Yerli malı elektirikli araba girişimi

Kuzey

MB Üyesi
Kayıt
3 Şubat 2018
Mesajlar
1
Tepkiler
0
Yaş
19
Üniv
Yok
Merhaba mühendis abilerim ben kuzey 14 yaşındayım benim bir elektrikli araba projem var ama bu işten anlayan bir destekçim yok projemin tamamen yerli malı olmasını istiyorum yerli olmayan malzeme kullanmak istemiyorum şimdi projeden kısa bir özet geçeceğim: bu proje bir elektrikli araba projesidir ama diğerlerinden farklıdır. Kendi enerjisini kendisi üretebilir çok hafif ve çok dayanıklıdır boyutları 2 kişiliktir iskeletinde titanyum+çelik karışımı kullanılmıştır... Bu kadarı umarım yeterlidir sizden isteğim bana destek olmanız
 

Mücahit Arslan

Yetkili Kişi
Yönetici
Kayıt
13 Ekim 2016
Mesajlar
244
Tepkiler
99
Meslek
Yüksek Teknoloji Ar-Ge Mühendisi
Üniv
Staffordshire University
Merhabalar Kuzey,
Öncelikle söylemeliyim ki henüz 14 yaşında bu tarz fikirlere sahip olman ileriye dönük çok güzel işler yapacağının habercisi. Fakat bu tarz projelere girebilmek için öncelikli olan azmin yanında konu ile alakalı olarak temel düzeyde de olsa bir bilgi birikimine sahip olmak.
Elektrikli otomobillerin getirdiği ve getireceği teknolojiler çok ciddi boyutlarda. Aslında bu kadar önemli boyutlarda olan bir teknolojinin ilk ve orta okullarda tanıtılması sizin gibi gençlerin konu ile daha fazla alakadar edilmesi gerekiyor. Fakat böyle bir durum mevcut eğitim sistemimizde mümkün değil. O yüzden bilgi birikimini tamamen kendinizin yapması gerekiyor. Bu bağlamda benim sana tavsiyem öncelikli olarak Türkiyede üretilmiş elektrikli araçların prototiplerine ve işleyiş mantığına bir göz atman (EVT elektrikli aracına mutlaka bak). Elektrikli araçlarla alakalı olarak daha fazla bilgi sahibi olman ve kendini yeterli gördüğün düzeyde ve birikimde doğru yerlerden yardım talep etmen.
Seni yine de kutluyorum. Bu ülkenin 14 yaşındaki youtuber'lara olduğundan daha fazla bilim seven beyinlere ihtiyacı var.
 

MY-Pİ

MB Üyesi
Kayıt
13 Mart 2018
Mesajlar
11
Tepkiler
1
Yaş
22
Meslek
MEKATRONİK&UÇAK VE UZAY MÜHENDİSLİKLERİ
Üniv
İTÜ YADA YTÜ
Kuzey merhabalar. 14 yaşında bu işlerle ilgilenmen çok güzel bende senin yaşlarında başladı merakım bu konulara şimdi 17 yaşındayım ve kendime çok fazla şey kattığıma inanıyorum bu konularda her zaman herşeye meraklı olman sana çok fazla şey katar . Neyse konuya dönelim. İstediğin araçda titanyum istemisin ancak titanyumun ne kadar pahalı olduğunu da biliyorsundur. Alüminyum yapman senin için maliyet açısından daha iyi olabilir. Ama sen bütçem var dersen titanyumdanda yapabilirsin. Böyle bir projeyi bizde yaptık ankarada isen ne yapabileceğin hakkında aklımda güzel bir fikir var.
 
Yukarı Alt