi yüzlerce ince detayı daha mevcut. Oyüzden eğer erişmek istediğiniz hesap türü bu tarz birşey ise fazlası ile tecrübe, bilgi, yetenek ve profesyonellik gerektiriyor. Umarım yardımcı olmuştur.
 
Konu sahibi
Konu sahibi
T

TalhaYazılım

MB Üyesi
Kayıt
6 Haziran 2017
Mesajlar
6
Tepkiler
2
Yaş
34
Ben 13 yaşındayım ve yaklaşık 3 yıldır yazılımla uğraşıyorum orta derecede C c++ c# biliyorum ve derslerim gayet iyi bu sene liseye gitçem sizce ben bu işleri kaç yaşına kadar öğrenebilirim hep çalışıyorum mat olsun fizik oksun o dersleri okulda görmediğim halde araştırıyorum mat ortalamam 99.6667 şuanda sizce bu işleri kaç yaşında tam öğrenmiş olurum ve öğrene bileceğim bir kaynak önerirmisiniz
 

Deduska

MB Üyesi
Kayıt
29 Temmuz 2016
Mesajlar
187
Tepkiler
124
Meslek
Developer
@TalhaYazılım C ve C++ ile aranın iyi olması, yaş olarak ise 13 olman gurur verici.

sizce ben bu işleri kaç yaşına kadar öğrenebilirim
Bu işler öyle yaş ile olmuyor. Her geçen gün yeni teknolojiler çıkıyor ve sürekli güncel kalman lazım. Tabi burada sormak istediğim konuyu ne kadar sürede kavrarım demek istemen sanırsam. İyi bir c ve c++ yazılımcısı olman için, en az 2-3 yıl güzel bir proje içinde çalışman lazım.

hep çalışıyorum mat olsun fizik oksun o dersleri okulda görmediğim halde araştırıyorum mat ortalamam 99.6667 şuanda
Mat ve fizik çalışman çok iyi ama ortalamaya takılman çok kötü. Kafanı notlarla yorma boş ver, sen iyi bir mat ve fizik öğrenmeye bak. Notların hep o ortalamada olur. Neden böyle diyorum. Bu işlerde mat ve fizik bahsettiğin ortalamanın üstünde. Eğer ortalama bazında hep devam edersen, en fazla 100 e gelirsin. Unutma ki artık teknoloji gelişti. Artık 100'ün üstüne çıkmalısın.

öğrene bileceğim bir kaynak önerirmisiniz
C ve System programcıları derneğine "Kaan ASLAN" hocanın yanına git sorularını sor, istediğin bütün cevapları sana verecektir. Konuştuktan sonra buradan paylaşırsın. Orası eğitimde vermekte.

Girişimci ve yaratıcı ol.
Başarılar ;)
 

yucelcimtay

MB Üyesi
Kayıt
4 Temmuz 2017
Mesajlar
1
Tepkiler
1
Yaş
40
Arkadaşlar sinyal işleme ile ilgili "Sinyaller ve Sistemler Konu anlatımı" türkçe kaynak isteyenler aşağıdaki dersleri takip etsin. Bütün müfredat anlatılacaktır. Kanala abone olmayı unutmayınız.


 

Gökhan Ak

Yetkili Kişi
Kulüp Başkanı
Kayıt
3 Temmuz 2017
Mesajlar
31
Tepkiler
13
Meslek
Bilgisayar Mühendisi
Üniv
Kocaeli Üniversitesi
Eğer ortalama bazında hep devam edersen, en fazla 100 e gelirsin. Unutma ki artık teknoloji gelişti. Artık 100'ün üstüne çıkmalısın.
Şu cümlenin ne kadar doğru olduğunu, ne kadar yerinde bir cümle olduğunu belirtmeden geçmek istemedim.Ağzına yüreğine sağlık.
 

Serhat Özbey

MB Üyesi
Kayıt
27 Kasım 2016
Mesajlar
7
Tepkiler
2
Yaş
26
Üniv
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ
Sinyaller ve Sistemler dersi için hangi kitabı tavsiye edersiniz. Anlatımı net ve anlaşılır olan. Schaum kitabı haricinde önerebileceğiniz bir kitap var mıdır ? Teşekkürler.
 
Yukarı Alt