Almanya mı Türkiye mi?

Barslan

MB Üyesi
Kayıt
26 Ağustos 2016
Mesajlar
3
Tepkiler
0
Yaş
25
Üniv
Lisedeyim
Merhabalar,
Üniversiteye geçmeme 2 sene var ama sınava çalışırken aklımda bazı şeylerin netleşmesi gerektiğini düşündüğüm için size sormak istiyorum. Lisemden dolayı (Cağaloğlu) üniversiteyi Almanya'da okuma hakkım var. Makine mühendisliği istiyorum. Sizce Almanya'da mı okumalıyım, Almanya'da okumak bana ne gibi fayda/zarara sebep olur?
Teşekkür ederim.
 

Kemal Okur

Yetkili Kişi
Yönetici
Kayıt
7 Şubat 2015
Mesajlar
353
Tepkiler
210
Yaş
29
Meslek
Mekatronik Mühendisi
Üniv
Fırat Üniversitesi
almanyada okumanızı tavsiye ederim en büyük avantajı tabiki de dil ve eğitim farkı bana almanya sanayi konusunda türkiyenin çok çok ilerisinde iolan bir ülke olduğunu var sayarsak bu sanayileşme mantığınında üniversite eğitimlerinede yansıdığını düşünmekteyim. Menzun olduktan sonra Almanya'yı bilemem ama Türkiyede ciddi yerlerde çalışma imkanı bulabilirsiniz.
 

Oğuzhan Mallı

Yetkili Kişi
Genel Yönetici
Kayıt
6 Şubat 2015
Mesajlar
549
Tepkiler
435
Meslek
Nükleer ve Atom Mühendisi
Üniv
MEPhI, KTÜ
Yanlış hatırlamıyor isem @Serkan Yazak Almanya'da makine okuyordu. En net yanıtı ondan alabilirsiniz.

Fikrimi söylemek gerekirse, tabi ki Almanya derdim. Hem bizden ileriler, hemde dil faktörü var. Edineceğiniz farklı tecrübeler ise cabası. Bende şuan yurt dışında eğitim görüyorum. Her ne kadar bazı zorlukları olsa da, çok fazla artı yönü bulunmakta.
 
Konu sahibi
Konu sahibi
Barslan

Barslan

MB Üyesi
Kayıt
26 Ağustos 2016
Mesajlar
3
Tepkiler
0
Yaş
25
Üniv
Lisedeyim
Mesajlarınız için teşekkür ederim. @Serkan Yazak bu konuyu görüp mesaj yazarsa çok mutlu olurum. @Oğuzhan Mallı , siz hangi ülkede eğitim görmektesiniz?
 
Yukarı Alt