stl formatından cube formatına convert etme yardım

Kepchup

Özel Üye
Kayıt
22 Kasım 2015
Mesajlar
80
Tepkiler
31
Üniv
Marmara üniversitesi
Dostlar bir 3d Yazıcı topladım ancak toplamış bulunduğum donanım standart Arduino ve reprap sürücüleri ile olmadığından kartın şirketindeki yazılımı kullandım. Yazıcıyı çalıştırdım ve örnek basım aldım.

Sorun şu ki kendi tasarladığım 3d objelerde stl, obj, creation formatları olsun hiçbir formatı programın kendi arayüzü convert işlemini yapmıyor ve windows hatası veriyor.,

Kart ve yazılım artık güncellenmiyor ve eski sürümler o nedenle bu hatalar oluyor. Firmanın yeni nesil yazıcıları ve kartları yani anlayacağınız..

Birçok yol denedim. 3d programlarından "save as" deyip ".cube" yapmayı, stl dosyasını notepad de açıp "save as" deyip ".cube" yapmayı vs. Hepsinde sonuç aynıydı. Dosya şekli oluşuyor ancak içi boş oluyordu. Yani tam bir convert yapmıyordu.

İki ihtimal var. Ya windows hatasını çözmeliyim ya da bir convert programı bulmalı/yapmalıyım.

3d Systems e mail attım ancak sorunu kendileri dahi çözemediler. Başka bilgisayarlar ve işletim sistemleri denedim onlarda da sorun aynıydı. Bazılarında ilk denemelr başarılı oluyor ancak sonraları bu hatayı veriyor.

İkinci ihtimal ise bulmayı denedim ancak firmaya özel bir dosya olduğu için böyle bir convert sadece mevcut olan programdı. Yapma işine sıcak bakıyorum ancak bunun için yeterli bilgim yok. Yardımcı olmak isteyenler özelden ya da konun altından ulaşırlarsa mutlu olurum.

Windows hatası ekte mevcuttur.
 

Dosyalar

Yukarı Alt