Telefon Numaranız Servet Değerinde Olabilir!

bgryn

MB Üyesi
Kayıt
26 Ağustos 2015
Mesajlar
3
Tepkiler
1
Yaş
36
Üniv
ktü
Android cihazlar üzerine geliştirilen ve yakın zamanda Apple Store'da çıkması planlanan Şanslı Numaralar isimli uygulama sizin ve arkadaş listenizin cep telefonu numaralarınızın özel bir kelime dizilimine karşılık gelip gelmediğini kontrol ediyor.

Telefon Numaranızla Zengin Olabilirsiniz
Uygulama bu kontrol esnasında 7,6,5,4 harfli yaklaşık 40.000 olasılığı deniyor. Bu olasılıkların içerisinde ülke isimleri,il ve ilçe isimleri, çok kullanılan ad soyadlar ve ilgi görebilecek kelimeler var. Türkiye, Atatürk , Antalya , Ankara gibi ihtimaller düşünüldüğünde bazı kullanıcılara şansın güleceği ve numaralarını yüksek ücretlere satabilecekleri aşikar. Örneğin bir kişinin numarasının içerisinde 2682592 geçiyorsa bu ANTALYA kelimesine karşılık geliyor. Dolayısıyla numara 05** ANTALYA şeklinde de aranılabiliyor. Bu kişi numarasını bir turizm firmasına veya otele yüksek fiyatlara satma şansı yakalıyor.

15-08/24/sanslinumaralar.png

Uygulama eğer bu olasılıklara uygun numaralar listenizde yer alıyorsa bunları listeleyerek o kişi ile paylaşma şansı da tanıyor.

Yaklaşık 2,5 megabayt boyutunda olan ve Google Play üzerinden ücretsiz olarak indirilebilen uygulama özel bir kelime dizilimine sahip olan cep telefonu sahiplerinin numaralarını başkalarına satabilmeleri için bir araç görevi görüyor.

"Cebinizde servet taşıyor olabilirsiniz" Sloganı ile çıkış yapan uygulamanın ilerleyen versiyonlarında ismine veya memleketine göre numara satın almak isteyen kullanıcıların taleplerini de sisteme ekleyerek satıcı ile alıcıyı buluşturması planlanıyor.

Linki görmek için izniniz yoktur Giriş yap veya kayıt ol.
ygulama:
Linki görmek için izniniz yoktur Giriş yap veya kayıt ol.
 
Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:

Oğuzhan Mallı

Yetkili Kişi
Genel Yönetici
Kayıt
6 Şubat 2015
Mesajlar
549
Tepkiler
435
Meslek
Nükleer ve Atom Mühendisi
Üniv
MEPhI, KTÜ
05** ANTALYA şeklinde nasıl aranıyor? Şahsen ben indirme taraftarında değilim. Uygulamayı yükleyebilmem için rehberimdeki herkesten izin almam gerekiyor. Anladığım kadarıyla rehberimdekilerin isimleri ve numaralarıyla birlikte veri tabanına kayıt ediliyor.
 
Konu sahibi
Konu sahibi
bgryn

bgryn

MB Üyesi
Kayıt
26 Ağustos 2015
Mesajlar
3
Tepkiler
1
Yaş
36
Üniv
ktü
O şekilde arama henüz uygulamaya eklenmedi hocam. İlerleyen versiyonlarında olabilir. Güzel de olur aslında :)

Uygulama tüm rehberi değil sadece yakalanan şanslı numara dizilimlerini kaydediyor. Bu şanslı numaranın aktif olduğunu görmek anlamında. Ama makul bir eleştiri tabi ki bunu da not alıyoruz geliştirme açısından.
 

Hasan Basri Karakaya

Yetkili Kişi
Moderatör
Kayıt
7 Şubat 2015
Mesajlar
79
Tepkiler
92
Meslek
Elektrik-Elektronik Yüksek Mühendisi
Üniv
K.S.Ü.
Ben indirip kullandım. Ancak rehberimdeki numaralardan banane ki? Sadece kendi numaramı sorgulayabilseydim keşke. Bunun için kendimi rehbere kayıt etmek zorunda kaldım ne yazık ki.
 
Yukarı Alt