Yeni Mezun İş Bulma Aşamasında Ne Yapmalı ?

ismailma95

MB Üyesi
Kayıt
31 Aralık 2017
Mesajlar
3
Tepkiler
0
Yaş
29
Üniv
SDÜ
Merhaba
Öncelikle değerli vaktinden ayırıp da bana yardımcı olmak için 1 harf olsun yazan herkese çok teşekkür ederim ayrıca buradaki mühendis veya mimar abla, abi ve kardeşlerime saygılarımı sunarım. Ben yeni mezun bir inşaat mühendisiyim. Mart ayı içerisinde mezuniyet belgemi almış olacağım. Artık çeşitli şirketlere iş başvurusu yapmaya başlamak istiyorum. Bu sebeple de iş bulma konusundaki değerli tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum. İnternetten de araştırmamı yaptım ancak sizin gibi inşaat sektöründe bulunan çalışanların veya işverenlerin tecrübelerinin ve tavsiyelerinin çok daha yararlı olacağını düşünüyorum. Kafama takılan şeyleri size listeleyeceğim. Lütfen yardımlarınızı esirgemeyiniz. Teşekkürler.

- İş başvurusunu şirkete mail yoluyla veya telefonla iletip randevu alarak mı yapmalıyım yoksa kapı kapı dolaşarak mı iş aramalıım ?
- İş görüşmesinde kılık kıyafetim nasıl olmalı ?
- Yanımda hangi belgeler bulunmalı ?
- Tecrübe olmaması gibi devasa bir dezavantajı nasıl telafi edebilirim ? ( 1-2 ay ücretsiz çalışıp işi yürütecek kadar öğrenmem gibi teklifler yapmalı mıyım ? )
- Yoksa bunların hepsini bi kenera bırakıp en erken tarihte askere mi gitmeliyim ?

Not: Yapı denetim firmaları yaptığım araştırmalar, okuduğum eleştiriler ve stajımdan da bildiğim üzere tercihlerim arasında en sondadır. Memurluk istemiyorum. Şantiye tercihimdir. Askerliğim 2 yıl tecilli ve bu süre içerisinde bir işte çalışacağım. İnşaat sektöründe bir tanıdığım yoktur. Ayrıca Isparta’da ikamet ediyorum.

Kısacası ben bu işi nasıl bulurum ?
Benim aklıma gelmeyip de sizin belirtmek istediğiniz şeyler varsa lütfen çekinmeyin. Herkese çok teşekkürler
 

Emir Kalyoncuoğlu

Özel Üye
Kayıt
11 Şubat 2018
Mesajlar
331
Tepkiler
129
Yaş
29
Meslek
Makine Mühendisi
Üniv
Yıldız Teknik Üniversitesi
Bana soracak olursan en önce askere git askerliğini aradan çıkar çünkü ileride önünde çok büyük engel olacaktır. Güzel bir işe girersin askere gitmek zorunda kalıp döndüğünde aynı işe giremeyebilirsin. Kılık kıyafete gelince, gömlek pantolon gidebilirsin. Çok önemsiyorsan kravatta takabilirsin, ama takım elbiseye gerek yok bence. Çevrem yok deyip geçme kapı kapıyı açıyor, sen ne kadar tanıdığın varsa iş aradığını belli et nereden ne çıkacağı belli olmaz :) Yanında emniyet amaçlı öz geçmişin ve okuldan aldığın ders döküm belgen olsa yeter(ki genelde bunlara bile ihtiyaç olmuyor, karşı şirkette bilgilerin zaten mevcut oluyor.) Keşke mezun olmadan önce başvurulara başlasaydın, çünkü geri dönüşler her zaman uzun sürüyor.

Nacizane tavsiyem eğer askere gitmeyeceksen, seveceğin alanda bir iş bulduğunda şartları çok çok kötü değilse kabul et en kötü tecrübe kazanırsın ve bazen küçük yerlerde çalışmak büyük yerlere göre avantajlı olabiliyor çünkü küçük yerlerde çok daha fazla şey öğrenebiliyorsun.
 
Yukarı Alt