Arama Sonuçları

1. Mining Engineer

başlangıç maaşı

Emir hocamın da dediği gibi çalıştığın yere göre değişir ama aşağı yukarı 4000 net den aşağı başlamazsın. Örneğin Aselsan başlangıç minimum 7k-8k maaş veriyor. Kurumsal bir şirkete girersen 4000 veya üstü alabilirsin. Önerim, kurumsal şirketlere girmeyi dene. Örneğin : Aselsan, Vestel vs gibi.
  2. Mining Engineer

ÖNERİ VE BİLGİ VERİRMİSİNİZ.

Python, C - C++ gibi bir programlama dilidir. Özellikle yapay zeka, makine öğrenmesi, veri bilimi, robotik gibi alanlar da çok yaygın kullanılır. Makine mühendisi olarak arduino, rasperryPi üzerine programlama yapabilirsin. Bunlara ek olarak sanayi de kullanılan robotik sistemler veya akıllı...
  3. Mining Engineer

ÖNERİ VE BİLGİ VERİRMİSİNİZ.

Benim en başta önerim yukarıda yazdıklarına ek olarak; iyi seviye de yabancı dil öğrenmek olur. Programlama dili için önerim ise Python veya Matlab öğrenebilirsin. Diğer konularla ilgili bilgileri bu alanda deneyimli arkadaşlarımız sana yazacaktır. Başarılar dilerim. :)
  4. Mining Engineer

SERİ-PARALEL ELEKTRİK DEVRESİ SORUSU

Biraz uğraşsan çözebilirsin heralde diye düşünüyorum.
  5. Mining Engineer

Bilgisayar mühendisliği İngilizce vs Türkçe

Çok iyi bir seviye ingilizce gayet yeterli olur. Ekstra bir dil yerine Python veya bunun gibi programlama dillerinde kendini geliştirirsen daha iyi olur.
  6. Mining Engineer

Fan diyagramını nasıl anlamalıyız? ()

Daha önce fan seçmedim ama optimum değerleri referans almanda fayda var.
  7. Mining Engineer

Fan diyagramını nasıl anlamalıyız? ()

Pressure drop ; energy losing per unit volume demektir yani enerji kaybıdır. Pressure drop deyince aklına basınç düşmesi gelmesin yani translate edersen çeviriden kaynaklı basınç düşmesi çıkabilir ama değildir. Enerji kaybıdır. Grafikten anlaşılan fan hızı arttıkça low pressure drop oluyor yani...
  8. Mining Engineer

Makine mühendisliği 3.sınıfım merkezi puanla yatay geçiş zor mu ve mantıklı mı ?

%100 ingilizce okul her türlü daha avantajlıdır bence ingilizce eğitim almaya devam et.
  9. Mining Engineer

Bilgisayar mühendisliği İngilizce vs Türkçe

Eğer Ege %100 İngilizce bölümse bence orayı tercih etmende fayda var. İngilizce bilmek her zaman seni ön planı çıkarır.
  10. Mining Engineer

C Struct linked list kullanımı yardım

# Python da bunu append ile şu şekilde yapabilirsin; def kitap(**params) ={ # buradaki ** dictionary oluştur demek çünkü kitap fonksiyonu burada dictionary type. "kitap" : "kitapadi", "isim" : "yazar adi", "alinabilirlik" : 50, "uyeid" : 1245637, { listed=[] for param in params...
  11. Mining Engineer

Kyani bağımsız iş ortağı olarak network marketing işine girmeyi düşünüyorum ne düşünüyorsunuz?

Network işine girme kardeşim çok pişman olursun. Benim arkadaşlarım bunun mega holding versiyonuna girmişti tam bir keriz avlama olayı. Mühendis adamsın böyle şeylere inanma, otur o arkadaşının ne hale geleceğini izle sana tavsiyem. Git dersini çalış kendini geliştir iyi yerlere gel.
  12. Mining Engineer

Matlab mı , C++ mı?

c++
  13. Mining Engineer

Kendi Şirketimi Kurmak İstiyorum

İTÜ veya ODTÜ teknokentler ile görüşüp başvuru yapabilirsin. Özellikle İTÜ Arı teknokent birçok destek veriyor diye biliyorum. İşini bilen sabırlı bir takım kurmanı tavsiye ederim. "Teamwork" olayı önemli. Start-up kültürünü internetten araştırmanı ve LinkedIn gibi platformlardan start-up kurmuş...
  14. Mining Engineer

Dewar Şişesi Basıncı

Eğer bahsettiğin sistem bu şekilde bir düzenek ise basınç ayarlamak mümkün; pressure valve (basınç valvi veya musluğu diyelim), pressure gauges (basınç ölçer), pressure circuit (basınç ölçer devre) ile ayarlanabilir. "How to regulate dewar pressure" şeklinde arama yaparak bilgi edinebilirsin.
  15. Mining Engineer

yenilenebilir enerji kaynakları sera bağlantısı

Merhabalar, İngilizce biliyorsan aşağıdaki linklerden yola çıkabilirsin. Ek olarak " Google Akademik " buradan da yine ingilizce olarak renewable energy for greenhouse olarak aratıp makaleleri tarayabilirsin. Herhangi bir konuda tez yazmak için Türkçe kaynak yetersizdir bundan dolayı...
  16. Mining Engineer

Güneş enerjisi ile sera ısıtma

İngilizce biliyorsan aşağıdaki kaynaklardan yararlanabilirsin veya "solar system for greenhouse heating" şeklinde google da arat sonra sayfayı Türkçeye çevir ve oradan bilgileri al. Small Solar Heater For Greenhouse? – Greenhouse Today. GREENHOUSE HEATING WITH SOLAR ENERGY - DCD Energy How...
  17. Mining Engineer

Bir mühendisin kendi işini kurması?

Esnaf tarzı mühendis ne kardeşim. İnternet kafe aç.
  18. Mining Engineer

Matlab

Matlab veya herhangi bir kodlama bilmek geleceğin için çok önemli. Matlab, Python, C++ veya R gibi dillerden en az birini orta seviye bile bilsen işine yarar.
Yukarı Alt