Arduino ve makine mühendisliği

Mutlu27

MB Üyesi
Kayıt
18 Nisan 2015
Mesajlar
25
Tepkiler
4
Meslek
Makine Mühendisi
Üniv
Gaziantep Üniversitesi
Merhabalar
Ben makine mühendisi adayıyım.Arduino'ya merak saldım ve sizce makine mühendisi adayı olarak arduino öğrenmeli miyim ?
 

Mücahit Arslan

Yetkili Kişi
Yönetici
Kayıt
13 Ekim 2016
Mesajlar
244
Tepkiler
99
Meslek
Yüksek Teknoloji Ar-Ge Mühendisi
Üniv
Staffordshire University
Tabi ki öğrenmelisin. Profesyonel kariyerinde bir şekilde herhangi bir devre sistemiyle çalışma potansiyeli olan tüm mühendislerin bir Arduino geçmişinin olması gerekir bana göre. Sana şuan hiç bir getirisi olmasa bile ileride önüne komplike ve pahalı bir cihazın programlaması, gömülü sistem uyarlaması, termodinamik analizi gibi mevzular geldiğinde alanla alakalı el becerisine sahip olmuş olursun.
 

GormYa

MB Üyesi
Kayıt
8 Mayıs 2017
Mesajlar
2
Tepkiler
2
Yaş
36
Bana kalırsa sadece Arduino değil, Raspberry Pi, ESP8266, NodeMCU gibi kartları da kabaca gözden geçirip üzerinde 1-2 deneme yapman faydalı olacaktır. Diğer yandan çoğu kartın IO kullanımı benzer olduğundan kartlar için kullanacağın programlama dili önemli. Bazı kartlar derleyicisine göre birden fazla dil desteği sunarken bazı kartlar sadece bir dil için destek sunuyor. C++, LUA, Java gibi programlama dilleri ile birçok karta yazılım yapabilirsin.
 

ALİ YÜMNİ

MB Üyesi
Kayıt
25 Şubat 2016
Mesajlar
3
Tepkiler
1
Yaş
67
Üniv
Gazi ÜN.
37 SENELİK MAKİNA MÜHENDİSİYİM . mAKİNACILIĞI NE HALE GETİRDİLER. mAKİNADAN HİÇ ANLAMAYAN , MAKİNA TASARLAYAMAYAN , BAŞKALARININ ÜRETTİĞİNİN KÖLESİ OLMUŞ BİLĞİSAYAR MÜHENDİSLERİNİN MESLEĞİNE DADANMIŞ BİR NESİL TÜRETİYORLAR. BARİ ADINA MAKİNA MÜHENDİSİ DEMESİNLER. MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ UNUTULMAYA BAŞLADI.
 
Konu sahibi
Konu sahibi
Mutlu27

Mutlu27

MB Üyesi
Kayıt
18 Nisan 2015
Mesajlar
25
Tepkiler
4
Meslek
Makine Mühendisi
Üniv
Gaziantep Üniversitesi
@ALİ YÜMNİ Eğer iletişim kurabilirsek 37 yıllık tecrübenizden yararlanmak isterim abicim.Arduino aslında makinacılar için değil de elektrik-elektronik ve mekatronikciler için daha önemli.Şuan bir makina mühendisi adayı olduğumdan ben de ne yapacağımı bilmiyorum kendimi gördüğüm bulduğum her yol ile geliştirmeye çalışıyorum.Dediğiniz gibi makina mühendisliği unutulmaya başlandı ama makina olmadan bastığınız klavye tuşları dahi üretilemez ki.
 
Yukarı Alt