Solidworks yeteneğimi nasıl geliştirebilirim?

makinacı987

MB Üyesi
Kayıt
19 Ağustos 2018
Mesajlar
56
Tepkiler
7
Yaş
27
Üniv
Süleyman Demirel Üniversitesi
Merhaba arkadaşlar. Solidworks'te katılama komutlarını ve diğer komutları biliyorum. Ben Solidworks'te çizim yeteneğimi ve tasarım yeteneğimi kısa zamanda nasıl geliştirebilirim?
Bir makine tasarlayacak hale nasıl gelirim?
 

mfkoprn

MB Üyesi
Kayıt
1 Nisan 2020
Mesajlar
121
Tepkiler
35
Meslek
...
Üniv
...
makine tasarlayacak hale gelmek sadece arayüz öğrenmekle olsaydı emin ol hiç birimiz burda olmazdık.Öncelikle arayüzü öğrenmekle başla sonrası ilerde.Bol bol çizim yapacaksın anca o şeklide öğrenirsin.bir şey çizmek farklı,tasarlamak farklı,üretime hazır hale getirmek çok farklı üretmek daha da farklı bir şeydir unutma.sadece internetten örnek modeller bul ve onları çizmekle başla
 

Eyüp ÖCAL

MB Üyesi
Kayıt
8 Nisan 2017
Mesajlar
66
Tepkiler
47
Yaş
31
Meslek
Mekatronik Mühendisi
Üniv
Erciyes Üniversitesi
Genel olarak Makine solidte tasarlanmaz akılda tasarlanır çalıştırılır solid sadece akıldakileri görsele dökmek için kullanılan bir araçtır nice kişiler tanıyor bırak solidworksü bilgisayar kullanmasını bilmiyor ama kağıt kalemle hesap makinesiyle makine yapıyor nice iyi derecede solidworks kullananları Biliyorum M10 civatanın hatvesini bilmiyor.
 

Emir Kalyoncuoğlu

Özel Üye
Kayıt
11 Şubat 2018
Mesajlar
331
Tepkiler
129
Yaş
29
Meslek
Makine Mühendisi
Üniv
Yıldız Teknik Üniversitesi
Merhaba,

Benim tavsiyem kendine bir kumpas edin ve çevrende gördüğün parçaları modellemeye başla.
Bu sayede hem kumpas kullanmayı öğrenirsin hem de git gide daha zor parçalar çizmeye çalışarak yeteneğini geliştirirsin.
 
Yukarı Alt