Arama Sonuçları

1. Emir Kalyoncuoğlu

Mühendislik için özel üniversite mi yoksa devlet üniversitesi mi

Burada bir sürü soru devreye giriyor, Örneğin özele para verecek misin? Yoksa burslu musun? Bu sorunun cevabına göre bile farklı şeyler açığa çıkabiliyor o nedenle ne durumdasın tam olarak yazabilirsen yardımcı olabiliriz belki.
  2. Emir Kalyoncuoğlu

Sertifika

Çizim programlarında ne durumdasın bilmiyorum, eğer para harcamak istemiyorsan Youtube tan öğrenebilirsin. İşe girişte sertifika istemezler ama nereden öğrendiğini de sorarlar. Udemy gibi sitelerden almak mantıklı olabilir çünkü ucuz. Eğer illa kursa gideceğim diyorsan üçüncübinyıl İstanbulda...
  3. Emir Kalyoncuoğlu

Otomotiv Sektöründe Çalışmak İstiyorum

Biraz geç oldu ama ar-ge de ne yapmak istiyorsun? Cevabına göre bende yardımcı olabilirim belki :)
  4. Emir Kalyoncuoğlu

Özel Sektör vs Kamu

Eğer kendini geliştirmek istiyorsan özel sektörü seçmeni öneririm. Eğer maaşım yatsın kafam rahat olsun 0 stres istiyorsan kamu :D
  5. Emir Kalyoncuoğlu

Kendimi nasıl geliştiririm?

Merhaba, Linkte bir sorun var haberin olsun. :)
  6. Emir Kalyoncuoğlu

iş fıkrı

Hangi konularda bilgi eksiğin var. Hiç araştırdın mı?
  7. Emir Kalyoncuoğlu

Mühendislere Özel Ürünler

Sağol yazmışsınız da site yok :D
  8. Emir Kalyoncuoğlu

Autocad için 3d Çizim Örneği

GrabCAD: Design Community, CAD Library, 3D Printing Software bu siteden çizim bulabilirsin. Direkt dosyayı indirip programı deneme şansı da elde edebilirsin.
  9. Emir Kalyoncuoğlu

Termodinamikten kalırsam ders seçebilir miyim?

Bu durum üniversiteden üniversiteye değişiyor. Termodinamik dersi başka bir dersin ön koşulu ise sıkıntı çıkabilir. Düzgün araştırmanı tavsiye ederim.
  10. Emir Kalyoncuoğlu

Kariyer Planlama Konferansları

Her zaman için kendini geliştirebilirsin, 1. sınıfım diye korkma. Katıldığın o etkinliklere gidip sus pus oturma ama, insanlarla tanış sohbet et. :)
  11. Emir Kalyoncuoğlu

Makine mühendisliği geleceği

Yazılım olayı bence iş olarak baktığında sıkıntılı bir durum. Buna ancak meraklı olursan geliştirebilirsin. Sürekli bir şeyler denemen lazım. Yani kitaplarda anlatılanlarla kendini kısıtlı geliştirebilirsin. Senin bir konu belirleyip o konu hakkında program yazmaya çalışırken geliştirebileceğin...
  12. Emir Kalyoncuoğlu

Makine mühendisliği geleceği

Merhaba, Makine mühendisliği hiç bir zaman önemini kaybetmez, dert etme öyle şeyleri :) Zaten teknolojiyi geriden takip ediyoruz. Ayrıca sen iyi bir makine mühendisi olarak yetiş, iş her türlü bulursun. Önemini kaybetse bile bir anda sektörden silinip gitmez. Ama yazılım tarafı ile ilgilenen...
  13. Emir Kalyoncuoğlu

Catia mı Unigraphics mi

Merhaba, Bana soracak olursan NX derim ancak, herhangi birini sağlam bir şekilde öğrenirsen diğerini öğrenmen çok kolay oluyor dert etme. :)
  14. Emir Kalyoncuoğlu

Siemens NX

Arkadaşa sormuşsun, bende yardımcı olmak istedim. :) Böyle güncellemeler genellikle detay aşamalarda oluyor. Eğer programı öğrenmek için kullanacaksan sana R20 veya R21 fark etmez, hangisini bulabiliyorsan indir gitsin :D
  15. Emir Kalyoncuoğlu

Siemens NX

Kardeşim eğer sen SolidWorkse filan hakimsen Nx i çok rahat öğrenirsin. Çünkü bu programların ana mantığı aynı zaten. Youtube platformunda bir sürü eğitim videosu var. Zaten temel çizimler aynı olacaktır. Detaylı bir şekilde çizim yaptığın zaman farklıklıkları öğrenmen gerekecek, bu durumda da...
  16. Emir Kalyoncuoğlu

Seçmeli Ders Seçimi

Ardinyo öğrenmeni kesinlikle tavsiye ederim. Onun dışında makine dinamiği ve mekanizma tekniği tarzında dersleri takip etmelisin. :)
  17. Emir Kalyoncuoğlu

Seçmeli Ders Seçimi

Malzeme, özellikle konstrüksiyon ve imalat dalında ilerleyeceksen çok fazla işine yarar. Onun dışında bir makine mühendisinin malzeme bilgisi en azından orta düzeyde olmalı bu nedenle güzel seçim. Robotlar dersine gelince, içeriğini bilmeden iyi veya kötü diyemem. Hangi alanda ilerlemek...
  18. Emir Kalyoncuoğlu

Patates soyma makinesinde hassaslık önemli olacaktır. Mukavemetle ilgili hesap yapmana gerek...

Patates soyma makinesinde hassaslık önemli olacaktır. Mukavemetle ilgili hesap yapmana gerek kalacağını sanmıyorum. Makinenin hassas çalışmasını sağlayabilmek için toleranslara dikkat etmelisin. Milimetreler senin makinen de çok fazla önemli olacak.
  19. Emir Kalyoncuoğlu

Seçmeli Ders Seçimi

Çok haklısın, ilerlenmek istenen dala göre ders seçmek en mantıklısı :) Zaten içeriklerini pek bilmiyorum ancak derslerin çoğu ilgi çekici gözüküyor :D
  20. Emir Kalyoncuoğlu

Mukavemet&Dinamik

Mukavemet için, beer johnston mukavemet kitabını öneririm.
Yukarı Alt