Yazılım Mühendisliği Bölümünü Istiyorum

rpg7

MB Üyesi
Kayıt
18 Ocak 2016
Mesajlar
3
Tepkiler
0
Yaş
27
Öncelikle herkese selam ben meslek lisesi çıkışlı birisiyim. Meslek lisemde bu bölümle alakasız babam istedi diye okumak zorunda kaldım bilgisayar hakkında kendi calismalarimla hacking security grafik tasarım ve ufak yazılımla işi mutfağında gördüm bu işi çok seviyordum 2 kat daha artti. Ben bu işin ne parasindayim ne de havasinda etrafimda ki insanlar sırf oyun oynamayi seviyor teknolojiye meraki var diye parası yüksek bu bölümü seciyorlar ve okuyorlar hak etmediklerini düşünüyorum, herneyse gel gelelim benim soruma ben bu mesleği sevdiğim için okumak istiyorum ama lisede hiç sayısal ders görmedim şuanda dershanede iyi yerlere geldim sayilir. Sizce özel bir üniversite de yazılım Mühendisliği ya da bilgisayar mühendisliği kazanabilirmiyim. Bu sene kazanamasam bile 3.sene de mezuna kalmalimiyim?
 
Konu sahibi
Konu sahibi
R

rpg7

MB Üyesi
Kayıt
18 Ocak 2016
Mesajlar
3
Tepkiler
0
Yaş
27
Yorum yapan herkesin şimdiden eline sağlık

GT-I9060 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

Oğuzhan Mallı

Yetkili Kişi
Genel Yönetici
Kayıt
6 Şubat 2015
Mesajlar
549
Tepkiler
435
Meslek
Nükleer ve Atom Mühendisi
Üniv
MEPhI, KTÜ
Merhabalar, puanlar çok düşük bence devlet üniversitesinde bile istediğiniz bölümü kazanabilirsiniz. İyi bir yazılımcı olabilmek için iyi bir algoritma kurabilme yeteneğine sahip olmalısınız. Yani matematiğinizin iyi olması gereklidir.

Bence bu sene kazanabilirsiniz devlette.
 

umutb

MB Üyesi
Kayıt
2 Eylül 2015
Mesajlar
11
Tepkiler
3
Yaş
26
Üniv
Celal Bayar Üniversitesi
öncelikler merhabalar,Ben şu anda Celal Bayar üniversitesi Yazılım Mühendisliği 1. sınıf öğrencisiyim.Devlet üniversitelerinin teknoloji fakülteleri özellikle meslek çıkışlı öğrenciler için daha düşük puanla da girebilme imkanı sunuyorlar.Açıkçası devlet mi özel mi diye sorarsan,kendi bölümüm açısından belki bizim okuldan iyi özeller vardır ama bizim bölüm çoğu özelden de iyidir bence.CBÜ düşünürsen sadece kampüs sıkıntısı var.Kazanılmaz diye bir şey yok,azim gerek her şey için üniversiteyi kazanmakla da bitmiyor olay.
Özet ile :Neyi seçersen seç sevdiğin bölüm olması önemli ve nerede okuyacaksan oku araştır,bu hocalar iyi midir?Benim buraya gitmeme değerm i gibisinden.İyi günler
 

Kemal Okur

Yetkili Kişi
Yönetici
Kayıt
7 Şubat 2015
Mesajlar
353
Tepkiler
210
Yaş
29
Meslek
Mekatronik Mühendisi
Üniv
Fırat Üniversitesi
Öncelikle güzel bir ön araştırmadan geçmenizi öneririm hangi okulun yazılım mühendisliği gerçekten iyi orada okuyan öğrenci arkadaşlardan bunun cevabını çok rahat alırsın. Kendine bu yorumlar sonucunda 5 6 bilemedin 10 üniversite koy. Puanlarını karşılaştır başarılarını karşılaştır bak bakalım HAYALLERİN KAÇ PUAN ona göre zaten hedefin kesinleşmiş olur. Sınavda istediğin gibi geçerse değme keyfine :)
 
Yukarı Alt