Teknoloji Fakültesi vs Mühendislik Fakültesi

Teknoloji Fakültesi mi Mühendislik Fakültesi mi?

  • Teknoloji Fakültesi

    Oylar: 23 54,8%
  • Mühendislik Fakültesi

    Oylar: 19 45,2%

  • Seçmen sayısı
    42

Mücahit Arslan

Yetkili Kişi
Yönetici
Kayıt
13 Ekim 2016
Mesajlar
244
Tepkiler
99
Meslek
Yüksek Teknoloji Ar-Ge Mühendisi
Üniv
Staffordshire University
@Derviş arkadaşımızın dediği gibi. Teknoloji fakülteleri uygulama ağırlıklı fakültelerdir. Daha az teori ile boğulursun.
 

Muhittin60

MB Üyesi
Kayıt
29 Haziran 2018
Mesajlar
6
Tepkiler
0
Yaş
24
Merhana @Muhittin60

Ben Mekaltronik Mühendisliğini geçtiğimiz yıl bitirdim ve şuanda iş arama aşamasındayım elektrik elektronik mühendisliği kadar piyasa yermiş bir bölüm olduğunu söyleyemem ancak yine iş imkanı elbette var şuan benimde takıldığım ve seninde eğer üzerine düşmezsen kesinlikle takılacağın nokta dil problemi. Okul aşamasında dilini geliştirirsen elektronik yada mekatronik farketmeksizin iş bulabilirsin. Ancak yazılım pek çok kola ayrılır sen yazılım ile ne yapmak istiyorsun makineleri kontrol etmek mi yoksa yazılım ile bilgisayardan programlar yazmayı mı yada yazılım ile web siteleri tasarlamayı mı?

Eğer makineleri yazılım ile kontrol edip kendim de makine tasarlayabilecek bir yetiye sahip olmak istiyordum diyorsan tabiki mekatronik mühendisliği derim.

WEB sitesi yada uygulamalar yapmak istiyorsan direkt olarak yazılım mühendisliğine git derim çünkü elektronikte yada mekatronik te bu alanları göremeyeceksin en azından ileri seviye görmeyeceksin diyeyim.

Elektrik elektronik mühendisliği'nin iş sahası çok daha geniş gerek enerji firmalarında gerekse fabrikaların bakım onarım yada arge bölümlerinde çokça aranana bir iş bölümü ancak şuda var ülkemizde elektik elektronik mühendislerini sayısıda bir hayli fazla yani rekabet edeceğin insan sayısıda bir okadar çok bölüm içerisinde kendini geliştimeye özen göstermelisin.

Sınavında başarılar dilerim umarım hayallerine ulaşırsın.
Tekrardan merhaba sinavim geçti tahminlerime göre 300 e cok yakin ve sinida bir puan alacagim tercih listemde
0.Karadeniz Teknik :))
1.Selcuk
2.Bulent ecevit uni.
3.Fırat teknoloji fakultesi.
3.erzurum teknik
4.tokat g.o.p
5.harran üni
6.amasya uni.
Bunlar bulunacak. Siz Fırat universitesi hakkinda ne tür tecrübelere ve bilgilere sahipsiniz yani Elektrik Elektronik icin yabanci dilimi gelistirirsem gidilebilecek bir universitemidir turkiyede 17. Olmus 16. Universite ise Karadeniz Teknik ve bu universitelerden öncelik sıralamasina gore nasil tercih yapmaliyim ileride ki is imkanim icin onemli , yabanci dili gelistirecegim ve Elektrik Elektronik bolumunu tercih edecegim cok dusundum.
Bir de mezuna kalmalimiyim kalmamalimiyim buralar gelecekse..
 

Halilgok723

MB Üyesi
Kayıt
7 Eylül 2017
Mesajlar
33
Tepkiler
7
Yaş
23
Meslek
Elektronik ve haberleşme mühendisliği
Üniv
Karadeniz teknik üniverstesi
teknoloji fakülteleri mühendislik fakültelerine nazaran daha uygulamalı olduğu söylenmektedir. doğrudur ama bu üniversteden üniversiteye teknik donanımdan hocalara göre değişecek bir durum. Teknoloji fakültesi mühendislik fakültelerine nazaran daha fazla staj imkanı var bunu değerlendirenler işsiz kalmaz ha bu şu değildirki mühendislik fakületsi okuyanlar işsiz kalacak kendini geliştiren ayakta durur geliştiremeyenler işsiz kalır.bundada fakültelerin yapacağı birşey yoktur. Karar sizin ben teknoloji fakültesini tercih ettim meslek lisesi çıkışlıyım firmalarla daha yakın olmak için karar sizindir.. ;) :)
 

Mavi

MB Üyesi
Kayıt
5 Mart 2019
Mesajlar
13
Tepkiler
5
Yaş
25
Meslek
Computer Science Engineering
Üniv
Gebze Technical University
Hocam Marmara Üniversitesi EEM'ni iki ayrı fakültede okuyan arkadaşlarım vardı. İkisi de aynı eğitimi alıyordu. Dışarıdan fark var sadece, işin içine girince gözle görülür bir farkları olmadığını anlıyorsunuz. Tek sıkıntı -bilmiyorum hala var mı ama- MF'de okuyanlar TF'de okuyanlara bunlar teknisyen gözüyle bakıyor. Bu da işin gırgırı sadece.
 

gamzekoparan

MB Üyesi
Kayıt
14 Mart 2019
Mesajlar
6
Tepkiler
0
Yaş
24
Meslek
öğrenci
Üniv
balıkesir üniversitesi
Diploma farkindan dolayi dezavantajlari olabiliyor ama bunun yaninda avantajlarida var. Şahsen ben muhendislik fakultesinde okuyorum teknoloji fak. Tercih etmememin sebebi ayni kosullarda karsilasildiginda muhendislik fakultesi mezunundan yana bir tercihin olmasi. Ama pratik yonunden dusundugunde teknoloji fakultesi daha cok pratige yoneliktir
 

oldtownroad

MB Üyesi
Kayıt
21 Ağustos 2019
Mesajlar
1
Tepkiler
0
Yaş
22
Meslek
öğrenci
Üniv
marmara
*Merhaba ben marmara üniversitesi bilgisayar mühendisliği istiyorum ama karşımda 2 seçenek var birisi teknoloji fakültesinde(türkçe bölüm)
diğeri mühendislik fakültesinde (ingilizce) hangisini seçmem daha doğru olur? aralarında ders farklılıkları varmıdır ? bide ben bilgisayar parçaları değilde yazılım konusunda yoğunlaşmak istiyorum marmara üniversitesinin ders programı yazılıma mı yönelik bilgisayar parçalarına mı yönelik ccevaplarsanız sevinirim
 
Yukarı Alt