üniversite için bilgi

tokujo59

MB Üyesi
Kayıt
29 Ağustos 2015
Mesajlar
3
Tepkiler
0
Yaş
25
Herkese merhaba. Ben 17 yasında bu sene lise 4'e başlayacak bir öğrenciyim.
Meslek lisesi anadolu bilişim bölümü okuyorum. Ders notlarım güzel lise 3' te teşekkür getirmiştim.
Bilgisayar programlama derlerimi yüksek tutuyorum, sınıfta en yüksek not bende diyebilirim.
Öğretmenlerimiz eğer pc alanı okursanız size ek puanlar gelicek diyorlar.
Ben mekatronik veya siber güvenlik okumak istiyorum. (Mekatronik bölümü büyük ihtimal)

Pek ders çalışan bir öğrenci değilim, lise son sınıfta nasıl çalışmalıyım istediğim bölümden güzel bir üniversite kazanmak için ortalama ne kadar puan yapmam gerekli?
Ders çalışmak için tavsiyeleriniz neler olur?
Mekatronik bölümünden mezun olduğumda iş imkanlarım neler olur?
Mekatroniğe çok fazla ilgim var kendimi geliştiriceğime eminim, tek sıkıntı üniversite kazanmak yardımcı olursanız çok sevinirim.
 

Hasan Basri Karakaya

Yetkili Kişi
Moderatör
Kayıt
7 Şubat 2015
Mesajlar
79
Tepkiler
92
Meslek
Elektrik-Elektronik Yüksek Mühendisi
Üniv
K.S.Ü.
Öncelikle üniversite öğrenciliğine aday birisi olarak yorum yapmaya başlayacak olursam, sonuca fazla odaklanmamak gerekiyor. Meslek lisesi olmanız sizin için Fen ağırlıklı derslerde muhakkak problem olacaktır. Ancak bu problemleri çalışarak çok rahat halledebilirsiniz. Bundan sonra artık bilgisayar ve bilgisayar dersleri ile geçen zamanınızı üniversite sınavına yöneltmelisiniz. Günümüzde üniversite kazanmak çok zor değil aksine çok kolay ancak gerekli ve düzenli çalışmak kaydıyla. Özellikle ihtiyacınız olan matematik dersini kısa bir sürede bitirmeniz gerekiyor. Üniversite puanları ile çok ilgilenmeyin çünkü her sene puanlar değişiyor. Önemli olan şey puan değil başarı sırasıdır. Başarı sırasına bakarak elde etmeniz gereken başarı düzeyini hesaplayabilirsiniz. Bunun dışında herhangi bir sorunuz olursa özel den yazabilirsiniz. Umarım hedefinize ulaşırsınız.
 

Kemal Okur

Yetkili Kişi
Yönetici
Kayıt
7 Şubat 2015
Mesajlar
353
Tepkiler
210
Yaş
29
Meslek
Mekatronik Mühendisi
Üniv
Fırat Üniversitesi
Merhaba, ben fırat üniversitesinde mekatronik mühendisliği okuyorum mekatronik mühendisliğinin geleceği çok tartışmalı aslında kimi insanlar gerçekten geleceğin mesleği olduğunu söylerken kimi insanlar ise gerek duyulmayan bir bölüm olduğunu söylüyor. Ben geleceğin mesleği olduğunu düşünüyorum elbette :). Mekatronik mühendisliği şuan dolar gibi sürekli puan olarak yükselişte bu sene sanırım 250 ile 400 arası bir puanla Türkiye geneli iyi üniversitelere girebilirsiniz. Yeni açılan bir bölüm var duydunuz mu bilmem Adli bilişim mühendisliği araştırmanızı tavsiye ederim benimde konu hakkında çok fazla bilgim yok ancak aldığım yorumlar gayet güzel.
 

Emre Yavaş

MB Üyesi
Kayıt
6 Temmuz 2015
Mesajlar
8
Tepkiler
1
Yaş
26
Ben de bu yıl kazandım. Sabancı Üniversitesi'ndeyim gelecek yıllarda mekatronik düşünebilirim. Ama bence senin derslere öncelik vermen gerekir şu an. Özellikle de matematik de açığın çok ise ona yüklen. Mekatronik için ise ben de şüpheliyim ne iş yapabilirim bilmiyorum.
 

engin_19

MB Üyesi
Kayıt
28 Şubat 2016
Mesajlar
21
Tepkiler
1
Yaş
31
Üniv
fırat üniversitesi mekatronik
mekatronik mühendisliği 4. sınıf öğrencisi olarak mekatronik yerine makina okunup elektronik alanında gelişilmesini mantıklı buluyorum
 
Yukarı Alt