Türk Eğitim Sistemi

mertcan.19

MB Üyesi
Kayıt
5 Kasım 2016
Mesajlar
24
Tepkiler
8
Yaş
28
Meslek
ÖĞRENCİ
Üniv
KARAMANOĞLU MEHMET BEY ÜNİ
Ülkelerin gelişim çağındaki gençlere uyguladığı eğitim sistemlerini mercek altına alan bağmsız bir kuruluş, Türkiye'nin eğitim standartlarının çok altında olduğunu ortaya çıkardı.
Yapılan testler 72 ülkede 540 öğrenci tarafından yapılmış ve Türkiye , Moldova, Arnavutluk, Trinidad ve Tobago, Tayland ve Kosta Rika ile eşit olduğunu vurgulayarak listenin son sırasında yer aldı.
Peki bunun sebepleri neler ? Yani neden eğitim sistemimiz bu kadar kötü ? Neler yapılabilir ? Finlandiya'da ki gelişmeleri hepimiz duyduk doğru olan sistem bu ve bunun gibi sistemler mi ? Öğrenciden mi kaynaklı yoksa öğretmenlerimizden mi ?
 

Kemal Okur

Yetkili Kişi
Yönetici
Kayıt
7 Şubat 2015
Mesajlar
353
Tepkiler
210
Yaş
29
Meslek
Mekatronik Mühendisi
Üniv
Fırat Üniversitesi
Her zaman diyorum demeye de devam edeceğim hiç bir öğretmen arkadaşımız alınmasın gücenmesin şuanda önüne gelen öğretmen olabilir. Sadece ÖSYM için yeteri kadar puan yapması gerekiyor. Baktık mı onun öğretmen olması için yeterliliği var mı vicdanı, öğretme yeteneği, çocuk ve insan sevgisi tabikide bakmadık maaşı 2500 - 4000 tl arasında değiştiği ve çok tatili olduğu için muhteşem meslek diye her önüne geleni öğretmen yaptık. Ondan sonra "hocam kağıdıma bakabilir miyim ben bu kadar az beklemiodum" dediğinde çocuk "Fazla vermişsem kırarım" diyen ve 10 yaşındaki çocuğun öz güvenini kıran bir daha o hocaya itiraz edemeyen boş çocuklar yetişiyor bu en basit örneği liseli yada orta okullu bir çocuğa sorsan milyon neden sayar.

Aklıma bir tane daha geldi 7 yaşındaki çocuğa yaklaşık 3 kiloluk çanta ile okula gönderiyoruz. Neymiş efendim müfredat gereği alınması gereken kitaplar 7 yaşında çocuk bire vicdansız.

Gene kimse yanlış anlamasın ama arkadaşlar 2000-2010 yılları arasındaki çocuklar şuanda inanın içleri boş yetişio bu resmen içler acısı bir durum 70 ülkede 50 küsürüncü ne demek ya bide gazetelerin karşısına geçip kaypak kaypak en büyük yatırımı yine eğitime yaptık hani nerde? çocuk okula gitmese daha başarılı olacak be cidden içler acısı.

Bu konu benim kişisel olarak en sinir olduğum konulardan birisidir gerek hükümete gerek öğretmenlere gerek o eğitim sistemini düzenleyen aptal kurula.
 
Yukarı Alt