Taze Mühendise Pişmiş Mühendisin Vereceği En Önemli Öğütler

MhmmdEmn

MB Üyesi
Kayıt
28 Mayıs 2018
Mesajlar
7
Tepkiler
2
Yaş
25
Meslek
Makine Mühendisi
Üniv
ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ
Saygıdeğer,
Beyler ve Bayanlar;
Biz mühendis aday adayı olarak bu başlık altında sizden geri dönütler bekliyoruz..

Sizden ricamız:
-Alanınız hakkında genel bilgi,
-Size göre Türkiyenin mühendise bakışı,
-Size göre Dünayanın Türk mühendislerine bakışı,
-Size göre taze mühendisin (4 sene boyunca -yıl yıl-) yapması ve yapmaması gereken (davranış,hareket vb) durumlar nelerdir,
-Dil nasıl öğrenilmeli, nereden başlanmalı, ikinci dil hangisi olmalı,
-Staj nedir, yapılmalı ?,
-Nasıl bir bilgisayar alınmalı,
-Mühendis Beyinler sayfası/blogu nasıl kullanmalı, kimleri takip etmeli ve bu gibi benzer sayfaların neler olduğunu merak ediyoruz, bu konuda bizi aydınlatır mısınız ?

Ve sizin ekleyeceğiniz önerilere gerçekten ihtiyacımız var.. Şimdiden ilginiz için 'Taze Mühendisler' olarak teşekkür ederiz.
 

Emir Kalyoncuoğlu

Özel Üye
Kayıt
11 Şubat 2018
Mesajlar
331
Tepkiler
129
Yaş
29
Meslek
Makine Mühendisi
Üniv
Yıldız Teknik Üniversitesi
Öncelikle merhaba,

Ben makine mühendisliği mezunuyum. Mesleki seçmelik derslerimi hep konstrüksiyon dalından aldım. Yani alanım konstrüksiyon. Makine mühendisi mezun olduğunda çok geniş çalışma sektörü yelpazesine sahiptir. Isıcı olabilirsin, imalatçı olabilirsin benim gibi konstrüksiyoncu olabilirsin. Ama bunlarla da sınırlı değil istersen işletme masteri yapıp endüstri mühendisinin işini de yapabilirsin yani makine mühendisi olan bir kişinin isteğine kalmış bir durum. Benim alanıma gelince ben makine parçalarını tasarlıyorum aynı zamanda makine parçalarının mukavemet hesaplarını yapıyorum. Bir konstrüksiyoncu bunlarla ilgilenir genelde. Eğer bu alanla ilgilenen herhangi birisi olursa soru sorduğu taktirde daha detaylı da cevaplayabilirim.

Türkiye de mühendis maaş olarak önde oluyor tabiki de yeni mezun mühendise çok çaylak gözüyle bakarlar ama sen kendini kanıtlayana kadar zorlanabilirsin. Kendini kanıtladıktan sonra saygı duyulan biri olacağına emin olabilirsin. Çünkü saygın bir meslek.

Dünyada mühendislere bakış açısı eğer iyi bir mühendis isen çok fazla saygı görürsün ve milletine kimse bakmaz, önemli olan yaptığın çalışmalar vs.

Bir kere 4 sene içinde eğer başarabiliyorsa dil sorunu diye birşey kalmayacak şekilde kendini geliştirmeli. İmkan varsa Erasmusu öneririm. Hatta maddi durumu iyi olanlara hem Erasmus hem work and travel bile olabilir. Eğer gezmeyi düşünmüyorsa o kişi work and travel olayının parasını çıkardığını duymuştum o nedenle tercih edilebilir. Onun dışında makine mühendislerine önerim mutlaka program öğrenmeleri bir tane çizim programı onlara her türlü kapıyı açar ve bir çizim programı öğrendikten sonra diğerlerini öğrenmek çok daha kolay olacaktır. Eğer analiz üzerine çalışmayı düşünen makine mühendisi var ise analiz programı da öğrenebilir. Bunun dışında hayat derslerden ibaret değil ne bölümü okursaniz okuyun sosyal insanlar olmanızı ve girişkenliginizi arttırmanızi tavsiye ederim.

Dil öğrenmek kişiden kişiye göre değişecek birşey ama kendini zorlayınca illaha ki öğreniyorsun hafif bir temel yapıp Erasmus veya work and travel yapılırsa bu sorun asılabilir. Alana göre ve çalışmak istediğin firmaya göre 2. Dil değişiklik gösterecektir ama bana soracak olursanız ortalama düzeyde olan 2 dil yerine mükemmel 1 İngilizce daha üstündür.

Staj mühendis adaylarının mezun olduktan sonra ki çalışma hayatını önceden görmelerini sağlayan direkt sahada oldukları zaman zarfıdır ve kesinlikle yapılmalıdır. Ne kadar uzun süre staj yapabilirsiniz o kadar yapmanızı tavsiye ederim hatta fırsatınız var ise farklı farklı yerlerde yapmakta avantajınıza olabilir. Bunun yanında öğrenciyken bölümünüz ile ilgili bir yerde çalışabilirsiniz. Eğer bölümünüzü seviyorsanız sırf yol parası için çalışıp kendinizi geliştirmeniz inanın gelecekte çok fazla fayda sağlar size.

Bilgisayar yapılacak işleme ve istenilen şeylere göre çok değişiklik gösterir detaylı olarak ne istediğinizi yazarsanız (makine mühendisleri için) yardımcı olmaya çalışırım.

Mühendis beyinler de aktif olarak takip işinize yarayacaktır fakat internetten bölümünüz ile ilgili bir sürü video izleyerek kendinizi geliştirebilirsiniz.

Sanirim bu kadardı
 
Konu sahibi
Konu sahibi
MhmmdEmn

MhmmdEmn

MB Üyesi
Kayıt
28 Mayıs 2018
Mesajlar
7
Tepkiler
2
Yaş
25
Meslek
Makine Mühendisi
Üniv
ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ
@emirkalyoncuoglu Gerçekten bilgilendirmeleriniz için çok teşekkür ederiz.. Harika bir yazı olmuş vaktiniz ve emeğiniz için GÖNÜLDEN TEŞEKKÜR EDERİZ.. Sorularımız tabi ki var zaman zaman sizi bu konuda rahatsız edeceğiz inşAllah.. Tabi sizin içinde bir mahsuru yoksa.. :)
 

Emir Kalyoncuoğlu

Özel Üye
Kayıt
11 Şubat 2018
Mesajlar
331
Tepkiler
129
Yaş
29
Meslek
Makine Mühendisi
Üniv
Yıldız Teknik Üniversitesi
Benim için kesinlikle mahsuru yok, siteye sık sık bakıyorum. Özelden de soru sorabilirsiniz. Bizde o yollardan geçtik, elimden gelirse her türlü yardımcı olmak isterim. :)
 
Yukarı Alt