Arama Sonuçları

1. C

Dgus/Dwin Display

Merhabalar. Daha önce Dwin/Dgus marka dokunmatik ekran kullananınız oldu mu? Çinde üretilen bir ürün. Türkiye'de bilinen bir marka değil. Haliyle türkçe bir kaynak yok. Ben ingilizce dökümanlardan anladığım kadarı ile bir seviyeye geldim. Ama bazı yerleri bilen birisine sormam gerek.
  2. C

Optokuplö

Elimdeki kartta flow sensör için bağlantılar böyle yapılmış. Suyun akış frekansı ölçülmek isteniyor. Anlamadığım şey ise optokuplörün çalışma şekli. Anot sürekli 5V ta. Katot'a gelen kare dalganın lojik 1-0-1 geçişlerinde mi optokuplör iletime geçecek yani? Buna gerek var mı? Pals üreten bacak...
  3. C

IPL Cihazları Hakkında

Merhabalar. Lazerli epilasyon cihazlarının çalışması hakkında bilgi arıyorum. Taşınabilir, evde kullanılanlar değil de, profesyonel cihazlardan bahsediyorum. Bu cihazlar lazeri nasıl üretir, neye göre üretir? Ten rengine, cinsiyete, kılların kalınlığına vs. ye göre ayarları yapılıp ona göre...
  4. C

Nextion Ekrana Uart üzerinden veri gönderme.

Merhabalar. Nextion ekranımdan AVR Mikrodenetleyiciye komut yollayıp led yakabiliyorum. Ama Mikrodenetleyiciden Nextiona yazı yazdırmaya çalıştım, beceremedim. Bulduğum bilgilere göre ekrana komut yollamanın şöyle bir tarifi var; - "to.txt" (önce nereye yazacağını seç) - veri...
  5. C

HMI ekrana dijital mikroskop bağlamak

Merhabalar. Dokunmatik LCD Ekrana (örn Nextion vb gibi) dijital mikroskoptan aldığım anlık görüntüyü aktarmak istiyorum. Buna imkan sağlayan ekran veya dijital miroskop (veya kamera) var mıdır?
  6. C

C (ile AVR) programlama'da daha düzenli kod yazabilmek?

Merhabalar. Herkese kolay gelsin. C' de uzun programlar yazarken kod takibini kolaylaştırmak için neler yapılabilir? Mesela bir çok sensörün kullanıldığı, kesme alt programlarının olduğu, fonksiyonların havada uçuştuğu bir program yazılacağı zaman, ne-nerede takibatı zorlaşmaz mı? Kendi...
  7. C

dtostrf() fonksiyonu

Merhabalar. Atmel Studio da bir uygulama yaparken bu kısımda sorun yaşadım. Sorun da şu; float değeri, string'e çevirirken virgülden sonraki kısımı göremiyorum. örneğin: frequence değeri 36,4 çıkıyor. Ancak Stringe çevirince lcd ekranda 36,0 yazıyor. Veya voltaj değerim 2,55 ise ekranda 2,0...
  8. C

Proteusta Çalışmıyor Neden??

Merhabalar. Atmel Studio' da kendi LCD kütüphanemi yazmaya çalışıyorum. elimde 2x16 lcd var. Biraz bozuk olduğu için her zaman görüntü alamıyorum. Görüntü gidip geliyor, bazen hiç gelmiyor. Neyse... Bende kütüphanemi iyileştirirken kodlarımı denemek için proteusta devre kurdum. tüm...
  9. C

Mikrodenetleyicinin Alternatif Fonksiyonları

Merhabalar. Mikrodenetleyicilerdeki alternatif fonksiyonlar ne işe yarıyor? Nasıl kullanırız. Mesela atmega128A 'da port A nın alternatif fonksiyonları için datasheette şunlar yazıyor. Ama anlayamadım. External memory interface ney? AD7,AD6.. neyi ifade ediyor?
  10. C

Mplab x

Mplab X ide sini ile Atmel programlama için kullanan var mı?
  11. C

Atmega128a programlama

Herkese Merhabalar. Elimde şekildeki gibi bir devre kartı var. Üzerinde Atmega128a mikrodenetleyici var. Benim isteğim bu mikrodenetleyicideki mevcut yazılımı silmek ve ardından kendi yazdığım yazılımı yüklemek. Tahminlerime göre de şekildeki konnektörlerin birisi yazılım yüklemek için konulmuş...
Yukarı Alt