Yenilebilir enerji hakkinda

Zumra

MB Üyesi
Kayıt
7 Mayıs 2016
Mesajlar
1
Tepkiler
0
Yaş
41
Selam aleykum hayirli gunler size güneş enerjisinden elektrik enerjisi üretiminin evlerde kullanimi hakkinda bilgi almak için danışmak istedim. Mesleki alanima girmeyen bir konu. Yeni gelişmekte olan daha çok elektrik ureten panel varmi yenilebilir enerjiyi etkin kullanmak icin daha beklemelimiyiz? Bir evin(ortalama 250 kw aylik kullanimi olan) bütün ihtiyacini yaz kış sağlayabilmek için isinma ihtiyacinin bile klima yada elektrikli sobadan karşilandigini düşunsek kaç panel , maliyeti ne kadar tutar ve bir panel gunluk kac kw eletrik uretir.
 

Atakan Akbulut

Yetkili Kişi
Moderatör
Kayıt
28 Nisan 2016
Mesajlar
143
Tepkiler
43
Meslek
R&D Embedded Systems Software Engineer
nler size güneş enerjisinden elektrik enerjisi üretiminin evlerde kullanimi hakkinda bilgi almak için danışmak istedim. Mesleki alanima girmeyen bir konu. Yeni gelişmekte olan daha çok elektri
Aleykum Selam , Yenilenebilir enerjiyi aktif olarak kullanmak için daha zaman var. Ama teknolojinin gelişmesiyle birlikte güneş panellerinin aynı zamanda yağmur damlalarıyla üretenini de yapılma aşamasında / yapıldı . Uzun süre Elektrik Enerjisini geçemeyecektir. Sebebi ise Yenilenebilir enerji çok verimli olmaması. Gündüz vakti güneş enerjisini üretip fazlasını depo edecek bir sistem Ev ihtiyaçlarını karşılaması çok zor olur. Ani su ısıtıcısı ,Çamasır makinası ,elektrik sobası gibi 10 Ampere yakın akım çeken cihazları çalıştırmayacaktır.

Fiyat konusuna gelince 1kw lık 220AC çıkışlı sistem 3000 Tl civarındadır. 24v 250W Güneş panelinden inverter sayesinde 220VAC çevrilmektedir.
 

Arman Amak

Özel Üye
Kayıt
5 Mayıs 2016
Mesajlar
54
Tepkiler
13
Meslek
Ziraat mühendisi
Üniv
Harran üniversitesi
İlk yatırım masrafları oldukça yüksek ve sanırım bunu destekleyecek yasalar henüz mevcut değil. Yani kendi elektriğini üretip kullanma veya satma gibi bir yetkimiz yok. Sadece güneş enerjisiyle suyumuzu ısıtmakla kalıyoruz.
 
Yukarı Alt