Üniversite Kulübü yada Topluluğu Nasıl Kurulur

Oğuzhan Mallı

Yetkili Kişi
Genel Yönetici
Kayıt
6 Şubat 2015
Mesajlar
549
Tepkiler
435
Meslek
Nükleer ve Atom Mühendisi
Üniv
MEPhI, KTÜ
Üniversiteniz bünyesinde mühendis beyinler kulübü kurmak ve bizlerle birlikte bu yolda mühendisliği gelişimine katkı sağlamak ister misiniz? Sizler Mühendis Beyinler Kulübünü Üniversitenizde kurarak bilim ve mühendisliğin üniversitedeki sesi olacaksınız.

Bu yolda mühendis beyinler ekibi ellerinden gelen yardımı sizlere yapacaktır. Gerek kulüp kurulumunda gerek kulüp kurulduktan sonra sizlere yardım etmeye devam edeceğiz. Kulüp kurulduktan sonra kulübünüzün yapacağı etkinlikler için gerekli bağlantıları elimizden gelindiğinde sağlamaya çalışacağız. Türkiye'nin her yerinde kulübümüz olacağı için ortak bir gezi ve etkinlik düzenlemekte sizler için mümkün ve bunları daha kolay yapabilmeniz için sizleri ortak bir noktada
Linki görmek için izniniz yoktur Giriş yap veya kayıt ol.
adresinde birleştirerek birbiriniz iletişimi çok daha hızlı sağlayabileceksiniz.

Kulüp kurmak için yapmanız gereken tek şey soruları yanıtlamak ve sizlere göndereceğimiz sözleşmeyi imzalayarak bizlere göndermeniz. Sonrasında hazırlamış olduğumuz ortak tüzüğü sizlere sunacağız ve Üniversitenizde kulüp için başvuru yapabileceksiniz.



Mühendis Beyinler Kulübün bazı kuruluş amaçları aşağıda belirtilmiştir:

a) …………… Üniversitesi tüm dallardan mühendislik öğrencilerini tek bir kulüp altında toplanmasını sağlamak.

b) Türkiye genelinde kurulan diğer Mühendis Beyinler Öğrenci Kulüpleri ve mühendislik öğrencileri arasındaki etkileşimi ve yardımlaşmayı artırmak.

c) Mühendislik öğrencilerinin dersleri haricinde de kendilerini geliştirmeleri için ………………… Üniversitesinin çeşitli olanaklarından yararlanılmasını sağlamak aynı zamanda bu olanakların korunarak geliştirilmesine destek sağlamak.

d) ……………… Üniversitesinden ülkemiz için yararlı mühendis yetişmek için katkı sağlamak.

e) Talep olunduğu takdirde teknik geziler düzenleyerek çalışma koşulları hakkında öğrencilerin bilgi edinmesini sağlamak.

f) Öğrencilerin gelişimleri için sertifikalı eğitimler ve seminerler düzenlenerek kişisel gelişimlerine katkı sağlamak.

g) Mühendislik öğrencilerinin kulüp içerisinde düzenlenecek olan proje sergilerinde projelerini sergileyerek mühendislikler arasındaki etkileşimi canlı tutmak. Gerekli görüldüğü taktirde ulusal ya da uluslararası alanlarda yapılacak üniversiteler arası yarışmalarda ................. Üniversitesi adına yarışmak.

h) Ulusal düzeyde kurulacak olan Mühendis Beyinler Kulüpleri ile üniversiteler arası etkileşimi kuvvetlendirmek, ortak etkinlikler düzenlemek ve öğrencilerin sosyalleşmesine katkı sağlamak.

ı) Üniversitelerin profesyonel platformlarda tüm sorumluluklarını üstlendiği organizasyonların yükünü azaltmak.

i) Eğitim kurumları, mesleki kurumlar ve sanayi kuruluşları ile ilişki kurarak bu kurumların ve uzman kişilerin bilgi birikimlerinden tüm üyelerini yararlandırmak, üyelerine staj imkanı sağlamak, kamuoyu ile ilişkileri geliştirmek, ayrıca Mühendislik Fakültesi öğrencileri arasında dayanışma ve işbirliğini sağlamak amacıyla, sosyal etkinliklerde bulunmak.

j) Kulüp üyelerinin, gerek kulüp gerekse iş dünyası ile ortak gerçekleştirilecek faaliyetlerle, gelecekte yer alacakları iş dünyası hakkında fikir edinmelerini ve tecrübe kazanmalarını sağlamak.

k) Üniversitemize yeni katılan öğrencilerin üniversite ortamına ve mühendislik kavramına adapte olma sürecine katkı sağlamak.

Üniversitenizde kuracağınız yada kurmak istediğiniz bir öğrenci kulübü için yapmanız gereken işlemleri adım adım anlatmaya çalışacağım.




1. Üniversitenizin Yayınlamış olduğunu kulüp kurma yönergesini okuyun.

okuyun.gif

2. Öncelikle kuracağınız kulüp için danışman bulmalı ve kulübünüzün danışman hocası olması için ikna etmelisiniz.

danışman.gif

Kabul ettiği taktirde ekte vermiş olduğum örnek dilekçeyi danışmanınıza imzalatabilirsiniz.

3. Yönetmelikte yazan kişi sayısını ve yönetim ekibizi toplayın.

giphy-downsized-large.gif
Yönetim ekinizin bilgilerinin yer alması gereken formu ekte bulabilirsiniz.

5. Amaç ve İsim benzerliği içeren kulüp kurulamaz

giphy.gif

Faaliyetlerine devam eden kulüp veya topluluklarla benzer ad, amaç ve faaliyet alanı olan yeni bir kulüp veya topluluk kurmak için başvuru yapılamaz.

6. Hazırladığınız evrakları ve tüzüğünüzü Üniversitenizin ilgili bölümlerine teslim edebilirsiniz.


giphy (1).gif


Kulüp kurulmasıyla ilgilenen birim Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı'dır. Evraklarınızı teslim ederek onaylatabilirsiniz.

Başvurular akademik birim yönetimi ve Öğrenci Faaliyetleri Komisyon Başkanlığı tarafından incelenip değerlendirildikten sonra Öğrenci Faaliyetleri Komisyon Başkanlığı tarafından kurulması uygun görülen kulüp/topluluklar, Rektörlüğün onayına sunulur.

7. Tebrikler kulübünüzü kurdunuz.

Kulüp kurmak isteyen isteyen arkadaşlarımız aşağıdaki sorulara cevap vererek [email protected] mail adresine yollamalıdırlar.

  1. Adınız ve Soyadınız :
  2. Üniversiteniz :
  3. Telefon Numaranız :
  4. Bölümünüz ve Sınıfınız :
  5. Daha önce herhangi bir kulübün yönetimde yer aldınız mı? Aktif olarak rol oynadınız mı? :
  6. Kendinizden bahseder misiniz? Kulüp kurmak için kendinizi yeterli görüyor musunuz? : Zorlukların üstesinden gelebilecek misiniz? :
  7. Kulüp kurulması için neler yapılması gerektiğini biliyor musunuz? Ekibiniz var mı? Var ise ekibinizden ve diğer bilgilerden bahseder misiniz? :

Mühendis Beyinler Kulüp: Mühendis Beyinler Kulübü Başvuru
 

Dosyalar

Yukarı Alt