Arama Sonuçları

1. Oğuzhan Mallı

Hidrolik - Pnömatik ( yağlar ve tanklar )

Blogda daha önceden bir makale yayınlamıştım: hidrolik sistemler
  2. Oğuzhan Mallı

İnsanoğlu Uzaydan Gelmiş Olabilir mi?

İnsanlığın (veya dünya üzerindeki gelişkin yaşamın) dünya dışı varlıkların müdahalesi ile ortaya çıkmış olması, “kesinlikle yok” diyemeyeceğimiz ihtimal dahilinde olan bir durum. Önümüzdeki yüzyıllar veya binyıllar içinde insanoğlu da hayat olmayan bir gezegen üzerinde yaşamın başlamasını...
  3. Oğuzhan Mallı

Telefonunuz ile ölçüm yapın

Merhabalar, android kullanıcıları için kullandığım bir uygulamayı öneride bulunmak istedim. Uygulamamızın adı: Fizik Kiti. U&U Software tarafından yazılmış. Fizik Kiti uygulamasında fiziksel değerleri ölçmek için kullanışlı bir fizik uygulamasıdır. Fizik Kiti uygulamasını kullanarak hava...
  4. Oğuzhan Mallı

Rusya`da Burslu Nükleer Mühendislik Eğitimi - Akkuyu Projesi

Merhabalar, eğitim ve hayat şartları Türkiye'ye göre biraz zor diyebilirim. Öncelikle eğitim rusça dili üzerinden yapılmakta. Hazırlık eğitimi Rusya'nın Obninck şehrinde verilmekte. Geri kalan eğitim 3 yıllığına Moskova'da daha sonra ise Obninck'e geri dönülecek diye planlanmakta. Yazılı sınav...
  5. Oğuzhan Mallı

Duyuru Kullanıcı Adı Değişiklikleri ( Önemli ! )

Değişiklikler yapılmıştır.
  6. Oğuzhan Mallı

Mühendis Beyinler 3 Yaşında

Bugün Mühendis Beyinler'in 3. yaş günü. 3 sene önce bugün, KTÜ Elektrik-Elektronik Bölümü'nde 2-3 arkadaş bir araya gelerek başlamıştık. Bugün yüz binlerce okurumuzla, çekirdek ekibimizde görev alan birçok arkadaşımızla yola devam etmekteyiz. Geçen 3 senede Türkiye'de modern bilim, mühendislik...
  7. Oğuzhan Mallı

İş Sağlığı ve Güvenliğinde Proaktif Yaklaşım

Yazı için teşekkür ederiz.
  8. Oğuzhan Mallı

Web Tasarim Seo

Merhabalar hoş geldiniz öncelikle. Bilgisayar Müh. Kategorisi altına bir forum oluşturalım o halde.
  9. Oğuzhan Mallı

Japonlardan Çığır Açan Kablosuz Enerji Buluşu

Japon bilim insanları, 1,8 kilovat enerjiyi kablo kullanmadan mikrodalga aktarımıyla 55 metre uzağa taşımayı başardıklarını duyurdu. Bu yöntem ile gelecekte uzayda kurulacak güneş panellerinden sağlanan temiz enerjinin dünyaya aktarılması hedefleniyor. Japon Hava-Uzay Araştırma Ajansı (JAXA)...
  10. Oğuzhan Mallı

Yataktan çıkmayana haftalık 1.200 Dolar

Uzay araştırma birimi NASA’nın “Yatakta Dinlenme Çalışmaları” adındaki yeni projesi, 70 gün aralıksız yataktan kalkmayacak gönüllüler arıyor. NASA’nın belirlemiş olduğu bu süre zarfında fiziksel hareket oranı ciddi şekilde kaybolacak gönüllüler, yattıkları yerde kitap okuyabilecek, Skype’tan...
  11. Oğuzhan Mallı

Şeker Yakıtlı Roket

Birkaç eğlence sever bilim insanı ve şeker uzmanı, bir araya gelip yeni bir roket hayata getirmişler: Candy Rocket! Peki nerede? Elbette ki Japonya’da, başka nerede olabilirdi ki… O zaman detaylara inelim biraz da, ne dersiniz? Elbette yerden yükselmekten başka bir amacı yok; ki bu hâliyle daha...
  12. Oğuzhan Mallı

Duyuru MB Foruma Dürtme Özelliği Eklendi

Merhaba arkadaşlar, forumumuza dürtme özelliği ekledik. Neden eklendi diye sorabilirsiniz. Hatırlar mısınız msn zamanında titretme özelliği vardı. Arkadaşımızın karşıda olup olmadığını sınıyorduk. Forumda bunu yapmak istedik ama başarılı olamadık. Aklımıza facebookta ki dürtme özelliğe geldi ve...
  13. Oğuzhan Mallı

Processing ile Görüntü İşleme

Çok başarılı olmuş başlangıç seviyesi için, elinize sağlık.
  14. Oğuzhan Mallı

Robot yapımı hakkında videolu ders yapabilecek arkadaşlar var mı ?

Bakalım ilerde belki yapan arkadaşlar olabilir.
  15. Oğuzhan Mallı

3 Boyutlu Yazıcı İle Jet Motoru Yapıldı

Avustralyalı bilim insanları, dünyada ilk kez üç boyutlu yazıcı kullanarak jet motoru üretmeyi başardı. Üç boyutlu yazıcı (3D printer) teknolojisiyle yapılan ilk jet motoru, Monash Üniversitesi, Emaero Mühendislik, Federal Bilimsel ve Endüstriyel Araştırma Organizasyonu (CSİRO) ve Deakin...
  16. Oğuzhan Mallı

Nükleer Parçalanma ve Kaynaşma Nedir

Merhabalar MB blogda nükleer parçalanma yani fisyon, nükleer kaynaşma yani füsyon hakkında bilgiler verdim. Yazıya buradan ulaşabilirsiniz Nükleer Parçalanma ve Kaynaşma . Konu ile ilgili soru ve düşüncelerinizi buradan paylaşabilirsiniz. İyi forumlar.
  17. Oğuzhan Mallı

Galatasaray vs Fenerbahçe Derbisi :)

Uzun zamandır ilk kez maç izledim. Seviye oldukça düşüktü. Pek zevk alamadım. Sokak arasında yapılan maçlar gibiydi...
  18. Oğuzhan Mallı

Olabilir.

Olabilir.
  19. Oğuzhan Mallı

İbrahim senin mail aktivasyonunu kaldırıyorum. Ana sayfada senden tekrar mail isteyecek. Ona tıklar mısın mail gelecek mi adresine. Yeni sunucu aldım düzgün çalışıyor mu test edelim.
  20. Oğuzhan Mallı

Galatasaray yine bir sağ bir sol 2 tane atacak :) Belki 1 adet kendi ağlarında görebilir.
Yukarı Alt