Tamamen Güneş Enerjisiyle Çalışan Drone Üretilecek

Kayıt
9 Temmuz 2016
Mesajlar
48
Tepkiler
53
Meslek
Makine Mühendisi
Üniv
Sakarya Üniversitesi
Solar İmpulse 2 uçağının mucit ve aynı zamanda pilotu olan Borschberg iki yıl süre içerisinde tamamıyla güneş enerjisi ile çalışan drone üretmek istediklerini açıkladı.

Linki görmek için izniniz yoktur Giriş yap veya kayıt ol.



Borschberg yaptığı açıklamada ekibiyle birlikte güneş enerjisi ile çalışacak drone u yaklaşık iki yılda üretebileceklerini belirtti.Borschberg insansız hava aracının 6 ay hiç durmadan çalışabilecegini ifade ederken tarım ve iletişim sektörlerinde rahatlıkla kullanılabileceğini sözlerine ekledi.
Linki görmek için izniniz yoktur Giriş yap veya kayıt ol.




Drone'un uydulara göre daha esnek olarak çalıştığını. Uyduların sürekli dünya etrafında dönmeleri gerekirken droneların ise sabit kalabildigini ifade etti.Istedikleri zaman drone u yere indirip üzerinde değişiklik yapabileceklerini ve bu aracın noramal hava trafiğinin 20 km uzerinde seyir edeceğini belirtti.


Borschberg "Facebook, Google, Airbus ve Boeing de güneş enerjisi ile çalışan bir drone üretmek istiyor.Facebook ve Google bu sayede havadan yüksek hızlı internet, Airbus ve Boeing ise ileride uyduların yerini alacağı düşünülen drone üreterek sektörde yerini sağlamlaştirmayi hedefliyor"diyerek sözlerini tamamladı.
 
Yukarı Alt