Arama Sonuçları

1. okaliptus92

Makine Mühendisi Kendini Nasıl Geliştirir

Schaum fizik kitabını alacaksin her kelimeyi okuyarak anlayarak bitireceksin. Gerisi kendiliğinden gelir.
  2. okaliptus92

Hava Hesabı Hakkında

Boru çapını da verirseniz örnekle çözeyim
  3. okaliptus92

Hava Hesabı Hakkında

Merhaba Bernoulli kullanmayacaksın. Ilk once sana gereken hava debisinden, borularda vuku bulacak başınc kaybini hesaplayacaksın, burdaki hesaplaman gereken basınç kaybi için internette kolay hesap yontemleri bulabilirsin sayet bulamazsan moody diyagramini kullanarak bulabilirsin. Sonra elindeki...
  4. okaliptus92

Yazılıma Nasıl Başlanır

Merhaba, Bu konuda sana yardımcı olamayacağım bilen arkadaslar muhakkak vardir.
  5. okaliptus92

Manyetik Enerjiyi Hareket Enerjisine Dönüştürüp Depolama

manyetik alan + haraket = elektrik enerjisi. Bu dönüşümü dinamolar veya türbinler yapiyor.
  6. okaliptus92

termodinamik sorusu

Merhaba, çözüm fotoğraflarda kolay gelsin.
  7. okaliptus92

Fan Problemi

Proje cok ozel degilse benimle lutfen tum detaylari paylaşın, bu şekilde hesaplamak pek mümkün değil. En önemli uc durum su; Sogutacaginiz malzemenin maksimum çalışma sıcaklığı ve malzemelerin kutu icinde kapladığı alan ve malzemenin hava ile temas eden yüzey alani. Tabi tum hesaplamalar bir...
  8. okaliptus92

ÖNEMLİ BİR KONU YARDIMINIZA İHTİYACIM VAR!..

Öncelikle bilmen gereken sey, redüktör kullanarak gücü artıramazsın. Sadece hızı ve torku degistebilirsin. Yani özetle bu is olmaz bosuna yorulmayınız. Kompresörü daha az verimle düşük kapasitede çalıştırma ihtimaliniz var ama bu ihtimal kesin diyemem, kompresörün evsafini bilmek gerek.
  9. okaliptus92

Fan Problemi

Mantıklı bir açıklaması yok. Daha once edindiğim deneyimlerden mutevellit 1.5 kat dedim. Sen 1.5 kat al alan hesabını doğru bir hesap olur. 1562923832 Ayrica tam olarak projeye dair verileri burada paylaşırsan detayli olarak yardimci olabilirim. Fan çeşitleri var cok fazla, onların arasından bir...
  10. okaliptus92

Fan Problemi

Merhaba, Kullanacağın fanlari belirledin mi bilmiyorum, her fanin kendisine has üreticisi tarafından hesaplanmış eğrileri vardir. Bu egriler yardimi ile başınc ve debi arasındaki ilişkiyi bulursun. Ilk olarak boyle bir senaryoda fanları bozman aşırı zor hatta neredeyse imkansız. Kutunun cevre...
  11. okaliptus92

Step Motor Sürülmesi

Datasheetlerine baktığımda sürmemesi icin bir neden göremiyorum. Yine de kesin surer demiyorum çünkü fiilen denemedim.
  12. okaliptus92

Su pompası çalışmıyor

Motor dönüyor mu dönmüyor mu gorebiliyor musunuz?
  13. okaliptus92

Bitirme Tezi

Bahsettigin sanayide çalışan isletmeleri arayip onlara sormalisin neye ihtiyacınız var hangi konuda çalışalım diye. Memleketin en büyük problemi universiteler ile endüstri arasindaki kopukluk.
  14. okaliptus92

Diferansiyel Denklem Çözümü

Bir sürü çözüm yöntemi var. Tek yöntem kullanmıyorsun. Çözüm yontemlerinden hangisini kullanacağını anlamak içinde bir takim işlemler var. Deneme yanılma gibi düşün. Bu denemeleri yapip uygun çözüm metodunu uyguluyorsun. Hepsinin yaninda uygun çözüm yöntemini deneyimsel yollar ile kazanacaksin...
  15. okaliptus92

Makine/Uçak Mühendisliğine Başlamadan Önce

Ilk once fizik ve matematik bileceksin. Bu oyu veren tek kisi olduğuma inanamıyorum. Anlamak cok güç.
  16. okaliptus92

Makine Mühendisliği Yeni Başlayacaklar

Mantıklı karar.
  17. okaliptus92

Mukavemet kitap tavsiyesi

Mukavemet anlatım acısından kitaplarda cok fark yok. Istediğin al, hatta bana kalirsa kitaba bosuna para verme mümkünse digital baskısını satın al heryerde kullan. Derse nasıl çalışman gerektiğine gelince, kitaptaki problemleri bir deftere yazacaksn, sonra bu sorulari çözeceksin, bir nevi...
  18. okaliptus92

Biyomedikal Mühendisliği Hakkında yorumlar

Biyomedikal okumani kesinlikle tavsiye etmem. Onun yerine elektrik elektronik mühendisliği okumani tavsiye ederim. www.kariyer.net'e girip ordaki ilanlara bir bakmani tavsiye ederim. Burasi Türkiye, biyomedikal mühendisi olarak nerde ne is yapacaksın? Bir de tercih yaparken dershane hocalarina...
  19. okaliptus92

Devre bilgisi. Lütfen!!!

Kontaklar NC mi NO mu belli değil, sen zaten mantığı kavradin diye düşünüyorum. Kolay gelsin.
  20. okaliptus92

Devre bilgisi. Lütfen!!!

Evet senin dedigin gibi akim sagdan sola gecebilir ama bunu bir diot ile degil baska bir role ile yapacaksin. Seçkin Bey'in problemi cozecektir diye düşünüyorum. Kolay gelsin.
Yukarı Alt