Basıncı elektrik enerjisine çevirmek

Efsunkar

MB Üyesi
Kayıt
22 Kasım 2017
Mesajlar
1
Tepkiler
0
Yaş
24
Arkadaşlar bi fikir var iç basıncı elektrik elektrik enerjisine çevirmek le alakalı.istanbulda olan mühendis varsa anlatmak,olup olmayacağını merak ediyorum . moleküler biyoloji öğrencisiyim iü.
 

makineogrenci

MB Üyesi
Kayıt
30 Aralık 2018
Mesajlar
16
Tepkiler
9
Yaş
25
zaten bu tarz çalışmalar var sanırım. internette basınç ile elektrik üretimi yazarsan güzel bilgiler edinebilirsin.
 

okaliptus92

Makine Mühendisi
Özel Üye
Kayıt
11 Ekim 2018
Mesajlar
230
Tepkiler
100
Yaş
32
Meslek
Makine Mühendisi
Üniv
Karabük Üniversitesi
Zaten termik santraller basınçli su buhari ile çalışir. Rankine çevrimine internetten bakıp araştırabilirsin. Ama sormak istediğin sanırım başka birşey, burdan sormayı denersen yardımcı olabiliriz, illa görüşmek istersen de bir yolunu buluruz.
 

Kemal Okur

Yetkili Kişi
Yönetici
Kayıt
7 Şubat 2015
Mesajlar
353
Tepkiler
210
Yaş
29
Meslek
Mekatronik Mühendisi
Üniv
Fırat Üniversitesi
Anladığım kadarıyla arkadaşımız basınçlı hava akımı yada sıvı akımı ile dönen bir dinamodan ziyade direkt olarak basınç kuveetini enerjiye çevirmek istiyor. Bununla alakalı bir kaç proje var mesela yollarda kasislerden elektrik üretme üzerine bir proje mevcut. Kullanılan malzeme Piezoelektrik adında bir malzeme genel çalışma prensibi içerisinde bulunan metaryeller basınç altında elektrik üretiyor bu elektrik enerjisi üst seviyelerde değil mV sevilerinde üretebilir.

Malzeme ile ilgili araştırma yaparsanız çok daha detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz. Yabancı kaynaklara bakmayı ihmal etmeyin.
 
Yukarı Alt