Üniversite Seçiminde Zorlanıyorum

Hellsing

MB Üyesi
Kayıt
9 Ekim 2016
Mesajlar
6
Tepkiler
2
Yaş
24
Arkadaşlar şimdi ben 12. sınıf öğrencisiyim. Aklımda ilk başlarda yazılım mühendisliği vardı fakat yazılım mühendisliği okuyabileceğim tek üniversite Bahçeşehir(tam burslu) olduğu için vazgeçtim. Daha doğrusu vazgeçmek zorunda kaldım çünkü İstanbul'da okuyabilecek kadar maddi durumumuz yok(Ne kadar maddi durum önemsiz deseniz de ortalama bir kiralık daire fiyatı 1000 - 1500 tl civarı). Ben de daha sonra bilgisayar mühendisliği düşünmeye başladım. Hem devlet üniversitelerinde eğitim alırım hem de seçimlerim kısıtlı olmaz. Açıkçası sınav sonucumun iyi olacağı konusunda kendime güveniyorum. Kafamda 4 - 5 üniversite var fakat bu üniversiteler hakkında pek bir bilgim yok. Marmara Üniversitesi(İstanbul'da olmasına rağmen düşünüyorum), İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Ege Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi ve şehrini sevdiğim için Eskişehir Osmangazi Üniversitesi. Size sorum şu olacak. Sizce eğitimi(İngilizce eğitim veren üniversiteleri ön planda tutmak istiyorum), kampüsü ve çevresi, mezuniyet sonrası iş bulma olasılığı diğerlerine kıyasla daha iyi olan hangisi? Cevaplayan arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim :)
 

Deduska

MB Üyesi
Kayıt
29 Temmuz 2016
Mesajlar
187
Tepkiler
124
Meslek
Developer
Merhaba kardeşim, profilimde de görüldüğü üzere yazılımcı ve öğrenciyim. Şuanda hem okuyup hemde çalışıyorum. Neden özel okuyorum sorusuna gelecek olursam. Tek sebebi eğitimlerime devam etmem. Şu bir gerçek ki maalesef üniversiteler yazılım adına pek bir şey katmıyor. Ne kadar yazılım ve bilgisayar mühendisliği programcı olmasa da, dilerse programcı olabilir. Türkiye şartlarında bakacak olursak maalesef programcı oluyor. Kendini geliştirmen ile alakalı. Bilgisayar ve yazılıma hakim olmak adına, Türkiye de eşi benzeri olmayan bir kurs için şuanda İstanbul da özel okuyorum.

Benimde durumum iyi değil :) Aklına tabi ya para olunca iyi oluyor gibi şeyler gelmesin. İdare ettim, dişimi sıktım hedefim için. Şuanda o çektiğim sıkıntıların meyvesini yiyiyorum.

Bu arada gittiğim kurs : C ve Sistem Programcıları Derneği
Adres: csystem.org/

Başarılar.
 
Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:

Kemal Okur

Yetkili Kişi
Yönetici
Kayıt
7 Şubat 2015
Mesajlar
353
Tepkiler
210
Yaş
29
Meslek
Mekatronik Mühendisi
Üniv
Fırat Üniversitesi
Ben eskişehir taraflarında oturuyorum üniversite öğrencisi olmak için biçilmiş kaftan diyebilirim eskişehir için. Hem yaşam standartları bakımından gayet uygun hemde bir üniversite öğrencisinin üniversite hayatını yaşayabileceği bir şehir. Tabi birde bonus olarak üniversitelerinin Türkiye genelinde hatırı sayılır sıralamalarda olması var.

İzmir'de çok güzel bir şehir ancak bildiğim kadarıyla orada da yaşam standartlarının da İstanbuldan aşağı kalır yanı yok. Tabikide tercih sizin ama benim oyum Eskişehir'e :)
 
Konu sahibi
Konu sahibi
H

Hellsing

MB Üyesi
Kayıt
9 Ekim 2016
Mesajlar
6
Tepkiler
2
Yaş
24
@Kemal Okur cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Kemal kardeşim, Anadolu Ve Osmangazi Üniversitelerini az çok araştırdım. Genel olarak kampüslerinin yerine baktım ve Anadolu'yu direk eledim. Eskişehir olarak aklımda sadece Osmangazi var şuanda. Fakat Osmangazi'de eğitim İngilizce değil ve ben eğitimin İngilizce olduğu bir üniversite istiyorum. Eskişehir'in öğrenci şehri olduğunu söylüyorlar genelde, ben de çok seviyorum. Tek sorun eğitimin İngilizce olmaması. Orada okuyan bir arkadaş bulabilirsem mutlaka soracağım Türkçe Ve İngilizce ders farkını. Tekrardan teşekkür ederim.
 

Kemal Okur

Yetkili Kişi
Yönetici
Kayıt
7 Şubat 2015
Mesajlar
353
Tepkiler
210
Yaş
29
Meslek
Mekatronik Mühendisi
Üniv
Fırat Üniversitesi
@Hellsing kardeşim benim osmangazide okuyan arkadaşım mevcut uygun olduğum bir zaman onunla irtibata geçebilirsen ders içerikleri hakkında kendisine danışabilirim.
 

Deduska

MB Üyesi
Kayıt
29 Temmuz 2016
Mesajlar
187
Tepkiler
124
Meslek
Developer
@Hellsing kardeşim, üniversite de ki dil konusunu pek kafana takma. Burada tek odaklanman gereken hazırlık var mı yok mu? İsteğe bağlı ise de okumak iste. Derslerin ingilizce olması sana pek bir şey katacağını düşünmüyorum. Senin tek yapman gereken dersleri dinlemen ve okul dışında bol bol kitaplara odaklanman. Benimde arkadaşım var ama sormaya gerek yok, herkesin hayalleri farklı. Onun hayali, istediği yer orasıdır, ona göre konuşur. Buna sen karar ver.

İngilizce sorununu Erasmus ile aşabilirsin. Şiddetle tavsiye ediyorum, mutlaka git.

Ben sana olayı şöyle özetleyeyim. Hangi üniversite de okuduğunun pek bir önemi yok. Şöyle ki önemi yok. Gerçekten lab. konusunda desteği iyi ise git düşünme. O yüzden kendini geliştire bilmen için İstanbul da okuyabilirsen oku.

Kendini ne kadar çok geliştirirsen o kadar iyi yerlerde olursun. Sadece Türkiye ile kısıtlama kendini. Hee Boğaziçi gibi üniversiteleri iyi yerlerde çalışayım diye örnek vereceksen.

Şunu söylemekten hiç kaçınman. Bir çalışanın bilgisi yerine diplomasına bakan kurum geri kalmışlığın örneğidir. Oralarda çalışmamanı tavsiye ederim.

Her türlü sorularını istediğin zaman sorabilirsin.
Başarılar kardeşim.
 
Konu sahibi
Konu sahibi
H

Hellsing

MB Üyesi
Kayıt
9 Ekim 2016
Mesajlar
6
Tepkiler
2
Yaş
24
@Kemal Okur çok iyi olur kardeşim bir an önce karar vermek istiyorum

işe alımlarda özellikle nerelerde staj yapmış diye bakıyorlar diye biliyorum. Aslında dediğiniz doğru. Derslerin İngilizce olması pek bir şey katmayacak ama Erasmus gibi programlar için belirli bir dil düzeyi gerekiyor. Dersler anlamında bir şey katmasa da benim pratiğim açısından çok yararlı olabileceğini düşünüyorum İngilizcenin. Çok teşekkür ederim fikirlerinizi paylaştığınız için
 
Yukarı Alt