Tavsiye isteği

ibrahim1184

MB Üyesi
Kayıt
23 Ocak 2018
Mesajlar
3
Tepkiler
0
Yaş
24
Herkese merhabalar elektirk elektronik müh. 1.sınıf okuyorum . Daha çok elektronik-programlama üzerine yoğunlaşmak istiyorum. Programlaya nerden başlamalıyım c , c# vs. başka konuda önerileriniz olursa da memnun olurum
 

Mücahit Arslan

Yetkili Kişi
Yönetici
Kayıt
13 Ekim 2016
Mesajlar
244
Tepkiler
99
Meslek
Yüksek Teknoloji Ar-Ge Mühendisi
Üniv
Staffordshire University
Merhaba İbrahim,
Öncelikle şunu söylemek gerekir ki programlamaya ne kadar aşina olursan senin için o kadar iyi. Hepsini aynı anda mükemmel bir şekilde öğrenmek öğrencilik döneminde zaten mümkün değil ama en azından temel programlama dillerinin algoritma ve fonksiyon yapıları ile alakalı olarak genel bilgi sahibi olmak çok önemli. Programlama dünyasına C programlama ile bir giriş yapabilirsin. Başlangıç için gayet idealdir. C programlama da biraz yol katettikten sonra mutlaka Matlab ve LabVIEW de öğren. Matlab dünya genelinde çok yaygın olarak kullanılan mükemmel bir programdır. Bu programlamaya yeteri düzeyde hakim olduktan sonra çalışmak isteyip de iş bulamayacağın sektör neredeyse yoktur. Yapısal olarak C'den de çok uzak olmaması da sana öğrenim kolaylığı sağlayacaktır.
Öte yandan kullanıcı arayüzü tasarlamada LabVIEW diğer programlardan açık ara öndedir. O yüzden ileride hayata geçirmek istediğin bir proje olduğunda alıcılara konuyu en basit ve en kullanışlı şekilde açıklamanı ve dikkati üzerine çekmeni sağlayacak bir programdır. Matlab ve C gibi satır bazlı değil görseller üzerine kurulmuş bir G-programlama türüdür. Öğrenmenin faydasını mutlaka göreceksin.
Umarım yorumun faydası olmuştur.
 
Konu sahibi
Konu sahibi
I

ibrahim1184

MB Üyesi
Kayıt
23 Ocak 2018
Mesajlar
3
Tepkiler
0
Yaş
24
Yorumunuz için çok teşekkür ederim. C yi en kolay şekilde öğrenmek için kitabini alabileceğim tavsiye ettiginiz bi yazar kitap vs varmıdır. Okulun kutuphanesinde var kitaplar ama hem eski hem de bilemiyorum anlatimi nasil.Bize ilk dönem Matlab gösterildi yuzeysel olarak. 2.donem C ye başlayacağız.
 

Mücahit Arslan

Yetkili Kişi
Yönetici
Kayıt
13 Ekim 2016
Mesajlar
244
Tepkiler
99
Meslek
Yüksek Teknoloji Ar-Ge Mühendisi
Üniv
Staffordshire University
Ben genel olarak internet üzerindeki açık kaynaklardan takip ediyorum programlama konularını. O yüzden kitap hakkında verebileceğim bir tavsiye maalesef yok. Ama sen yine de kütüphanedeki kitaplara bir göz at bence. Belki başlangıçta sana yardımcı olabilecek bir şeyler bulabilirsin.
 
Yukarı Alt