Türkiye'de Mühendis Olmak

feylen

MB Üyesi
Kayıt
20 Temmuz 2016
Mesajlar
1
Tepkiler
0
Yaş
25
Arkadaslar Selamün aleyküm
Öncelikle görüşleriniz benim için çok önemli.
11 temmuz da sınavımız açıklanacak.Lise hayatımız boyunca pek ders seçme durumumuz olmadı. Fiziğe de biyoloji ye de aynı önemi verdik.Derslere on yargim yok. zıt olsa da meslek seçiminde Tip ve mühendislik arasında kararsizim. Benim sorum şudur.
Mühendis olduğumuzda bir çoğumuz ülkemize faydalı olmak isteriz. Yerli araba, uçak, enerji, sanayi gibi sektörlerde yerli üretime katkı yapmak isteriz. Abiler ablalar Bu seviyelere gelmek çok zormu, yerli üretim projelerinde görev almak, yeni bir makina, silah projelemek hayata geçirmek ülkemizde destekleniyor mu?
Teșekkür ederim
 

Kemal Okur

Yetkili Kişi
Yönetici
Kayıt
7 Şubat 2015
Mesajlar
353
Tepkiler
210
Yaş
29
Meslek
Mekatronik Mühendisi
Üniv
Fırat Üniversitesi
Merhabalar,

Ülkemizde herhangi bir alanda ülkemize katkı sağlamak gerçekten ama gerçekten çok zor özellikle yetkili insanlar işlerinde yetkin değilken. Bazı üniversiteler hariç üniversitelerin %90 nında yüksek egoya sahip profesörler ile karşılaşacaksın bu yüzden üniversite yardımı ile bişey yaparım diye düşünme öncelikle kendi kendine öğrenmeyi öğrenmelisin benimde üzerinde çalıştığım bir şey ve bu gerçekten çok zordur İşin ehli anlatınca anlıyorsun ama anlatan olmayınca kendi kendine kalıyorsun. Dediğin gibi yerli otomobil yerli yada yerli uçak yada yerli silah üreten firmalarda çalışmak istiyorsan çok ama çok çalışmalısın oradaki insanlar biraz torpil çokça da başarı ile ulaşmış insanlar. Yapılamayacak birşey değil üniversite yıllarını boş geçirmemeye çalış. Doğrusunu söylemek gerekirse hiçbirimiz Tesla yada filmlerde izlediğimiz Tony Stark değiliz çok çalışmamız lazım. :D

tabi bunlar benim kişisel düşüncelerim yargılamakta yada eleştirmekte özgürsünüz.

En önemli şey dil kardeşim ingilizce Allahın emri kıvamında artık bilmeyeni almıyorlar bakkal bile ingilizce isteyecek neredeyse :D
 

sz2003

MB Üyesi
Kayıt
8 Ekim 2016
Mesajlar
35
Tepkiler
9
Tıp ve mühendislik güzel meslekler. Tercihlerin arasında ikisinide gösterebilirsin. Tıp eğitimi oldukça ağırdır ve TUS sınavı gibi zorlu engelleri vardır. Mühendislik eğitimide ağırdır ama sonuçta mühendislikte lisans seviyesi yeterli iken tıpta uzman olmak için doktor ünvanı gerekir. Genel olarak tıp doktorlarının gelirleri mühendislere göre oldukça yüksektir. Tıp doktorunu yetiştirmekte, mühendisi yetiştirmekte çok pahalıdır. Devlet doktorların yetiştirilmesinde sayıyı sınırlı tutarak daha fazla harcama yaparken, mühendislik her üniversitede açılmakta ve eğitim kalitesi gittikçe düşmekte. Yani devlet üniversiteleri önceliğini mühendislikten yana kullanmamıştır. Bir doktorun kişisel yeteneği kendisine çok büyük avantaj sağlarken, mühendisin kişisel yeteneği ülkenin teknolojik, bilimsel ve endüstriyel ilerlemişliğine göbekten bağlıdır. Mühendislik ülke ekonomisiylede çok iç içedir. Eğer mühendislik eğitimi alırsan şu cümleyi mutlaka duyacaksın " Okulda aldığım derslerin hiçbirisini iş hayatımda kullanmadım" . Bu şu anlama gelmektedir " İş hayatımın hiçbir döneminde mühendislik yapmadım, mühendis pozisyonunda farklı işler yaptım". Yeni yerli bir uçak, makine vb. proje bir mühendisin önüne gelirse elbette bu konuda görev alabilir ve başarılıda olabilir fakat bizdeki sorun kimsenin böyle şeylerle uğraşma ihtiyacı duymaması ve mevcut durumunda buna pek müsaade etmemesidir. Yani cerrahlıkta olduğu gibi mühendisin önüne ameliyat edilecek hasta gelmemektedir.
 
Yukarı Alt