Telekominasyon Müh-Hava kule ?

vocalize

MB Üyesi
Kayıt
27 Aralık 2016
Mesajlar
39
Tepkiler
8
Yaş
26
Dönem sonu tercih yapıcam telekominasyona ve uçaklara ilgim var elektronik haberleşme mühendisliği yazmayı düşünüyorum ama aklıma takılan mezunlar tam olarak ne yapıyor hava trafik kontrol yada kulelerde çalışmak isterim mühendis olarak hava yolu şirketlerinde görevleri nedir thy ye girmek ne kadar zordur
 

Mücahit Arslan

Yetkili Kişi
Yönetici
Kayıt
13 Ekim 2016
Mesajlar
244
Tepkiler
99
Meslek
Yüksek Teknoloji Ar-Ge Mühendisi
Üniv
Staffordshire University
Telekomünikasyon Mühendislerinin çok geniş bir iş yelpazesi vardır. Mezun olduktan sonra yönelebileceğin birkaç temel alan; iletişim, devre dizaynı, sistem mühendisliği, optik, haberleşme mühendisliği vb. Her ne kadar bu isimler birbirlerine yakınmış gibi gelse de bu alanlarda yapılan işlerin hemen hepsi birbirinden çok farklı. Eğer Cisco gibi programlamaları bilirsen, ağ iletişimi üzerine çalışabilirsin. Eğer Matlab, LabVIEW, Multisim, Mathcad gibi programları bilirsen iletişimde devre analizi ve sistem dizaynı üzerine yoğunlaşabilirsin. Eğer yazılıma merakın ve yeteneğin varsa, gömülü sistemler, modül haberleşmesi gibi alanlarda dahi çalışabilirsin.
Spesifik olarak hava trafik kontrolü üzerine bir alan yok. Kablosuz haberleşme alanına yönelir oradan da uçakların (yolcu uçağı, atak ve savunma uçakları, hayalet uçaklar vs.) statik alanlar ile iletişimi üzerine yoğunlaşırsın. Burada ne çalışıcam ben zaten haberleşiyorlar dersen alanın içerisine girdiğinde aslında ne kadar zor ve sıkıntılı bir biçimde haberleştiklerini görebilirsin. Bu problemler üzerine kritik düşünceler gerçekleştirip çözüm üretmeye çalışabilirsin.
Yani bu alanda çalışmak için başvuru yapacağın şirketin herhangi bir hava yolu projesinde hali hazırda çalışıyor olması gerekmekte. Onun dışında sürekli hava trafik kontrolde çalışan bir telekomünikasyon mühendisini nadir olarak görürsün. Umarım açıklayıcı olmuştur kardeşim.
 
Yukarı Alt